Екскурзии

ИСТАНБУЛ, 3 ДНИ - ЧЕРЕН ПЕТЪК, ШОПИНГ, от Варна и Бургас , 139.00 лв.

* Потвърдени екскурзии | * Потегляне от Варна | * ПРОМОЦИИ | *Автобусни екскурзии | *Зима | *Потегляне от Бургас | Турция
02 ноември 2018 | 23 ноември 2018 | 30 ноември 2018
Варна - Бургас - Истанбул

 

ЧЕРЕН ПЕТЪК

ШОПИНГ В ИСТАНБУЛ

3-дневна автобусна екскурзия

23.-25. ноември, 30. ноември – 02. декември, 2018 г.

 

 

Традиционно Истанбул предоставя чудесни възможности за пазаруване на качествени стоки на изключително изгодни цени. Програмата “Черен петък в Истанбул” съчетава възможности за разглеждане на историческите и културни забележителности на метрополиса с посещение на прословутите чаршии – закрити пазари на Истанбул и модерни молове с огромни сезонни намаления. 

 

 

 

Програма:

0. ден,четвъртък: Варна – Бургас 

Късно вечерно отпътуване от Варна и Бургас.

 

1. ден,петък: Истанбул

Ранно сутрешно пристигане в Истанбул. Свободно време с възможност за участие в допълнителни екскурзии.

“Златният рог” (допълнителна полудневнаекскурзия).

Вълнуващо пътуване покрай Златния рог – исторически залив, играл важна роля през вековете в историята на Истанбул. Разбираемо, заливът има формата на рог, а името “златен”се обяснява с богатствата, докарвани в залива с търговските кораби още от византийски времена или с красивия златен оттенък на водата при залез слънце. В началото на 16. век Леонардо да Винчи предлага свой уникален проект за изграждане на мост над Златния рог. Ако султан Баязид IIбе одобрил проекта му, това е щял да бъде най-дългия мост в света за времето си. Очарователни стари квартали и исторически места заобикалят залива. Джамията “Сюлеймание” е една от тях. Построена е през 16. век по поръчка на султан Сюлейман Великолепни. Неин архитект е Синан, известен в България като майстор Манол. Разположена на висок хълм в Стария град, от джамията се открива невероятна гледка към залива Златния рог.  Посещение на една от най-старите християнски светини в Истанбул – църквата Света Богородица Влахернска, датираща от византийско време. Построена е през 5. век в близост до аязмо – извор с лечебна вода. На съхраняваните в църквата свещени реликви се приписва важна роля в историята на Истанбул. Тук се е съхранявал пояса на Богородица, както и чудотворната й икона. Панорамното пътуване продължава покрай крепостните стени на стария Константинопол до края на залива, където е разположена джамията “Еюп” – второто най-свято поклонническо място за мюсюлманите след Мека. Пътуване с въжена линия до върха на хълма. Посещение на едно от емблематичните истанбулски кафенета “Пиер Лоти”, откъдето се открива прекрасна панорама към целия Златен рог – чудесно място за почерпка с ароматен чай или турско кафе. Посещение на обновената българска църква “Св. Стефан” – една от двете оцелели железни църкви в света, мястото на обявяване на българската църковна независимост.  По желание – следобедно посещение на най-големия закрит пазар в света – “Капалъ Чаршъ”, предлагащ изобилие от сувенири, екзотични стоки и скъпоценности.

“Турска вечер” (допълнителновечерно мероприятие)

Автобусен трансфер от хотела за вечеря в атракционен ресторант – блюда от турската кухня, напитки, забавна програма с типични турски танци, музика и забавления за публиката.

 

2. ден, събота: Истанбул

Закуска. Свободно време с възможност за участие в допълнителни екскурзии по избор.

“Романтичен круиз по Босфора” (допълнителна полудневна екскурзия).

Автобусен трансфер до пристанището за романтична разходка по Босфора с туристическо корабче. Мини-круизът е отличен начин да се разгледат историческите и съвременните забележителности, както и да се почувства уникалната красота на Босфора. Истанбул е единственият в света град, разположен върху два континента. Пътуването следва бреговете на пролива – покрай дворците “Долма бахче”и “Бейлярбейе”, яхтени пристанища, средновековни крепостни стени, стари дървени къщи, квартали с петзвездни хотели и богаташки къщи, послужили за сцена на множество турски семейни сериали, легендарния Девичи остров. Полетът на чайките, солените водни пръски, звукът на корабните сирени, ароматът на турско кафе и чай и завладяващите гледки на Босфора създават преживяване, запомнящо се за цял живот.

Не по-малко вълнуваща е разходката в Египетския пазар – един от най-живописните покрити пазари в света. В прекрасно запазената 360-годишна сграда множество магазини предлагат екзотични подправки, ориенталски локуми и сладкиши, натурална козметика, изобилие от сувенири. И местните хора, и туристите пазаруват тук с удоволствие – с весели шеги и настойчиво пазарене за цената на стоките.

“Класическа туристическа обиколка”(допълнителна полудневна екскурзия).

Традиционен турски обяд и туристическата обиколка на обекти в историческата част на Истанбул, свързани с византийската и мюсюлманската култура. Джамията “Султан Ахмет”датира от началото на 17. век и е една от най-големите в града. Известна е с красивия си интериор, украсен с десетки хиляди ръчно рисувани керамични плочки в син нюанс и стотици прозорци с изящни стъклописи. Вечер елегантните куполи и минарета на джамията са окъпани в синя светлина. “Синята джамия”– както я наричат – е емблемата на Истанбул, радваща се на огромен туристически интерес. През 2006 г. джамията е посетена от папа Бенедикт XVI. Построена е върху Стария Константинополски дворец, седалище на византийските императори, и върху част от Хиподрума. Хиподрумът датира от началото на 3. век – от времето, когато градът се е наричал още Византион. С капацитет за над 100000 посетители, той много бързо се превръща в сърцето на социалния живот на новата столица на Източната римска империя – Константинопол. Накъдето и да се обърнете погледът се спира на историческа забележителност – Египетския обелиск, Змиевидната колона, Германския фонтан, двореца на Великия везир, обществени бани – и не на последно място, величествената катедрала “Св. София”. Туристическата обиколка продължава с панорамно пътуване от Стария град през моста “Галата”над залива Златния рог към новата Европейска част на Истанбул и през моста над Босфора до Азиатския бряг за фото пауза и освежителна напитка – уникална възможност да обядвате в Европа и да пиете следобедно кафе в Азия!

“Като в Дубай – нощен шопинг тур”(допълнителновечерно мероприятие).

Вечерно панорамно пътуване с автобус. Преминаване над Златния рог по моста “Галата” до съвременния европейски център на Истанбул. Свободно време в съвременния търговски център на Истанбул – улицата “Истиклял”, обсипана с десетки магазини и бутици, предлагащи местни и световни маркови стоки. Прекосяване на Босфора през първия мост над пролива и пътуване до Азиатската част. Посещение на “Water Garden” – атракционен и търговски комплекс, съчетаващ по неповторим ориенталски начин представления на пеещи фонтани, обсипани в многоцветни светлини, магазини, ресторанти и кафета, както и незабравимата “Уличка на носталгията“.

 

3. ден, неделя: Истанбул – Кърларели – Бургас – Варна

Закуска. Посещение на реномирана фабрика за кожени изделия и на търговския център “Форум Истанбул”. Построен на площ от около 500 000 кв.м., той е един от най-големите по рода си в Европа. В центъра са представени магазини на над 280 фирмени марки, измежду които са и търговската верига “IKEA” (подбрани международни стоки за бита) и супермаркета “Carrefour”. На разположение на посетителите са много ресторанти, детски зали, боулинг, IMAX-кино. Тук се намира и сензационния аквариум “SeaLife, представящ на площ от 8000 кв.м. морски обитатели от над 10000 вида, включително и 2,5-метрови тигрови акули. В аквариума се намира и най-големия подводен тунел за 270-градусово наблюдение на рибите, без да се налага да се гмуркате. По своя мащаб “SeaLife” е обявен за един от най-големите аквариуми в света, нареждащ се веднага след тези в Атланта, САЩ и Окинава, Япония.

Следобедно отпътуване за Къркларели (Лозенград) – свободно време за разходка и покупки.

Късно вечерно пристигане в Бургас и Варна.

 

ЦЕНИ И УСЛОВИЯ:

Цена:     

 • 139.00 лв на човек при потегляне от Бургас, Поморие, Несебър и Слънчев бряг;
 • 155.00 лв на човек при потегляне от Варна, Обзор и Бяла.

Отстъпки:

 • Деца от 2 до 12 ненавършени години ползват 30% намаление от цената на основния пакет и 50% намаление от цените на допълнителните екскурзии.  

Цената включва:

 • транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 2 нощувки със закуска в хотел категория “3 звезди”;
 • пътнии гранични такси;
 • екскурзоводско обслужване.

 

ЗАБЕЛЕЖКИ:     

 • Детските намаления за основния пакет са валидни при настаняване на дете с двама възрастни.
 • Посочената цена е валидна при настаняване в двойна или тройна стая. Доплащане за единична стая – 60.00 лева. При записване на самостоятелно пътуващ клиент по цена за настаняване в двойна стая, ТЕММА не може да гарантира записването на друго лице, с което да бъде настанен. В такъв случай следва доплащане за единична стая.
 • Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат предварително. Входните такси за музеи и атракции се заплащат по желание, на място в местна валута.
 • За лица под 18 години, пътуващи без родителите си или само с единия родител, е необходимо на българския граничен пункт да се представи нотариално заверена декларация за съгласие на родителите.
 • Необходими документи за пътуването: международен паспорт, валиден минимум 3 месеца след периода на пътуване, валидна медицинска застраховка за пътуване в чужбина в застрахователна компания по избор на клиента.
 • При записването е необходимо да представите име и фамилия на пътуващите на латиница, както са изписани в международния паспорт.
 • Безвизов режим за Турция за граждани на Република България. Не се изискват специални ваксинации при влизане в Турция.
 • Настаняване в хотела – след 14.00 часа.
 • Примерни хотели за настаняване: Benler, Ephesus, Martinenz, Panorama, Kafkas, Berr. Всички хотели са категория 3 и 3+ звезди. ТЕММА не предлага и не препоръчва настаняване в хотели с категория 2 и 2+ звезди.
 • Минимален брой участници за провеждане на екскурзията – 40 пълноплащащи клиенти; минимален брой участници за провеждане на допълнителните екскурзии – 25 пълноплащащи клиенти.
 • Срок за уведомяване в случай на недостатъчен брой участници и отмяна на пътуването – 72 часа.
 • Възможност за потегляне от Варна, Бяла, Обзор, Слънчев бряг, Несебър, Поморие и Бургас. При потегляне от Бяла и Обзор се прилага цената за Варна. При потегляне от Слънчев бряг, Несебър и Поморие се прилага цената за Бургас.
 • График на потеглянето:

21.00 часа – Варна, ул. Антим I,

21.40 часа – Бяла, автогара,

22.05 часа – Обзор, автогара, 

23.00 часа – Слънчев бряг, спирка Палма/Кубан,

23.20 часа – Несебър, спирка Феста Панорама;

23.40 часа – Поморие, спирка Феста Поморие;

23.55 часа – Бургас, бензиностанция ОМВ до хотел Мираж.

  Потеглянето е в посочените часове в нулевия ден.

 • Краен срок за записване – 7 дни преди датата на отпътуване.
 • ТЕММА си запазва правото да внася промени в програмата, ако обстоятелствата налагат това.

 

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:               

 • “Златният рог”– цена 19.00 евро, включва транспорт, входни такси и билети за въжената линия, екскурзоводско обслужване.
 • “Романтичен круиз по Босфора”– цена 20.00 евро, включва транспорт, круиз с туристическо корабче, екскурзоводско обслужване.
 • “Класическа туристическа обиколка”– цена 19.00 евро, включва транспорт, входни такси, обяд (3-степенно меню), екскурзоводско обслужване.
 • “Традиционна турска вечер” – цена 30.00 евро, включва автобусен трансфер, вечеря с 4 блюда, напитки, забавна програма.
 • “Като в Дубай – нощен шопинг тур ”– цена 20.00 евро, включва транспорт, екскурзоводско обслужване.
 • Посещение на търговски център “Форум Истанбул”(с аквариума “SeaLife)и Къркларели (Лозенград) – включено в цената. Входна такса за аквариума “SeaLife”57.00 турски лири за възрастен; 45.00 турски лири за деца 3-14г.

 

За информация и резервация:

ТЕММА Бургас

бизнес център “Сън Сити”, к. “Славейков”126-А

телефон: 056.842661, 0879.069470

info@temma.bg , www.temma.bgИзпрати запитване

За да използвате тази форма е необходимо да разрешите изпълнението на javascript

Име
E-Mail
Телефон
Съобщение
Антиспам

Коментари

Коментарите са разрешени само за регистрирани потребители, моля влезте с профила си или се регистрирайте тук