Екскурзии

ИСТАНБУЛ В МЕСЕЦА НА ЛАЛЕТО, 3 ДНИ, С ПОТЕГЛЯНЕ ОТ ВАРНА И БУРГАС, 155.00 лв.

* Потвърдени екскурзии | * Потегляне от Варна | * ПРОМОЦИИ | *Автобусни екскурзии | *Потегляне от Бургас | *Пролет | Турция
19 април 2019
Варна - Бургас - Истанбул - Бургас - Варна

3-дневна екскурзия с автобус от Варна и Бургас

 

 
0. ден, четвъртък: Варна – Бургас  
Късно вечерно отпътуване от Варна и Бургас. 
 
1. ден, петък:  Истанбул 
Ранно сутрешно пристигане в Истанбул. 
Свободно време с възможност за участие в допълнителни екскурзии по избор. 
“Класическа туристическа обиколка и парка Емирган” (допълнителна полудневна екскурзия). 
Туристическа обиколка на обекти в историческата част на Истанбул, свързани с византийската и мюсюлманската култура. Джамията “Султан Ахмет” датира от началото на 17. век и е една от най-големите в града. Известна е с красивия си интериор, украсен с десетки хиляди ръчно рисувани керамични плочки в син нюанс и стотици прозорци с изящни стъклописи. Вечер елегантните куполи и минарета на джамията са окъпани в синя светлина. “Синята джамия” – както я наричат – е емблемата на Истанбул, радваща се на огромен туристически интерес. През 2006 г. джамията е посетена от папа Бенедикт XVI. Построена е върху Стария Константинополски дворец, седалище на византийските императори, и върху част от Хиподрума. Хиподрумът датира от началото на 3. век – от времето, когато градът се е наричал още Византион. С капацитет за над 100 000 посетители, той много бързо се превръща в сърцето на социалния живот на новата столица на Източната римска империя – Константинопол. Накъдето и да се обърнете погледът се спира на историческа забележителност – Египетския обелиск, Змиевидната колона, Германския фонтан, двореца на Великия везир, обществени бани – и не на последно място, величествената катедрала “Св. София”. Обяд (3-степенно меню). Посещение на основния парк за Фестивала на лалето – парка Емирган. Фестивалът на лалето е вече емблематичен за Истанбул. По този начин вероятно се напомня на света, че родината на лалето всъщност е Турция. През месец април всички паркове и градини в Истанбул грейват в цветовете на милиони лалета. Едно от най-приятните места да се насладите на красотата на тези цветя и тяхната цветна магия е парка Емирган. Разположен в европейската част на града, на самия бряг на Босфора, това е един от най-големите обществени паркове в Истанбул и същинския център на Фестивала на лалето. 
“Традиционна турска вечер” (допълнително вечерно мероприятие) 
Автобусен трансфер от хотела за посещение на атракционен турски ресторант с вечеря, напитки, забавна фолклорно-вариететна програма и музика на живо. 
 
2. ден, събота:  Истанбул 
Свободно време с възможност за участие в допълнителни екскурзии по избор. 
“Златният рог и паркът Гюлхане” (допълнителна полудневна екскурзия) 
Вълнуващо пътуване покрай Златния рог – исторически залив, играл важна роля през вековете в историята на Истанбул. Разбираемо, заливът има формата на рог, а името “златен” се обяснява с богатствата, докарвани в залива с търговските кораби още от византийски времена или с красивия златен оттенък на водата при залез слънце. В началото на 16. век Леонардо да Винчи предлага свой уникален проект за изграждане на мост над Златния рог. Ако султан Баязид II бе одобрил проекта му, това е щял да бъде най-дългия мост в света за времето си. Очарователни стари квартали и исторически места заобикалят залива. Джамията “Сюлеймание” е една от тях. Построена е през 16. век по поръчка на султан Сюлейман Великолепни. Неин архитект е Синан, известен в България като майстор Манол. Разположена на висок хълм в Стария град, от джамията се открива невероятна гледка към залива Златния рог.  Панорамното пътуване продължава покрай крепостните стени на стария Константинопол до края на залива, където е разположена джамията “Еюп” – второто най-свято поклонническо място за мюсюлманите след Мека. Пътуване с въжена линия до върха на хълма. Посещение на едно от емблематичните истанбулски кафенета “Пиер Лоти”, откъдето се открива прекрасна панорама към целия Златен рог – чудесно място за почерпка с ароматен чай или турско кафе. Посещение на обновената българска църква “Св. Стефан” – една от двете оцелели железни църкви в света, мястото на обявяване на българската църковна независимост. Посещение на парка Гюлхане – един от старите паркове в Истанбул, прилежащ към стария султански дворец “Топ Капъ”. Разположен в същинския исторически център на града, Гюлхане е един от парковете в Истанбул, които особено тържествено отбелязват месец април и Фестивала на лалето.
Следобед – възможност за самостоятелно посещение на ЕГИПЕТСКИЯ ПАЗАР, един от най-живописните покрити пазари в света. Вълнуваща разходка в прекрасно запазената 360-годишна сграда, където множество магазини предлагат екзотични подправки, ориенталски локуми и сладкиши, натурална козметика, изобилие от сувенири. И местните хора, и туристите пазаруват тук с удоволствие – с весели шеги и настойчиво пазарене за цената на стоките.
“Светлините на града” (допълнително вечерно мероприятие) Нощно панорамно пътуване с автобус; преминаване над Златния рог по моста “Галата” до съвременния европейски център на Истанбул. Свободно време в съвременния търговски център на Истанбул – площад “Таксим” и улицата “Истиклял”, обсипана с десетки магазини и бутици, предлагащи местни и световни маркови стоки. Посещение на небостъргача “Сапфир” – най-високата жилищна сграда в Европа, извисяваща се с 64 етажа и съчетаваща възможности за пазаруване и забавление; възможност за посещение на атракциите на небостъргача с две опции: 
“Истанбул от птичи поглед” - посещение на панорамна тераса, разположена  на височина от 236 метра, от която се открива невероятна гледка към Босфора и целия Истанбул като на длан. Скай-барът предлага изключителна гледка с чаша ароматно турско кафе сред облаците. 
“Полет с хеликоптер над Истанбул” - посещение на панорамната тераса и SkyRide-4D – изумителна симулация за полет с хеликоптер над всички забележителности в Истанбул, даваща възможност да усетите полъха на вятъра и водните пръски от Босфора.
 
3. ден, неделя: Истанбул – Бургас – Варна
“Романтичен круиз по Босфора” (допълнителна полудневна екскурзия) 
Автобусен трансфер до пристанището за романтична разходка по Босфора с туристическо корабче. Мини-круизът е отличен начин да се разгледат историческите и съвременните забележителности, както и да се почувства уникалната красота на Босфора. Истанбул е единственият в света град, разположен върху два континента. Пътуването следва бреговете на пролива – покрай дворците “Долма бахче” и “Бейлярбейе”, яхтени пристанища, средновековни крепостни стени, стари дървени къщи, квартали с петзвездни хотели и богаташки къщи, послужили за сцена на множество турски семейни сериали, легендарния Девичи остров. Полетът на чайките, солените водни пръски, звукът на корабните сирени, ароматът на турско кафе и чай и завладяващите гледки на Босфора създават преживяване, запомнящо се за цял живот. 
Посещение на търговския център “Форум Истанбул”; построен на площ от около 500 000 кв м, той е един от най-големите по рода си в Европа. В центъра са представени магазини на над 280 фирмени марки, измежду които са и търговската верига “IKEA” (подбрани международни стоки за бита) и супермаркета “Carrefour”. На разположение на посетителите са много ресторанти, детски зали, боулинг, ледена пързалка, IMAX-кино. Тук се намира и сензационния аквариум “Sea Life”, представящ на площ от 8000 кв.м. морски обитатели от над 10000 вида, включително и 2,5-метрови тигрови акули. В аквариума се намира и най-големия подводен тунел за 270-градусово наблюдение на рибите, без да се налага да се гмуркате. По своя мащаб “Sea Life” е обявен за един от най-големите аквариуми в света, нареждащ се веднага след тези в Атланта, САЩ и Окинава, Япония. 
Следобедно отпътуване за Къркларели (Лозенград) – свободно време за разходка и покупки;
Късно вечерно пристигане в Бургас и Варна.  
 
ЦЕНИ И УСЛОВИЯ: 
 
Цена: 
- 155.00 лв на човек при потегляне от Бургас, Поморие, Несебър и Слънчев бряг;
- 169.00 лв на човек при потегляне от Варна, Обзор и Бяла. 
 
Детски намаления:
- 30% намаление за деца 2-12 ненавършени години за основния пакет и 50% намаление от цените на допълнителните екскурзии;
 
Цената включва:
 • транспорт с комфортен автобус;
 • 2 нощувки със закуска в хотел категория “3 звезди”; 
 • медицинска застраховка;
 • пътни  и гранични такси;
 • екскурзоводско обслужване. 
 
 
ЗАБЕЛЕЖКИ:
 
 • Детските намаления за основния пакет са валидни при настаняване на дете с двама възрастни.
 • Посочената цена е валидна при настаняване в двойна или тройна стая. Доплащане за единична стая – 60.00 лева. При записване на самостоятелно пътуващ клиент по цена за настаняване в двойна стая, ТЕММА не може да гарантира записването на друго лице, с което да бъде настанен. В такъв случай следва доплащане за единична стая.
 • Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат предварително. Входните такси за музеи и атракции се заплащат по желание, на място в местна валута. 
 • За лица под 18 години, пътуващи без родителите си или само с единия родител, е необходимо на българския граничен пункт да се представи нотариално заверена декларация за съгласие на родителите.
 • Необходими документи за пътуването: международен паспорт, валиден минимум 3 месеца след периода на пътуване;
 • ТЕММА предоставя “Медицинска застраховка за пътуване в чужбина с осигурен асистанс” към ЗК „УНИКА”АД за лица до 75 години. 
 • При записването е необходимо да представите имена на пътуващите на латиница, както са изписани в международния паспорт и ЕГН за застраховката. 
 • Безвизов режим за Турция за граждани на Република България. Не се изискват специални ваксинации при влизане в Турция. 
 • Настаняване в хотела – след 14.00 часа.
 • Примерни хотели за настаняване: Benler, Ephesus, Martinenz, Panorama, Kafkas, Berr. Всички хотели са категория 3 и 3+ звезди. 
 • Минимален брой участници за провеждане на екскурзията – 40 пълноплащащи клиенти; минимален брой участници за провеждане на допълнителните екскурзии – 25 пълноплащащи клиенти.
 • Срок за уведомяване в случай на недостатъчен брой участници и отмяна на пътуването – 72 часа. 
 • Възможност за потегляне от Варна, Бяла, Обзор, Слънчев бряг, Несебър, Поморие и Бургас. При потегляне от Бяла и Обзор се прилага цената за Варна. При потегляне от Слънчев бряг, Несебър и Поморие се прилага цената за Бургас. 
 • График на потеглянето: 
21.00 часа – Варна, ул. Антим I, 
21.40 часа – Бяла, автогара, 
22.05 часа – Обзор, автогара,  
23.00 часа – Слънчев бряг, спирка Палма/Кубан, 
23.20 часа – Несебър, спирка Феста Панорама;
23.40 часа – Поморие, спирка Феста Поморие; 
23.55 часа – Бургас, бензиностанция ОМВ до хотел Мираж. 
  Потеглянето е в посочените часове в нулевия ден. 
 • Краен срок за записване – 7 дни преди датата на отпътуване. 
 • ТЕММА си запазва правото да внася промени в програмата, ако обстоятелствата налагат това.
 
 
ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:  
 • “Класическа туристическа обиколка и парка Емирган” – цена 19.00 евро, включва транпорт, входни такси, обяд (3-степенно меню), екскурзоводско обслужване. 
 • “Традиционна турска вечер”  – цена 30.00 евро, включва автобусен трансфер, вечеря с 4 блюда, напитки, забавна програма. 
 • “Златният рог и парка Гюлхане” – цена 19.00 евро, включва транспорт, входни такси и билети за въжената линия, екскурзоводско обслужване. 
 • “Романтичен круиз по Босфора” – цена 20.00 евро, включва транспорт, круиз с туристическо корабче, екскурзоводско обслужване. 
 • “Светлините на града” – цена 20.00 евро, включва транспорт, екскурзоводско обслужване. 
 • Посещение на небостъргача “Сапфир”: “Истанбул от птичи поглед” – посещение на панорамната тераса срещу 5.00 евро на човек, “Полет с хеликоптер над Истанбул” – посещение на панорамната тераса и SkyRide 4D симулация срещу 6.00 евро на човек. 
 • Посещение на търговски център “Форум Истанбул” (с аквариума “Sea Life”) и Къркларели (Лозенград) – включено в цената. Входна такса за аквариума “Sea Life” 75.00 турски лири за възрастен; 55.00 турски лири за деца 3-14 г. 
 
 
ЗА ИНФОРМАЦИЯ И РЕЗЕРВАЦИЯ: 
ТЕММА 
бизнес център “Сън Сити” 
к. “Славейков” 126-А 
тел. 0887.979654, 0879.069470 
info@temma.bg , www.temma.bg
 
 


Изпрати запитване

За да използвате тази форма е необходимо да разрешите изпълнението на javascript

Име
E-Mail
Телефон
Съобщение
Антиспам

Коментари

Коментарите са разрешени само за регистрирани потребители, моля влезте с профила си или се регистрирайте тук