Екскурзии

УИКЕНД В ПРИКАЗНИЯ ИСТАНБУЛ, 3-дневна автобусна екскурзия , 139.00 лв.

* Ваканция | * Потвърдени екскурзии | * Потегляне от Варна | * ПРОМОЦИИ | *Автобусни екскурзии | *Лято | *Потегляне от Бургас | *Септемврийски празници
04 октомври 2019 | 18 октомври 2019

 

ЕСЕННА ВАКАНЦИЯ В ПРИКАЗНИЯ ИСТАНБУЛ  

3-дневна автобусна екскурзия

18.-20. октомври, 2019 г.

 

БОНУСИ:

безплатна екскурзия до църквата “Св. Стефан”, безплатна екскурзия до мол “Форум Истанбул”,

безплатна екскурзия до централата на  “Коска”, безплатна екскурзия до Къркларели.

 

Изтеглете програмата в Word-формат тук.

 

Програма:

0. ден: Варна – Бургас – Истанбул

Късно вечерно отпътуване от Варна и Бургас. Нощен преход до Истанбул. 

 

1. ден: Истанбул

Пристигане в Истанбул – ранно сутринта. Свободно време с възможност за участие в допълнителни екскурзии по избор:

“Класическа туристическа обиколка”(допълнителна полудневна екскурзия).

Туристическа обиколка в историческата част на Истанбул и посещение на обекти, свързани с византийската и мюсюлманската култура. Джамията “Султан Ахмет” датира от началото на 17. век и е една от най-големите в града. Известна е с красивия си интериор, украсен с десетки хиляди ръчно рисувани керамични плочки в син нюанс и стотици прозорци с изящни стъклописи. Вечер елегантните куполи и минарета на джамията са окъпани в синя светлина. “Синята джамия” – както я наричат – е емблемата на Истанбул, радваща се на огромен туристически интерес. През 2006 г. джамията е посетена от папа Бенедикт XVI. Построена е върху Стария Константинополски дворец – седалище на византийските императори – и частично върху Хиподрума. Хиподрумът датира от началото на 3. век – от времето, когато градът се е наричал още Византион. С капацитет за над 100 000 посетители, той много бързо се превръща в сърцето на социалния живот на новата столица на Източната римска империя – Константинопол. Накъдето и да се обърнете погледът се спира на историческа забележителност – Египетския обелиск, Змиевидната колона, Германския фонтан, двореца на Великия везир, обществени баните – и не на последно място, величествената катедрала “Св. София”.Посещение на фабрика и фирмен магазин за кожени изделия. Обяд (3-степенно меню).

 

“Дворецът Долмабахче”(допълнителна полудневна екскурзия).

Посещение на новия султански дворец “Долмабахче”, построен в края на 19. век, съхранил богатия интериор и автентична атмосфера от времето, когато е бил административния център на Османската империя. Това е най-големият дворец в Турция, разполагащ с 285 стаи, 46 зали и 6 хамама (турски бани). Архитектурата е изящна комбинация с елементи на стиловете барок, рококо,  неокласически и османски. Злато и кристал са основните акценти в интериора. Над 14 тона злато са използвани за позлатяване на таваните, а в Церемониалната зала виси най-големия в света полилей от Бохемски кристал. В двореца “Долмабахче”Ататюрк е прекарал последните си дни.

“Катедралата Св. София”(допълнителна полудневна екскурзия).

Посещение на едно от най-светите места за всички християни – катедралата “Св. София”. Построена през 4 век, катедралата изцяло променя историята на религиозната архитектура в световен мащаб. Представлявала е най-голямата постройка в света и инженерно чудо за времето си. Куполът й се извисява на внушителните 56 м височина, а 40-те прозореца, разположени в основата  му и поддържащи огромната конструкция, създават илюзията за “спускащ се от небето купол”. Превърната днес в музей, катедралата съхранява красиви стенописи, изящни мозайки и уникални мраморни декорации. За повече от 9 века катедралата е била седалището на Вселенския патриарх и архиепископ на Константинопол – новия Рим.

“Традиционна турска вечер” (допълнителновечерно мероприятие)

Автобусен трансфер от хотела за посещение на атракционен турски ресторант с вечеря, алкохолни и безалкохолни напитки, забавна фолклорно-вариететна програма и музика на живо.

 

 

2. ден:  Истанбул

Закуска. Свободно време с възможност за участие в допълнителни екскурзии по избор.

“Романтичен круиз по Босфора” (допълнителна полудневна екскурзия)

Автобусен трансфер до пристанището за романтична разходка по Босфора с туристическо корабче. Мини-круизът е отличен начин да се разгледат историческите и съвременните забележителности, както и да се почувства уникалната красота на Босфора. Пътуването следва бреговете на пролива – покрай новия султански дворец“Долма бахче” и лятната резиденция “Бейлярбейе”, старите рибарски пристанища на Истанбул – днес пълни с луксозни яхти, средновековни крепостни стени, автентични дървени къщи, квартали с петзвездни хотели и богаташки къщи, послужили за сцена на множество турски семейни сериали, легендарния Девичи остров. Преминаване под първия мост над Босфора – елегантна висяща конструкция, свързваща Азия и Европа.Полетът на чайките, солените водни пръски, звукът на корабните сирени, ароматът на турско кафе и чай и завладяващите гледки на Босфора създават преживяване, запомнящо се за цял живот.

Посещение на Египетския пазар, един от най-цветните и уханни покрити пазари в света. Вълнуваща разходка в прекрасно запазената 360-годишна сграда, където множество магазини предлагат екзотични подправки, ориенталски локуми и сладкиши, натурална козметика, изобилие от сувенири. И местните хора, и туристите пазаруват тук с удоволствие – с весели шеги и настойчиво пазарене за цената на стоките.

“Златният рог ”(допълнителна полудневнаекскурзия)

Вълнуващо пътуване покрай крепостните стени на стария Константинопол до края на заливаЗлатния рог– исторически залив, играл важна роля през вековете в историята на Истанбул. Разбираемо, заливът има формата на рог, а името “златен” се обяснява с богатствата, докарвани в залива с търговските кораби още от византийски времена или с красивия златен оттенък на водата при залез слънце. В началото на 16. век Леонардо да Винчи предлага свой уникален проект за изграждане на мост над Златния рог. Ако султан Баязид IIбе одобрил проекта му, това е щял да бъде най-дългия мост в света за времето си. Очарователни стари квартали и исторически места заобикалят залива. Джамията “Сюлеймание” е една от тях. Построена е през 16. век по поръчка на султан Сюлейман Великолепни. Неин архитект е Синан, известен в България като майстор Манол. Разположена на висок хълм в Стария град, от джамията се открива невероятна гледка към залива Златния рог.  Панорамното пътуване продължава покрай крепостните стени на стария Константинопол до края на залива, където е разположена джамията “Еюп” – второто най-свято поклонническо място за мюсюлманите след Мека. Пътуване с въжена линия до върха на хълма. Посещение на едно от емблематичните истанбулски кафенета “Пиер Лоти”, откъдето се открива прекрасна панорама към целия Златен рог – чудесно място за почерпка с ароматен чай или турско кафе, любимо на местните хора. Свободно време в Капалъ Чаршъ, представляващ един от най-големите в света покрити пазари със своите над 4000 магазина, разположени на 60 своеобразни улици на занаятите. Тук ще откриете богат избор на сувенири и традиционни занаятчийски предмети, кожени изделия и златни бижута. Дори и да нямате намерение да пазарувате, разходката из пазара е опияняваща. Годишно над 100 милиона туристи се потапят в това море от ярки цветове, аромати на кафе и подправки и приканващи продавачи.  Идеалното място, където можете да пробвате уменията си да се пазарите за по-добра цена…

“Светлинното шоу на Истанбул” (допълнително вечерно мероприятие) Нощно панорамно пътуване с автобус. Преминаване над Златния рог по моста “Галата”до съвременния европейски център на Истанбул. Пътуване до Азия по ефектно осветения първи мост над Босфора. Посещение на “Water Garden” (Водните градини), търговски комплекс с магазини, ресторанти, кафенета и “пеещи” фонтани – забележително шоу от вода, музика, светлина, лазерни ефекти.

 

3. ден: Истанбул – Бургас – Варна

Закуска.

Сутрешно посещение на обновената българска църква “Св. Стефан” – една от двете оцелели железни църкви в света, мястото на обявяване на българската църковна независимост.

Посещение на търговския център “Форум Истанбул”; построен на площ от около 500 000 кв м, той е един от най-големите по рода си в Европа. В центъра са представени магазини на над 280 фирмени марки, измежду които са и търговската верига “IKEA” (подбрани международни стоки за бита) и супермаркета “Carrefour”. На разположение на посетителите са много ресторанти, детски зали, боулинг, IMAX-кино. Тук се намира и сензационния аквариум “SeaLife, представящ на площ от 8000 кв.м. морски обитатели от над 10000 вида, включително и 2,5-метрови тигрови акули. В аквариума се намира и най-големия подводен тунел за 270-градусово наблюдение на рибите, без да се налага да се гмуркате. По своя мащаб “SeaLife” е обявен за един от най-големите аквариуми в света, нареждащ се веднага след тези в Атланта, САЩ и Окинава, Япония. Свободно време за пазаруване, посещения и обяд.

Посещение на централата на сладкарска верига Коска, специализираща в производството на локум, халва и други ориенталски сладкиши повече от 110 години. Изборът на качествени продукти, които да занесете у дома или като  подарък в знак на обич, е огромен, а цените – повече от добри.

Следобедно отпътуване за Къркларели (Лозенград) – свободно време в центъра на града за разходка и покупки.

Късно вечерно пристигане в Бургас и Варна. 

 

ЦЕНИ И УСЛОВИЯ:

Промоционална цена Last Minute за последните 3 места: 

 • 139.00 лв на човек при потегляне от Бургас, Поморие, Несебър и Слънчев бряг;
 • доплащане от 15 лв за потегляне от Варна, Обзор и Бяла

Детски намаления:          

 • 30% намаление за деца 2-12 ненавършени години за основния пакет и 50% намаление от цените на допълнителните екскурзии;

 

Цената включва:              

 • транспорт с комфортен автобус;
 • 2 нощувки със закуска в хотел категория “3 звезди”;
 • пътни  и гранични такси;
 • екскурзоводско обслужване.
 • БОНУС: безплатна екскурзия до църквата “Св. Стефан”;
 • БОНУС: безплатна екскурзия до мол “Форум Истанбул”;
 • БОНУС: безплатна екскурзия до централата на  “Коска”;
 • БОНУС: безплатна екскурзия до Къркларели.

 

Забележки:     

 • Детските намаления за основния пакет са валидни при настаняване на дете с двама възрастни.
 • Посочената цена е валидна при настаняване в двойна или тройна стая. Доплащане за единична стая – 60.00 лева. При записване на самостоятелно пътуващ клиент по цена за настаняване в двойна стая, ТЕММА не може да гарантира записването на друго лице, с което да бъде настанен. В такъв случай следва доплащане за единична стая.
 • Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат предварително. Входните такси за музеи и атракции се заплащат по желание, на място в местна валута.
 • За лица под 18 години, пътуващи без родителите си или само с единия родител, е необходимо на българския граничен пункт да се представи нотариално заверена декларация за съгласие на родителите.
 • Необходими документи за пътуването: международен паспорт, валиден минимум 3 месеца след периода на пътуване;
 • Посочената цена не включва туристическа застраховка. ТЕММА предлага сключване на “Медицинска застраховка при пътуване в чужбина с осигурен асистанс” към ЗД “Уника” АДсрещу  срещу заплащане от 2.50 лв за лица до 70 години. При избор на друга застрахователна компания е необходимо клиентът да може да предостави застрахователната полица при необходимост.
 • При записването е необходимо да представите имена на пътуващите на латиница, както са изписани в международния паспорт и ЕГН за застраховката.
 • Безвизов режим за Турция за граждани на Република България. Не се изискват специални ваксинации при влизане в Турция.
 • Настаняване в хотела – след 14.00 часа.
 • Примерни хотели за настаняване: Martinenz, Benler, Ephesus, Panorama, Kafkas, Fuar, Hermanos, Berr. Всички хотели са категория 3 и 3+ звезди.
 • Минимален брой участници за провеждане на екскурзията – 40 пълноплащащи клиенти; минимален брой участници за провеждане на допълнителните екскурзии – 25 пълноплащащи клиенти.
 • Срок за уведомяване в случай на недостатъчен брой участници и отмяна на пътуването – 72 часа.
 • Краен срок за записване – 7 дни преди датата на отпътуване.
 • Възможност за потегляне от Варна, Бяла, Обзор, Слънчев бряг, Несебър, Поморие и Бургас. При потегляне от Бяла и Обзор се прилага цената за Варна. При потегляне от Слънчев бряг, Несебър и Поморие се прилага цената за Бургас.

График на потеглянето:

21.00 часа – Варна, ул. Антим I,

21.40 часа – Бяла, автогара,

22.05 часа – Обзор, автогара, 

23.00 часа – Слънчев бряг, спирка Палма/Кубан,

23.20 часа – Несебър, спирка Феста Панорама;

23.40 часа – Поморие, спирка Феста Поморие;

23.55 часа – Бургас, бензиностанция ОМВ до хотел Мираж.

  Потеглянето е в посочените часове в нулевия ден.

 • ТЕММА си запазва правото да внася промени в програмата, ако обстоятелствата налагат това.
 • За настоящето пътуване са в сила “Общи условия за организирано пътуване с ТЕММА”. 

 

 

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:               

 • “Класическа туристическа обиколка”– цена 19.00 евро, включва транспорт, входни такси, обяд (3-степенно меню), екскурзоводско обслужване.
 • “Дворецът Долмабахче”– цена 30.00 евро, включва транспорт, входна такса, екскурзоводско обслужване.
 • “Катедралата Св. София”– цена 30.00 евро, включва транспорт, входна такса, екскурзоводско обслужване.
 • “Традиционна турска вечер”  – цена 30.00 евро, включва автобусен трансфер, вечеря с 4 блюда, напитки, забавна програма.
 • “Златният рог”– цена 19.00 евро, включва транспорт, входни такси и билети за въжената линия, екскурзоводско обслужване.
 • “Романтичен круиз по Босфора”– цена 22.00 евро, включва транспорт, круиз с туристическо корабче, екскурзоводско обслужване.
 • “Светлинното шоу на Истанбул”– цена 13.00 евро, включва транспорт, екскурзоводско обслужване.
 • Посещение натърговски център “Форум Истанбул”и  аквариума “SeaLife– бонус, включено в цената. Входната такса за аквариума “SeaLife” се заплаща на място, по желание, в турски лири:80.00 турски лири (около 25 лв) за възрастен; 59.00 турски лири  (около 20 лв)за деца 3-14 г.
 • Посещение на българската църква “Св. Стефан”– бонус, включено в цената.
 • Посещение на централата на сладкарската фабрика “Коска”– бонус, включено в цената.
 • Посещение на  Къркларели (Лозенград) – бонус, включено в цената.

 

За информация и резервация:

ТЕММА

бизнес център “Сън Сити”

к. “Славейков” 126-А , 8000 Бургас

тел. 0887.979654, 0879.069470

info@temma.bg , www.temma.bgИзпрати запитване

За да използвате тази форма е необходимо да разрешите изпълнението на javascript

Име
E-Mail
Телефон
Съобщение
Антиспам

Коментари

Коментарите са разрешени само за регистрирани потребители, моля влезте с профила си или се регистрирайте тук