Екскурзии

ВЕЛИКДЕН В ИСТАНБУЛ, 4 ДНИ, 169.00 лв.

*Автобусни екскурзии | *Великден | *Екскурзии от Варна и Бургас | *Пролет 2018 | *Септемврийски празници | Турция
06 април 2018
Варна - Бургас - Истанбул - Бургас - Варна
4-дневна автобусна екскурзия от Варна и Бургас
06-09. април 2018 година
 
 
0. ден, четвъртък: Варна – Бургас – Истанбул 
Късно вечерно отпътуване от Варна и Бургас. 
 
1. ден, петък: Истанбул 
Ранно сутрешно пристигане в Истанбул. Свободно време с възможност за участие в допълнителни екскурзии по избор. 
“Златният рог и Парка на лалетата” (допълнителна полудневна екскурзия Посещение на джамията “Сюлеймание”, построена през 16. век по поръчка на султан Сюлейман Великолепни от известния архитект Синан, известен като майстор Манол в България. Разположена на висок хълм в Стария град, от джамията се открива невероятна гледка към залива Златния рог. Панорамно пътуване покрай крепостните стени на стария Константинопол до края на залива, където е разположена джамията “Еюп” – второто най-свято поклонническо място за мюсюлманите след Мека. Пътуване с въжена линия до върха на хълма; посещение на едно от емблематичните истанбулски кафенета “Пиер Лоти”, откъдето се открива чудесна панорама към целия Златен рог – чудесно място за почерпка с ароматен чай или турско кафе. Посещение на обновената българска църква “Св. Стефан” – една от двете оцелели железни църкви в света, мястото на обявяване на българската църковна независимост. Посещение на Парка на лалетата – Емирган. Фестивалът на лалето е вече емблематичен за Истанбул. По този начин вероятно се напомня на света, че родината на лалето всъщност е Турция. През месец април всички паркове и градини в Истанбул грейват в цветовете на милиони лалета. Едно от най-приятните места да се насладите на красотата на тези цветя и тяхната цветна магия е парка Емирган. Разположен в европейската част на града, на самия бряг на Босфора, това е един от най-големите обществени паркове в Истанбул и същинския център на Фестивала на лалето. 
“Светлините на града – нощна панорама” (допълнително вечерно мероприятие) Нощно панорамно пътуване с автобус; преминаване над Златния рог по моста “Галата” до съвременния европейски център на Истанбул. Посещение на рибния пазар “Галатасарай”, намиращ се в квартал, известен с множеството си кафенета и бирарии; свободно време в “Ортакьой” – квартал с десетки рибни ресторанти, кафенета и нощни клубове, любимо място на местните за вечерна разходка. 
 
2. ден, събота: Истанбул 
Свободно време с възможност за участие в допълнителни екскурзии по избор.
“Класическа туристическа обиколка” (допълнителна полудневна екскурзия). Туристическа обиколка с разглеждане на основните туристически обекти в историческата част на Истанбул. Посещение на Синята джамия “Султан Ахмет”, известна с елегантните си минарета и изящен интериор с прекрасни рисувани сини плочки от Изник, и бившия византийски Хиподрум, съхранил паметници от различни исторически периоди – Египетския обелиск, Змийската колона, Германския фонтан. Обширна панорамна обиколка с автобус по основните артерии на Истанбул с прекосяване на Босфора през първия мост над пролива и пътуване до Азиатската част за фото пауза. Обяд (3-степенно меню).
 
“Романтичен круиз по Босфора” (допълнителна полудневна екскурзия) Автобусен трансфер от хотела за живописен мини-круиз със специално туристическо корабче и местен екскурзовод по Босфора – границата между европейския и азиатския континент. Маршрутът минава покрай най-големия дворец в Турция “Долма Бахче”, построен в стила на европейските монарси, впечатляващ със своята пищна украса, покрай яхтени пристанища и квартали с богаташки къщи, послужили за сцена на голяма част от турските семейни сериали. Свободно време в Египетския пазар, известен още като Пазара на подправките заради изобилието от ориенталски подправки и екзотични стоки, един от най-впечатляващите покрити пазари в света, с богат избор на сувенири, подправки, ядки и турски сладкиши. 
 
Празнична Великденска литургия в българската църква “Св. Стефан”. Късен вечерен трансфер с автобус до църквата “Св. Стефан” за празничната съботна литургия и участие в църковните ритуали.  
 
3. ден, неделя: Истанбул 
Свободно време с възможност за участие в допълнителна екскурзия:
Принцовите острови и крепостта Румели Хисар (допълнителна целодневна екскурзия) Посещение на крепостта Румели Хисар, разположена на европейския бряг на Босфора. При завземането на Константинопол през 15. век султан Мехмед II Завоевателя я построява на най-тясната част на Босфора само за 4 месеца. Заедно с другата им османска крепост Анадолу Хисар, която била разполжена на същото място на азиатския бряг, турците се надявали да затворят Босфора и да не позволят на защитниците на Константинопол да получат външна помощ при отбраната на града от колониите си в Черно море. Днес Румели хисар е една от малкото изцяло запазени крепости в Истанбул със своите 16 кули, които я ограждат. 
Отпътуване с ферибот до остров Буюкада. Принцовите острови са живописен архипелаг от 9 миниатюрни острови в Мраморно море, недалеч от Истанбул. Наречени са Принцови, защото по време на Османската империя те били своеобразен затвор и място за заточение на преките наследници на султана. От средата на 19. век островите стават популярни сред заможните граждани на Истанбул, а по-късно и любимо място за почивка на местните. Най-големия остров на архипелага е Буюкада, отличаващ се с буйна растителност, няколко манастира, елегантни летни вили и имения с красиви градини. Заради специфичната растителност, островът има запомнящо се ухание на бор, мирта, люляк, магнолия, мимоза и жасмин. Множество кафенета и ресторанти предлагат местни специалитети – чудесен избор за освежаване с турски чай и кафе или рибен обяд. На острова е забранено движението на моторни коли, което дава възможност за романтична разходка из острова с файтон или велосипед под наем. 
 
“Традиционна турска вечер” (допълнително вечерно мероприятие) Автобусен трансфер от хотела за посещение на атракционен турски ресторант с вечеря, напитки, забавна фолклорно-вариететна програма и музика на живо. 
 
4. ден, понеделник: Истанбул – Бургас – Варна
Посещение на реномирана фабрика за кожени изделия и на търговския център “Форум Истанбул”; построен на площ от около 500 000 кв м, той е един от най-големите по рода си в Европа. В центъра са представени магазини на над 280 фирмени марки, измежду които са и търговската верига “IKEA” (подбрани международни стоки за бита) и супермаркета “Carrefour”. На разположение на посетителите са много ресторанти, детски зали, боулинг, ледена пързалка, IMAX-кино. Тук се намира и сензационния аквариум “Sea Life”, представящ на площ от 8000 кв.м. морски обитатели от над 10000 вида, включително и 2,5-метрови тигрови акули. В аквариума се намира и най-големия подводен тунел за 270-градусово наблюдение на рибите, без да се налага да се гмуркате. По своя мащаб “Sea Life” е обявен за един от най-големите аквариуми в света, нареждащ се веднага след тези в Атланта, САЩ и Окинава, Япония. 
 
Следобедно отпътуване за Къркларели (Лозенград) – свободно време за разходка и покупки. 
Късно вечерно пристигане в Бургас и Варна. 
 
ЦЕНИ И УСЛОВИЯ: 
Цена: - 169.00 лв на човек при потегляне от Бургас, Поморие, Несебър и Слънчев бряг;
           - 185.00 лв на човек при потегляне от Варна, Обзор и Бяла. 
Детски намаления:
- 30% намаление за деца 2-12 ненавършени години за основния пакет и 50% намаление от цените на допълнителните екскурзии;
 
Цената включва:
 • транспорт с комфортен автобус;
 •  3 нощувки със закуска в хотел категория “3 звезди” в централната част на Истанбул; 
 • пътни и гранични такси;
 • екскурзоводско обслужване. 
 
ЗАБЕЛЕЖКИ:
 • Детските намаления за основния пакет са валидни при настаняване на дете с двама възрастни.
 • Посочената цена е валидна при настаняване в двойна или тройна стая. Доплащане за единична стая – 120.00 лева. При записване на самостоятелно пътуващ клиент по цена за настаняване в двойна стая, ТЕММА не може да гарантира записването на друго лице, с което да бъде настанен. В такъв случай следва доплащане за единична стая.
 • Настаняване в хотела – след 14.00 часа.
 • Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат предварително. Входните такси за музеи и атракции се заплащат по желание, на място в местна валута. 
 • ТЕММА предлага сключване на “Медицинска застраховка при пътуване в чужбина с осигурен асистанс” към ДЗИ срещу заплащане от 6.00 лв за лица до 65 години. При избор на друга застрахователна компания е необходимо клиентът да може да предостави застрахователната полица при необходимост. 
 • За лица под 18 години, пътуващи без родителите си или само с единия родител, е необходимо на българския граничен пункт да се представи нотариално заверена декларация за съгласие на родителите.
 • Необходими документи за пътуването: международен паспорт, валиден поне 3 месеца след периода на пътуване. 
 • Безвизов режим за Турция за граждани на Република България. Не се изискват специални ваксинации при влизане в Турция. 
 • Минимален брой участници за провеждане на екскурзията – 40 пълноплащащи клиенти; минимален брой участници за провеждане на допълнителните екскурзии – 25 пълноплащащи клиенти.
 • Срок за уведомяване в случай на недостатъчен брой участници и отмяна на пътуването – 72 часа.
 • ТЕММА си запазва правото да внася промени в програмата, ако обстоятелствата налагат това. ТЕММА си запазва правото да предложи варианти на допълнителните услуги в зависимост от промяна в последния момент на работното време на туристическите обекти, включени в програмата.
 • Краен срок за записване – 10 дни преди датата на отпътуване. 
 
ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:
 • “Златният рог и Парка на лалетата” – цена 19.00 евро, включва транспорт, входни такси и билети за въжената линия, екскурзоводско обслужване. 
 • “Светлините на града – нощна панорама” – цена 23.00 евро, включва транспорт, екскурзоводско обслужване. 
 • “Класическа туристическа обиколка” – цена 19.00 евро, включва транпорт, входни такси, обяд (3-степенно меню), екскурзоводско обслужване. 
 • “Романтичен круиз по Босфора” – цена 23.00 евро, включва транспорт, круиз с туристическо корабче, екскурзоводско обслужване. 
 • Празнична великденска литургия в българската църква “Св. Стефан” – автобусен трансфер, включен в цената. 
 • “Принцовите острови и крепостта Румели Хисар” – цена 25.00 евро, включва транспорт, билети за ферибот, входни такси, екскурзоводско обслужване. 
 • “Традиционна турска вечер” – цена 29.00 евро, включва автобусен трансфер, вечеря с 4 блюда, напитки, забавна програма. 
 • Търговски център “Форум Истанбул” (с аквариума “Sea Life”) и Къркларели (Лозенград) – включено в цената без входни такси за аквариума “Sea Life” (59.00 турски лири за възрастен; 39.00 турски лири за деца 2-12 г.). 
 
ЗА ИНФОРМАЦИЯ И РЕЗЕРВАЦИЯ: 
 
ТЕММА БУРГАС
бизнес център “Сън Сити”, к. “Славейков” 126-А 
тел. 056.842661, 0887.979654, info@temma.bg 
 
TEMMA ONLINE РЕЗЕРВАЦИИ 
Телефон: 0889.440045, office@temma.bg  
www.temma.bg 


Изпрати запитване

За да използвате тази форма е необходимо да разрешите изпълнението на javascript

Име
E-Mail
Телефон
Съобщение
Антиспам

Коментари

Коментарите са разрешени само за регистрирани потребители, моля влезте с профила си или се регистрирайте тук