Екскурзии

ЧЕРЕН ПЕТЪК! ШОПИНГ В ИСТАНБУЛ, 3-дневна автобусна екскурзия, 135.00 лв.

* Потегляне от Варна | * ПРОМОЦИИ | *Автобусни екскурзии | *Зима | *Потегляне от Бургас | Турция
29 ноември 2019
Варна - Бургас - Истанбул - Бургас - Варна
ЧЕРЕН ПЕТЪК! ШОПИНГ В ИСТАНБУЛ 
3-дневна автобусна екскурзия
29. ноември – 01. декември, 2019 г.
 
Традиционно Истанбул предоставя чудесни възможности за пазаруване на качествени стоки на изключително изгодни цени. Програмата “Черен петък в Истанбул” съчетава възможности за разглеждане на историческите и културни забележителности на метрополиса с посещение на прословутите чаршии – закрити пазари на Истанбул и модерни молове с огромни сезонни намаления.
 
БОНУСИ:  
безплатна екскурзия до църквата “Св. Стефан”, безплатна екскурзия до централата на  “Коска”, 
безплатна екскурзия до мол “Форум Истанбул”, безплатна екскурзия до Къркларели.
 
ПРОМО ОФЕРТА
до 21.10.2019 г. – отстъпка 24 лв на човек! 
 
 
 
0. ден, четвъртък:  Варна – Бургас  
Късно вечерно отпътуване от Варна и Бургас. 
 
1. ден, петък:  Истанбул 
Ранно сутрешно пристигане в Истанбул. Свободно време с възможност за участие в допълнителни екскурзии. 
 
“Класическа туристическа обиколка” (допълнителна полудневна екскурзия). 
Туристическата обиколка на обекти в историческата част на Истанбул, свързани с византийската и мюсюлманската култура. Джамията “Султан Ахмет” датира от началото на 17. век и е една от най-големите в града. Известна е с красивия си интериор, украсен с десетки хиляди ръчно рисувани керамични плочки в син нюанс и стотици прозорци с изящни стъклописи. Вечер елегантните куполи и минарета на джамията са окъпани в синя светлина. “Синята джамия” – както я наричат – е емблемата на Истанбул, радваща се на огромен туристически интерес. През 2006 г. джамията е посетена от папа Бенедикт XVI. Построена е върху Стария Константинополски дворец, седалище на византийските императори, и върху част от Хиподрума. Хиподрумът датира от началото на 3. век – от времето, когато градът се е наричал още Византион. С капацитет за над 100 000 посетители, той много бързо се превръща в сърцето на социалния живот на новата столица на Източната римска империя – Константинопол. Накъдето и да се обърнете погледът се спира на историческа забележителност – Египетския обелиск, Змиевидната колона, Германския фонтан, двореца на Великия везир, обществени бани – и не на последно място, величествената катедрала “Св. София”. Традиционен турски обяд.
 
“Дворецът Долмабахче” (допълнителна полудневна екскурзия). 
Посещение на новия султански дворец “Долмабахче”, построен в края на 19. век, съхранил богатия интериор и автентична атмосфера от времето, когато е бил административния център на Османската империя. Това е най-големият дворец в Турция, разполагащ с 285 стаи, 46 зали и 6 хамама (турски бани). Архитектурата е изящна комбинация с елементи на стиловете барок, рококо,  неокласически и османски. Злато и кристал са основните акценти в интериора. Над 14 тона злато са използвани за позлатяване на таваните, а в Церемониалната зала виси най-големия в света полилей от Бохемски кристал. В двореца “Долмабахче” Ататюрк е прекарал последните си дни. 
 
“Вечеря в прегръдката на  Азия и Европа” (допълнително вечерно мероприятие) Автобусен трансфер до пристанището за романтична нощна разходка по Босфора. Вечеря в плаващ ресторант с 4 блюда, алкохолни и безалкохолни напитки без лимит, забавна ориенталска програма и музика на живо. 
 
2. ден, събота: Истанбул 
Закуска. Свободно време с възможност за участие в допълнителни екскурзии по избор.
 
“Златният рог ” (допълнителна полудневна екскурзия) 
Вълнуващо пътуване покрай крепостните стени на стария Константинопол до края на залива Златния рог – исторически залив, играл важна роля през вековете в историята на Истанбул. Разбираемо, заливът има формата на рог, а името “златен” се обяснява с богатствата, докарвани в залива с търговските кораби още от византийски времена или с красивия златен оттенък на водата при залез слънце. В началото на 16. век Леонардо да Винчи предлага свой уникален проект за изграждане на мост над Златния рог. Ако султан Баязид II бе одобрил проекта му, това е щял да бъде най-дългия мост в света за времето си. Очарователни стари квартали и исторически места заобикалят залива. Джамията “Сюлеймание” е една от тях. Построена е през 16. век по поръчка на султан Сюлейман Великолепни. Неин архитект е Синан, известен в България като майстор Манол. Разположена на висок хълм в Стария град, от джамията се открива невероятна гледка към залива Златния рог.  Панорамното пътуване продължава покрай крепостните стени на стария Константинопол до края на залива, където е разположена джамията “Еюп” – второто най-свято поклонническо място за мюсюлманите след Мека. Пътуване с въжена линия до върха на хълма. Посещение на едно от емблематичните истанбулски кафенета “Пиер Лоти”, откъдето се открива прекрасна панорама към целия Златен рог – чудесно място за почерпка с ароматен чай или турско кафе, любимо на местните хора. Свободно време в Капалъ Чаршъ, представляващ един от най-големите в света покрити пазари със своите над 4000 магазина, разположени на 60 своеобразни улици на занаятите. Тук ще откриете богат избор на сувенири и традиционни занаятчийски предмети, кожени изделия и златни бижута. Дори и да нямате намерение да пазарувате, разходката из пазара е опияняваща. Годишно над 100 милиона туристи се потапят в това море от ярки цветове, аромати на кафе и подправки и приканващи продавачи.  Идеалното място, където можете да пробвате уменията си да се пазарите за по-добра цена…
 
 “Шопинг и Пеещите фонтани! Emaar и Water Garden” (допълнително следобедно мероприятие).
Следобедно панорамно пътуване с автобус. Преминаване над Златния рог по моста “Галата” до съвременния европейски център на Истанбул. Пътуване до Азия по ефектно осветения първи мост над Босфора. Посещение на търговски център “Емаар” – един от най-съвременните молове в Истанбул. Тук се намира най-новия аквариум с подводна зоологическа градина. Разделена на 7 тематични сектора, в зоологическата градина се живеят над 25 000 морски и земноводни обитатели. Разходката преминава през подводния стъклен тунел, галерията с риби, през скали и водопади, през Царството на крокодилите, през Острова на пингвините. В Горската секция могат да се видят змии, паяци, игуани, хамелеони, диви пирани, гигантски водни плъхове. Любителите на шопинга ще имат възможност да пазаруват във фирмените магазини на местни и световно известни марки. Възможност за вечеря в многобройните тематични ресторанти в комплекса. Посещение на “Water Garden” (Водните градини), търговски комплекс магазини, ресторанти, кафенета и “пеещи” фонтани – забележително шоу от вода, музика, светлина и лазерни ефекти. 
 
 “Традиционна турска вечер” (допълнително вечерно мероприятие) 
Автобусен трансфер от хотела за посещение на атракционен турски ресторант с вечеря, алкохолни и безалкохолни напитки, забавна фолклорно-вариететна програма и музика на живо. 
 
3. ден, неделя: Истанбул – Кърларели – Бургас – Варна 
Закуска.
Сутрешно посещение на обновената българска църква “Св. Стефан” – една от двете оцелели железни църкви в света, мястото на обявяване на българската църковна независимост. 
Посещение на централата на сладкарска верига “Коска”, специализираща в производството на локум, халва и други ориенталски сладкиши повече от 110 години. Изборът на качествени продукти, които да занесете у дома или да подарите на приятели в знак на обич, е огромен, а цените – повече от добри. 
Посещение на търговския център “Форум Истанбул”; построен на площ от около 500 000 кв м, той е един от най-големите по рода си в Европа. В центъра са представени магазини на над 280 фирмени марки, измежду които са и търговската верига “IKEA” (подбрани международни стоки за бита) и супермаркета “Carrefour”. На разположение на посетителите са много ресторанти, детски зали, боулинг, IMAX-кино, Музей на мадам Тюсо и Леголанд. Тук се намира и сензационния аквариум “Sea Life”,  представящ на площ от 8000 кв.м. морски обитатели от над 10000 вида, включително и 2,5-метрови тигрови акули. В аквариума се намира и най-големия подводен тунел за 270-градусово наблюдение на рибите, без да се налага да се гмуркате. По своя мащаб “Sea Life” е обявен за един от най-големите аквариуми в света, нареждащ се веднага след тези в Атланта, САЩ и Окинава, Япония. Свободно време за пазаруване, посещения и обяд. 
Следобедно отпътуване за Къркларели (Лозенград) – свободно време в центъра на града за разходка и покупки. 
Късно вечерно пристигане в Бургас и Варна.  
 
ЦЕНИ И УСЛОВИЯ: 
Цена:
 •  159.00 лв на човек при потегляне от Бургас, Поморие, Несебър и Слънчев бряг;
 •  доплащане от 15 лв за потегляне от Варна и Обзор.
Детски намаления:
 •  30% намаление за деца 2-12 ненавършени години за основния пакет и 50% намаление от цените на допълнителните екскурзии;
Цената включва:
 •  транспорт с комфортен автобус;
 •  2 нощувки със закуска в хотел категория “3 звезди”; 
 •  пътни  и гранични такси;
 •  екскурзоводско обслужване. 
 •  БОНУС: безплатна екскурзия до църквата “Св. Стефан”;
 •  БОНУС: безплатна екскурзия до мол “Форум Истанбул”;
 •  БОНУС: безплатна екскурзия до централата на  “Коска”;
 •  БОНУС: безплатна екскурзия до Къркларели. 
ПРОМО ЦЕНА: 
 •  135.00 лв на човек при потегляне от Бургас, Поморие, Несебър и Слънчев бряг;
 •  149.00 лв на човек при потегляне от Варна и Обзор.
Цената за промо офертата е валидна при 100% заплащане на услугите до 21.10.2019 г. 
 
ЗАБЕЛЕЖКИ:
 • Детските намаления за основния пакет са валидни при настаняване на дете с двама възрастни.
 • Посочената цена е валидна при настаняване в двойна или тройна стая. Доплащане за единична стая – 60.00 лева. При записване на самостоятелно пътуващ клиент по цена за настаняване в двойна стая, ТЕММА не може да гарантира записването на друго лице, с което да бъде настанен. В такъв случай следва доплащане за единична стая.
 • Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат предварително. Входните такси за музеи и атракции се заплащат по желание, на място в местна валута. 
 • За лица под 18 години, пътуващи без родителите си или само с единия родител, е необходимо на българския граничен пункт да се представи нотариално заверена декларация за съгласие на родителите.
 • Необходими документи за пътуването: международен паспорт, валиден минимум 3 месеца след периода на пътуване;
 • Посочената цена не включва туристическа застраховка. ТЕММА предлага сключване на “Медицинска застраховка при пътуване в чужбина с осигурен асистанс” към ЗД “Уника” АД срещу  срещу заплащане от 2.50 лв за лица до 70 години. При избор на друга застрахователна компания е необходимо клиентът да може да предостави застрахователната полица при необходимост. 
 • При записването е необходимо да представите имена на пътуващите на латиница, както са изписани в международния паспорт и ЕГН за застраховката. 
 • Безвизов режим за Турция за граждани на Република България. Не се изискват специални ваксинации при влизане в Турция. 
 •  Настаняване в хотела – след 14.00 часа.
 •  Примерни хотели за настаняване: Martinenz, Benler, Ephesus, Panorama, Kafkas, Fuar, Hermanos, Berr. Всички хотели са категория 3 и 3+ звезди. 
 • Минимален брой участници за провеждане на екскурзията – 40 пълноплащащи клиенти; минимален брой участници за провеждане на допълнителните екскурзии – 25 пълноплащащи клиенти.
 • Срок за уведомяване в случай на недостатъчен брой участници и отмяна на пътуването – 72 часа. 
 • Краен срок за записване – 7 дни преди датата на отпътуване. 
 • Възможност за потегляне от Варна, Бяла, Обзор, Слънчев бряг, Несебър, Поморие и Бургас. При потегляне от Бяла и Обзор се прилага цената за Варна. При потегляне от Слънчев бряг, Несебър и Поморие се прилага цената за Бургас. 
 • График на потеглянето: 
            21.00 часа – Варна, ул. Антим I, 
            21.40 часа – Бяла, автогара, 
            22.05 часа – Обзор, автогара,  
            23.00 часа – Слънчев бряг, спирка Палма/Кубан, 
            23.20 часа – Несебър, спирка Феста Панорама;
            23.40 часа – Поморие, спирка Феста Поморие; 
            23.55 часа – Бургас, бензиностанция ОМВ до хотел Мираж. 
 
  Потеглянето е в посочените часове в нулевия ден. 
 • Плащането може да бъде извършено в брой в или по банков път. Банкова сметка: “ТЕММА” ЕООД, “Уникредит Булбанк” АД – Бургас, BIC: UNCRBGSF, IBAN: BG18 UNCR 7630 1063 9845 74.
 • ТЕММА си запазва правото да внася промени в програмата, ако обстоятелствата налагат това. 
 •  За настоящето пътуване са в сила “Общи условия за организирано пътуване с ТЕММА”.  
 
ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:
 •  “Класическа туристическа обиколка” – цена 19.00 евро, включва транспорт, входни такси, обяд (3-степенно меню), екскурзоводско обслужване. 
 •  “Дворецът Долмабахче” – цена 30.00 евро, включва транспорт, входна такса, екскурзоводско обслужване. 
 •  “ Вечеря в прегръдката на  Азия и Европа”  – цена 45.00 евро, включва автобусен трансфер, вечеря с 4 блюда, напитки, забавна програма. 
 •  “Златният рог” – цена 19.00 евро, включва транспорт, входни такси и билети за въжената линия, екскурзоводско обслужване. 
 •  “Шопинг и Пеещите фонтани! Emaar и Water Garden” – цена 15.00 евро, включва транспорт, екскурзоводско обслужване. Входната такса за Емаар Аквариум и подводна градина се заплаща на място, по желание, в турски лири: 75.00 турски лири (около 23 лв) за възрастен; 65.00 турски лири  (около 20 лв) за деца 3-14 г.
 •  “Традиционна турска вечер”  – цена 30.00 евро, включва автобусен трансфер, вечеря с 4 блюда, напитки, забавна програма. 
 •  Посещение на българската църква “Св. Стефан” – бонус, включено в цената. 
 •  Посещение на централата на сладкарската фабрика “Коска” – бонус, включено в цената. 
 •  Посещение на търговски център “Форум Истанбул” и  аквариума “Sea Life” – бонус, включено в цената. Входната такса за аквариума “Sea Life” се заплаща на място, по желание, в турски лири: 85.00 турски лири (около 27 лв) за възрастен; 65.00 турски лири  (около 20 лв) за деца 3-14 г. 
 •  Посещение на  Къркларели (Лозенград) – бонус, включено в цената. 
 
ЗА ИНФОРМАЦИЯ И РЕЗЕРВАЦИЯ: 
ТЕММА 
бизнес център “Сън Сити” 
к. “Славейков” 126-А , 8000 Бургас 
тел. 0887.979654, 0879.069470 
info@temma.bg , www.temma.bg  
 
 


Изпрати запитване

За да използвате тази форма е необходимо да разрешите изпълнението на javascript

Име
E-Mail
Телефон
Съобщение
Антиспам

Коментари

Коментарите са разрешени само за регистрирани потребители, моля влезте с профила си или се регистрирайте тук