Екскурзии

ЗА ДЕНЯ НА ДЕТЕТО - УЕЛНЕС УИКЕНД В БУКУРЕЩ, 2 ДНИ, 119.00 лв.

* Ваканция | * Потегляне от Варна | * ПРОМОЦИИ | *Автобусни екскурзии | *Потегляне от Бургас | *Пролет | Румъния
01 юни 2019
Бургас - Варна - Букурещ - Варна - Бургас

2-дневна автобусна екскурзия

2 дни / 1 нощувка

 

Модерен и красив, с великолепни православни църкви от 17. и 18. век, с елегантни викториански къщи, сгушени в ъглите, мегаломански сгради – паметници на комунизма, с френски привкус и балканска атмосфера –

всичко това е Букурещ, “Малкия Париж”.ПРОГРАМА (изтегли в Word-формат)
 

 
1 ден, събота:  Бургас – Варна – Букурещ 
Ранно сутрешно отпътуване от България и пристигане в Букурещ преди обяд. 
Панорамна туристическа обиколка с автобус на централната част на града с разглеждане на основните забележителности – площад “Унири”, Университетския площад, площад “Виктория” и площада на Революцията, фото пауза пред Парламента – втората по големина административна сграда в света, след Пентагона; пешеходна разходка в Стария град Липскани, построен върху най-старата заселена част на Букурещ – очарователен квартал с пешеходни калдъръмени улички и множество причудливи арт-ателиета, антикварни и бутикови магазини, книжарници, театри и безброй кафенета, барове и ресторанти. Възможност за самостоятелно посещение на нашумялата напоследък  “Въртележка от светлина” (Carturesti Carusel) – най-голямата книжарница в страната, подслонила се в красива сграда от 1860 година. Книжарницата е предпочитано място не само за покупки, но и за срещи на местните, които я наричат “Двореца на Крисовелони”. Тук се помещава цяла художествена галерия, уютно кафене, а изборът на стоки – музика, филми, подаръци, играчки – е огромен. 
Свободно време в централната част на града с възможност за разходка, покупки или :
Допълнително мероприятие: Пролетен уелнес 
Посещение на уелнес комплекса Терме Букурещ, представящ една съвременна концепция за забавления и отдих чрез пълно откъсване от градската среда. 9 басейна, 10 сауни и 16 водни пързалки се захранват с минерална вода, извираща дълбоко от земните недра. Центърът приютява и най-голямата ботаническа градина в Румъния с над 800000 растения, хиляди палми, безброй орхидеи и редки цветя. Целогодишно вътрешната температура е 30 градуса, а тази на водата – 33 градуса. Красивата обстановка и възможностите за отдих и забавления превръщат уелнес комплекса в идеално място за кратка почивка на цялото семейство. 
Комплексът обединява три тематични СПА зали – Галакси, Палмата и Елизиум. 
Ориенталска сутрин, Аква шейп, хидробаланс, Аквафън танци, терапия с  етерични масла, пилинг – арабски, карибски, луксозен, с кафе и захар, с екзотични масла, Пътешествие на сетивата, термотерапия, Скандинавски дъжд, медитация, Красотата на Клеопатра, Приказни герои и забавни детски игри… Фантастичен набор от мероприятия, от които можете да избирате без допълнително заплащане в различните зали. 
Зала Галакси е насочена към семейни забавления с водни пързалки за деца от всички върасти, вътрешен басейн с вълни, външен басейн с бар, пясъчен плаж с палми и релакс зона. Подходящо за всички възрасти. 
Зала Палмата е посветена на отдих сред тропическа растителност, вътрешни и външни басейни, слънчеви тераси, пясъчен плаж, джакузи, хидромасажни легла, хамаци, както и ресторант със здравословна храна. Неподходящо за лица под 16 години. 
Зала Елизиум с акцент към тематични сауни, панорамен вътрешен басейн с бар, обширна тераса и зони за отдих на открито, фюжън ресторант а-ла-карт. На разположение са 6 сауни – всяка представяща различен стил и температура (Прованс, Амазония, Бавария, Алхамбра, Хималайска и Холивуд), както и цветен душ-калия. Неподходящо за лица под 16 години. (допълнително мероприятие)
Настаняване в хотела и свободно време. 
 
 
2. ден, неделя: Букурещ – Варна – Бургас  
Свободно време с възможност за участие в допълнителна екскурзия. 
Допълнителна екскурзия: Солните мини в Сланик. 
Солните мини в Сланик са един от най-атрактивните туристически обекти в Румъния и уникални за Европа. Експлоатирани още от 17. век, добивът на сол е почти 3 млн. кубични метра. Днес залите на мините са облагородени за посещение и предлагат разходка из 14 трапецовидни зали – някои от тях с височина до 50 метра, други украсени със статуи на Децебал и Траян, изваяни от сол. Залите са разположени на 210 м дълбочина под земята, като до тях се достига с асансьор. Поради висока влажност на въздуха (около 50%) и голямата концентрация на натриеви йони, които имат благоприятно въздействие при лечението на белодробни заболявания, залите представляват и своеобразен санаториум. За да се влезе в мината е необходимо спускане с асансьори на дълбочина 210 м под земята. Вентилацията в залите е естествена, а температурата на въздуха е постоянна, 12 градуса. В мината са изградени спортни и детски площадки, кътове за отдих, дори и бар-бюфет. (допълнителна екскурзия)
Следобедно отпътуване за България и късно вечерно пристигане във Варна и Бургас.
 
 
 
 
ЦЕНИ И УСЛОВИЯ
 
Цена при потегляне от Бургас, Варна, Шумен и Русе: 
 
 • 119.00 лева 
 
Намаления: деца 2-12 години ползват 30% намаление; 
 
Цената включва: 
 • транспорт с комфортен туристически авобус;
 • 1 нощувка със закуска в хотел категория “3 звезди”;
 • автобусна и пешеходна туристическа обиколка на Букурещ; 
 • посещение на уелнес центъра Терме Букурещ; 
 • пътни и гранични такси;
 • екскурзоводско обслужване;
 • медицинска застраховка за лица до 75 години.
 
Забележки: 
 • Посочената цена е валидна при настаняване в двойна или тройна стая; доплащане за единична стая – 25.00 лева; 
 • Допълнителните екскурзии се заявяват предварително. 
 • Допълнителна екскурзия: “Солните мини в Сланик” – цена 20.00 евро, включва транспорт, входна такса за посещение, екскурзоводско обслужване.  
 • Допълнително мероприятие “Пролетен уелнес” – входни такси в зависимост от избраната зала за посещение с продъжителност 4½ часа.
 • Зала Галакси: възрастни – 63 леи (около 25 лв), лица от 3-16 г. – 47 леи (около 19 лв), семейни билети с отстъпка. 
 • Зала Палмата: възрастни над 16 години – 73 леи (около 29 лв);
 • Зала Елизиум: възрастни над 16 години – 97 леи (около 39 лв);
 • За посещението са необходими бански, чехли и кърпи. Възможност за наем на място на кърпа 16 леи (4 лв) или халат 24 леи  (6 лв). 
 • Минимален брой участници за провеждане на екскурзията – 40 пълноплащащи клиенти; минимален брой участници за провеждане на допълнителните екскурзии – 25  пълноплащащи клиенти;
 • За лица под 18 години, пътуващи без родителите си или само с единия родител, е необходимо на българския граничен пункт да се представи нотариално заверена декларация за съгласие на родителите;
 • ТЕММА предоставя “Медицинска застраховка за пътуване в чужбина с осигурен асистанс с лимит 2000 евро към ЗК „УНИКА”АД за лица до 75 години. 
 • Необходими документи за пътуването: валидна лична карта или международен паспорт;
 • Краен срок за записване – 10 дни преди датата на отпътуване;
 • Срок за уведомяване в случай на недостатъчен брой участници и отмяна на пътуването – 72 часа. 
 • ТЕММА си запазва правото да внася промени в програмата, ако обстоятелствата налагат това.

 

ЗА ИНФОРМАЦИЯ И РЕЗЕРВАЦИЯ: 
ТЕММА 
бизнес център “Сън Сити” 
к. “Славейков” 126-А 
тел. 0887.979654, 0879.069470
info@temma.bg , www.temma.bg
 
 


Изпрати запитване

За да използвате тази форма е необходимо да разрешите изпълнението на javascript

Име
E-Mail
Телефон
Съобщение
Антиспам

Коментари

Коментарите са разрешени само за регистрирани потребители, моля влезте с профила си или се регистрирайте тук