Екскурзии

ИСТАНБУЛ ДЕНЯТ НА ДЕТЕТО, ПОСЕЩЕНИЕ НА ЦЪРКВАТА НА ПЪРВИЯ ДЕН НА МЕСЕЦА И ПРИНЦОВИТЕ ОСТРОВИ , 155.01 лв.

* Потегляне от Варна | * ПРОМОЦИИ | *Автобусни екскурзии | *Потегляне от Бургас | *Пролет | Турция
31 май 2019
Варна - Бургас - Истанбул - Бургас - Варна

3-дневна екскурзия с автобус от Варна и Бургас

 

ПРОГРАМА  (изтегли във Word-формат)

0. ден, четвъртък: Варна – Бургас  
Късно вечерно отпътуване от Варна и Бургас. 
 
1. ден, петък:  Истанбул 
Ранно сутрешно пристигане в Истанбул. 
Свободно време с възможност за участие в допълнителни екскурзии по избор. 
- “Златният рог” (допълнителна полудневна екскурзия). 
Вълнуващо пътуване покрай Златния рог – исторически залив, играл важна роля през вековете в историята на Истанбул. Разбираемо, заливът има формата на рог, а името “златен” се обяснява с богатствата, докарвани в залива с търговските кораби още от византийски времена или с красивия златен оттенък на водата при залез слънце. В началото на 16. век Леонардо да Винчи предлага свой уникален проект за изграждане на мост над Златния рог. Ако султан Баязид II бе одобрил проекта му, това е щял да бъде най-дългия мост в света за времето си. Очарователни стари квартали и исторически места заобикалят залива. Джамията “Сюлеймание” е една от тях. Построена е през 16. век по поръчка на султан Сюлейман Великолепни. Неин архитект е Синан, известен в България като майстор Манол. Разположена на висок хълм в Стария град, от джамията се открива невероятна гледка към залива Златния рог.  Панорамното пътуване продължава покрай крепостните стени на стария Константинопол до края на залива, където е разположена джамията “Еюп” – второто най-свято поклонническо място за мюсюлманите след Мека. Пътуване с въжена линия до върха на хълма. Посещение на едно от емблематичните истанбулски кафенета “Пиер Лоти”, откъдето се открива прекрасна панорама към целия Златен рог – чудесно място за почерпка с ароматен чай или турско кафе. Посещение на обновената българска църква “Св. Стефан” – една от двете оцелели железни църкви в света, мястото на обявяване на българската църковна независимост.  
- Посещение на двореца “Долма Бахче” (не е включен вход за Харема) – най-пищният и впечатляващ дворец в Турция, построен   в смесен архитектурен стил, комбинация от барок, рококо, неокласика, към които са добавени щипка ориенталски мотиви и много, много злато и кристали; разходка в квартал „Ортакьой”  - любимо място на местните младежи с много заведения, похапвайки вкусен печен картоф може да се насладите на чудесна гледка към Босфорския мост (допълнителна следобедна екскурзия).
“Традиционна турска вечер” (допълнително вечерно мероприятие) Автобусен трансфер от хотела за посещение на атракционен турски ресторант с вечеря, напитки, забавна фолклорно-вариететна програма и музика на живо. 
 
2. ден, събота:  Истанбул 
Свободно време с възможност за участие в допълнителни екскурзии по избор. 
- “Принцовите острови и Църквата на първия ден на месеца” (допълнителна  полудневна екскурзия) 
Посещение на църквата, посветена на Св. Богородица, но по-известна като Църквата на първия ден на месеца. На всяко първо число в църквата се стичат стотици хора – християни, мюсюлмани, евреи, за да се поклонят на Св. Богородица, да се напръскат със светена вода от аязмото и да изкажат своите желания. Традиционно се закупуват ритуални “ключета”, които трябва да се върнат в църквата след сбъдването на желанието. 
Отпътуване с ферибот до остров Буюкада. Принцовите острови са живописен архипелаг от 9 миниатюрни острова в Мраморно море, недалеч от Истанбул. Наречени са Принцови, защото по време на Османската империя са били своеобразен затвор и място за заточение на преките наследници на султана. От средата на 19. век островите стават популярни сред заможните граждани на Истанбул, а по-късно и любимо място за почивка на местните. Най-големият остров на архипелага е Буюкада, отличаващ се с буйна растителност, няколко манастира, елегантни летни вили и имения с красиви градини. Заради специфичната растителност, островът има запомнящо се ухание на бор, мирта, люляк, магнолия, мимоза и жасмин. Множество кафенета и ресторанти предлагат местни специалитети – чудесен избор за освежаване с турски чай и кафе или рибен обяд. На острова е забранено движението на моторни коли, което дава възможност за романтична разходка из острова с файтон или велосипед под наем. 
- “Water Garden” и хълма Джамлъджа   (допълнително вечерно мероприятие). 
Вечерно панорамно пътуване с автобус. Прекосяване на Босфора през първия мост над пролива и пътуване до Азиатската част. Фото – пауза на хълма Джамлъджа, с невероятна гледка към Босфора и нощните светлини в Истанбул. Посещение на “Water Garden” – атракционен и търговски комплекс, съчетаващ по неповторим ориенталски начин представления на пеещи фонтани, обсипани в многоцветни светлини, магазини, ресторанти и кафета, както и незабравимата “Уличка на носталгията“. 
 
3. ден, неделя: Истанбул – Бургас – Варна
“Романтичен круиз по Босфора” (допълнителна полудневна екскурзия) 
Автобусен трансфер от хотела за живописен мини-круиз със специално туристическо корабче и местен екскурзовод по Босфора – границата между европейския и азиатския континент. Маршрутът минава покрай най-големия дворец в Турция “Долма Бахче”, построен в стила на европейските монарси, впечатляващ със своята пищна украса, покрай яхтени пристанища и квартали с богаташки къщи, послужили за сцена на голяма част от турските семейни сериали. 
Посещение на търговския център “Форум Истанбул”; построен на площ от около 500 000 кв м, той е един от най-големите по рода си в Европа. В центъра са представени магазини на над 280 фирмени марки, измежду които са и търговската верига “IKEA” (подбрани международни стоки за бита) и супермаркета “Carrefour”. На разположение на посетителите са много ресторанти, детски зали, боулинг, ледена пързалка, IMAX-кино. Тук се намира и сензационния аквариум “Sea Life”, представящ на площ от 8000 кв.м. морски обитатели от над 10000 вида, включително и 2,5-метрови тигрови акули. В аквариума се намира и най-големия подводен тунел за 270-градусово наблюдение на рибите, без да се налага да се гмуркате. По своя мащаб “Sea Life” е обявен за един от най-големите аквариуми в света, нареждащ се веднага след тези в Атланта, САЩ и Окинава, Япония. 
Следобедно отпътуване за Къркларели (Лозенград) – свободно време за разходка и покупки;
Късно вечерно пристигане в Бургас и Варна.  
 
ЦЕНИ И УСЛОВИЯ: 
 
Цена:  - 155.00 лв на човек при потегляне от Бургас, Поморие, Несебър и Слънчев бряг;
- 169.00 лв на човек при потегляне от Варна, Обзор и Бяла. 
 
Детски намаления:
- 30% намаление за деца 2-12 ненавършени години за основния пакет и 50% намаление от цените на допълнителните екскурзии;
 
Цената включва:
 •  транспорт с комфортен автобус;
 •  2 нощувки със закуска в хотел категория “3 звезди”; 
 •  медицинска застраховка;
 •  пътни  и гранични такси;
 •  екскурзоводско обслужване. 
 
ЗАБЕЛЕЖКИ:
 •  Детските намаления за основния пакет са валидни при настаняване на дете с двама възрастни.
 •  Посочената цена е валидна при настаняване в двойна или тройна стая. Доплащане за единична стая – 60.00 лева. При записване на самостоятелно пътуващ клиент по цена за настаняване в двойна стая, ТЕММА не може да гарантира записването на друго лице, с което да бъде настанен. В такъв случай следва доплащане за единична стая.
 •  Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат предварително. Входните такси за музеи и атракции се заплащат по желание, на място в местна валута. 
 •  За лица под 18 години, пътуващи без родителите си или само с единия родител, е необходимо на българския граничен пункт да се представи нотариално заверена декларация за съгласие на родителите.
 •  Необходими документи за пътуването: международен паспорт, валиден минимум 3 месеца след периода на пътуване;
 •  ТЕММА предоставя “Медицинска застраховка за пътуване в чужбина с осигурен асистанс” към ЗК „УНИКА”АД за лица до 75 години. 
 •  При записването е необходимо да представите имена на пътуващите на латиница, както са изписани в международния паспорт и ЕГН за застраховката. 
 •  Безвизов режим за Турция за граждани на Република България. Не се изискват специални ваксинации при влизане в Турция. 
 •  Настаняване в хотела – след 14.00 часа.
 •  Примерни хотели за настаняване: Benler, Ephesus, Martinenz, Panorama, Kafkas, Berr. Всички хотели са категория 3 и 3+ звезди. 
 •  Минимален брой участници за провеждане на екскурзията – 40 пълноплащащи клиенти; минимален брой участници за провеждане на допълнителните екскурзии – 25 пълноплащащи клиенти.
 •  Срок за уведомяване в случай на недостатъчен брой участници и отмяна на пътуването – 72 часа. 
 •  Възможност за потегляне от Варна, Бяла, Обзор, Слънчев бряг, Несебър, Поморие и Бургас. При потегляне от Бяла и Обзор се прилага цената за Варна. При потегляне от Слънчев бряг, Несебър и Поморие се прилага цената за Бургас. 
 •  График на потеглянето: 
21.00 часа – Варна, ул. Антим I, 
21.40 часа – Бяла, автогара, 
22.05 часа – Обзор, автогара,  
23.00 часа – Слънчев бряг, спирка Палма/Кубан, 
23.20 часа – Несебър, спирка Феста Панорама;
23.40 часа – Поморие, спирка Феста Поморие; 
23.55 часа – Бургас, бензиностанция ОМВ до хотел Мираж. 
  Потеглянето е в посочените часове в нулевия ден. 
- Краен срок за записване – 7 дни преди датата на отпътуване. 
- ТЕММА си запазва правото да внася промени в програмата, ако обстоятелствата налагат това.
 
 
ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:
- “Златният рог” – цена 19.00 евро, включва транспорт, входни такси, екскурзоводско обслужване. 
- “Долма Бахче” и квартал Ортакьой – цена 30.00 евро, включва транспорт, входни такси (без вход за Харема), екскурзоводско обслужване. (минимум 10 рах)
- “Традиционна турска вечер”  – цена 30.00 евро, включва автобусен трансфер, вечеря с 4 блюда, напитки, забавна програма. 
- “Принцовите острови и Църквата на първия ден на месеца” – цена 25.00 евро, включва транпорт, входни и фериботни такси, екскурзоводско обслужване. 
- “Water Garden” и хълма Джамлъджа  – цена 23.00 евро, включва транспорт, екскурзоводско обслужване. (минимум 10 рах)
- “Романтичен круиз по Босфора” – цена 20.00 евро, включва транспорт, круиз с туристическо корабче, екскурзоводско обслужване. 
- Посещение на търговски център “Форум Истанбул” (с аквариума “Sea Life”) и Къркларели (Лозенград) – включено в цената. Входна такса за аквариума “Sea Life” 75.00 турски лири за възрастен; 55.00 турски лири за деца 3-14 г. 
 
ЗА ИНФОРМАЦИЯ И РЕЗЕРВАЦИЯ: 
ТЕММА 
бизнес център “Сън Сити” 
к. “Славейков” 126-А 
тел. 056.842661, 0887.979654
info@temma.bg , www.temma.bg
 


Изпрати запитване

За да използвате тази форма е необходимо да разрешите изпълнението на javascript

Име
E-Mail
Телефон
Съобщение
Антиспам

Коментари

Коментарите са разрешени само за регистрирани потребители, моля влезте с профила си или се регистрирайте тук