Екскурзии

НАЙ-ДОБРОТО ОТ ЧЕРНА ГОРА И ХЪРВАТСКА , 585.00 лв.

* Ваканция | * Потвърдени екскурзии | * Потегляне от Варна | * ПРОМОЦИИ | *Автобусни екскурзии | *Потегляне от Бургас | Босна и Херцеговина | Сърбия | Хърватия | Черна гора
Ниш - Будва - Котор - Дубровник

НАЙ-ДОБРОТО ОТ АДРИАТИЧЕСКОТО КРАЙБРЕЖИЕ 

ЧЕРНА ГОРА – ХЪРВАТСКА – БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА – СЪРБИЯ

7-дневна туристическа обиколка с автобус

19.-25. октомври, 2019 г

  

Изтеглете програмата в Word-формат тук.

 

МАРШРУТ

София – Калотина – Ниш – Подгорица – о. Св. Стефан – Будва – Котор – Пераст – Дубровник – Макарска Ривиера – Сплит – Трогир – Мостар – Ниш – София – Пловдив – Бургас

 

 1. ден: София – Ниш – Подгорица

Ранно сутрешно потегляне от София и пристигане към обяд в Подгорица, столицата на Черна гора, разположена между планинските склонове на Динарските Алпи и Шкодренското езеро. Въпреки древната си история, датираща от времето на илирите и римляните, малко исторически сгради са оцелели през Втората световна война. Въпреки съвременния си облик, Подгорица очарова с оживените си улици, пълни с кафенета, ресторанти и барове. Кратка разходка из старата част на града – квартала Стара Варош с часовниковата кула и джамията.

Нощувка в района на Подгорица. 

 

2. ден: Подгорица – о. Св. Стефан – Будва

Закуска. Отпътуване за Будванската Ривиера на Адриатическото крайбрежие. Спирка и пауза на каньона, прокопан от бързата планинска река Морача преди да се  влее в Шкодренското езеро. Шкодренското езеро е най-голямото езеро на Балканския полуостров и има статута на национален парк. Фотопауза с гледка към уникалния остров Св. Стефан.През 15 век на острова е построена крепост, а по-късно и църква, носещи името на Св. Стефан. През 19 век в рамките на крепостните стени е имало около 100 къщи, обитавани от 400 души. В средата на 20 век островът губи икономическото си значение и постепенно е напуснат от жителите си. През 60-те години на миналия век, по идея на местни художници, изоставените къщи се превръщат в своеобразен град-хотел, любимо място за луксозна почивка на знаменитости. Посещение на Будва, едно от най-старите селища в Европа и най-известния курорт на Черна гора. Разходка изСтария град, съхранил средновековната си атмосфера,потънал в цветовете на магнолии и олеандри. Разглеждане на крепостната стена, Цитаделата,църквите “Св. Троица” и "Св. Иван". Нощувка на Будванската Ривиера, впечатляваща с чистата си вода и красиви плажове.

 

3. ден: Будва – Котор – Тиват – Пераст  - Будва

Закуска. Сутрешно отпътуване за Котор. Старинният град-крепост е обявен за частот световното културно и историческо наследство на ЮНЕСКО.Пешеходна разходка из тесните живописни улици на Стария град  разглеждане на църквите “Св. Николай Чудотворец”, “Св. Мария”, катедралата “Св. Трифон”, датираща още от от 12. век, Часовниковата кула. Свободно времес възможност за разходка с лодка из Которския залив  (по желание, срещу допълнително заплащане). Заливът е един от най-красивите на Адриатическото крайбрежие и представлява величествен фиорд. Мини-круизът позволява да се насладите на красиво съчетание на необикновената природа и живописните къщи и църкви на Котор. 

Отпътуване за Пераст. Пешеходна разходка из спокойните улици на града, в който се усеща силно венецианско влияние. Разглеждане на катедралата “Св. Никола”, от чиято камбанария се открива прекрасна гледка към Которския залив и близките острови. Крайбрежната улица е особено романтична с многобройните си кафенета и улични художници. Връщане в хотела на Будванската Ривиера – свободно време за разходка и плаж. Нощувка.

 

4. ден: Будва – Дубровник – Макарска

Закуска. Сутрешно отпътуване за Дубровник, Хърватска. Дубровник е перлата на Хърватската Ривиера, част от наследството на ЮНЕСКО. Пешеходна разходка из очарователната стара част на града с калдаръмени улици, старинни къщи с кули, множество фонтани, паметници, дворци и църкви. Разглеждане на църквите “Св. Спас”и “Св. Влах”, посветена на защитника на града, паметниците на Гундулич и на Орландо, Францисканския манастир, Доминиканския манастир, галерията Княжев двор и Йезуитската църква “Св. Игнасиус”, свободно време за разходка из старинната главнаулица “Страдун”.

Отпътуване за Макарската Ривиера за нощувка.

 

5. ден: Макарска – Сплит – Трогир  

Закуска. Отпътуване за Сплит, най-големия град на Хърватското Адриатическо крайбрежие и втория по големина в страната, сърцето на провинция Средна Далмация. Туристическа обиколка на града с разглеждане на  Диоклециановия двореца. Построен преди 1700 години за римския император Диоклециан и заемащ днес почти половината от Старата част на Сплит, по големина дворецът представлява по-скоро укрепен град – половината за ползване лично от императора, а другата половина – за военния гарнизон. Свободно време за разглеждане на катедралата “Св. Дуей”, посветена на патронния светец на Сплит, и за разходка по живописната крайбрежна улица. Отпътуване за Трогир, град с над 2300 години история, известен още като “Малката Венеция”. Крепостни стени от 15 век ограждат малкия остров, представляващ очарователна плетеница от дворци, църкви и кули – архитектурно наследство в ренесансов и бароков стил от венецианския период на града. Сред основните забележителности са градската порта, замъците “Камерленго”, “Дюка”, малкия и големия “Чипико”– всички построени през 15 век. Катедралата “Св. Лорънс от Трогир” датира от 13 век и е известна със западния портал, дело на известния хърватски майстор Радован.  

Сплит и Трогир са включени в списъка на ЮНЕСКО.

Нощувка в района на Сплит.

 

6. ден: Сплит – Мостар – Ниш  

Закуска. Отпътуване за Мостар, Босна и Херцеговина.Градът е част от ЮНЕСКО и е известен с богатото си историческо наследство и красиви мостове. Свободно време. Отпътуване за Ниш за нощувка.

 

7. ден:  Ниш – София

Закуска. Туристическа обиколка на Ниш, Сърбия. Градът е живописно разположен на бреговете на река Нишава. В центъра на града, на десния бряг на реката се намира известната Нишка крепост с четирите си порти, наречени Стамбул, Белград, Видин и Великата порта. Датираща от ранния 18. век, тя е една от най-добре запазените крепости на Балканите.Древният град Наисус, основан от римляните, остава в историята като родното място на Константин Велики, първия римски император приел християнката религия. Разходка из града и основния площад Освобожденя.

Късно следобедно отпътуване за България и пристигане в София късно през нощта.   

 

ЦЕНИ И УСЛОВИЯ

Цена:                        585.00 лв при потегляне от София;

Детски намаления: 30% намаление за деца;

 

Цената включва:

 • транспорт с комфортен туристически автобус по маршрута;
 • 6 нощувки съсз закуска в хотели категория “3 звезди” в   района на Подгорица, Будва, Макарска, Сплит и Ниш;
 • туристически обиколки по маршрута;
 • пътни и гранични такси;
 • екскурзоводско обслужване;
 • застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" за лица до 65 години;

 

Забележки:

Възможност за потегляне от страната:

 • 605.00 лв при потегляне то Пловдив;
 • 635.00 лв при потегляне от Бургас и Ст. Загора,
 • 649.00 лв при потегляне от Варна.

 

 • Детските намаления са валидни за деца от 2 до 12 ненавършени години при настаняване на дете с двама възрастни.
 • При настаняване на рецепцията в хотела лично се заплаща курортна такса в размер на 1.30 евро на човек на вечер.
 • Входните такси за музеи и атракции се заплащат на място, по желание.
 • Посочената цена е валидна при настаняване в двойна или тройна стая. Доплащане за единична стая – 215.00 лева. При записване на самостоятелно пътуващ клиент по цена за настаняване в двойна стая, ТЕММА не може да гарантира записването на друго лице, с което да бъде настанен. В такъв случай следва доплащане за единична стая.
 • За лица под 18 години, пътуващи без родителите си или само с единия родител, е необходимо на българския граничен пункт да се представи нотариално заверена декларация за съгласие на родителите.
 • Необходими документи за пътуването: валидна лична карта или  международен паспорт с валидност минимум 6 месеца преди пътуването.
 • При записването е необходимо да представите имена на пътуващите на латиница, както са изписани в международния паспорт и ЕГН за застраховката.
 • Минимален брой участници за провеждане на екскурзията – 40 пълноплащащи клиенти.
 • Срок за уведомяване в случай на недостатъчен брой участници и отмяна на пътуването – 72 часа.
 • Краен срок за записване – 7 дни преди датата на отпътуване.
 • Възможност за потегляне от Варна, Обзор, Несебър, Поморие, Бургас, Стара Загора, Пловдив и София.
 • Плащането може да бъде извършено в брой в или по банков път. Банкова сметка: “ТЕММА” ЕООД, “Уникредит Булбанк” АД – Бургас, BIC: UNCRBGSF, IBAN: BG18 UNCR 7630 1063 9845 74.
 • Безвизов режим за Македония, Албания и Гърция за граждани на Република България. Не се изискват специални ваксинации.
 • ТЕММА си запазва правото да внася промени в програмата, ако обстоятелствата налагат това.
 • За настоящето пътуване са в сила “Общи условия за организирано пътуване с ТЕММА”. 
 • Ориентировъчни информация за валута, такси и цени
 • - Валутни курсове: 1 евро = 118 RSD (сръбски динар)в Сърбия,7.40 HRK (хърватски куни)в Хърватска, 1.96 BAM (босненска марка)в Босна и Херцеговина. В Черна гора се използва евро.
 • - Мини-круиз/разходка с корабче в Которския залив – 12 евро на човек.
 • - Входна такса за крепостта в Будва – 2 евро, катедралата “Св. Трифон”в Котор – 3.50 евро, крепостните стени в Дубровник – 27 евро, градските музейни обекти в Дубровник – 15 евро за групов билет.

 

За информация и резервация:

ТЕММА

бизнес център “Сън Сити”

к. “Славейков” 126-А , 8000 Бургас

тел. 0879.069470, 0887.979654

info@temma.bg , www.temma.bgИзпрати запитване

За да използвате тази форма е необходимо да разрешите изпълнението на javascript

Име
E-Mail
Телефон
Съобщение
Антиспам

Коментари

Коментарите са разрешени само за регистрирани потребители, моля влезте с профила си или се регистрирайте тук