Екскурзии

ГЕРГЬОВДЕН В ИСТАНБУЛ, 3 ДНИ , 115.00 лв.

*Автобусни екскурзии | *Екскурзии от Варна и Бургас | *Майски празници | Турция
05 май 2018
Варна - Бургас - Истанбул - Бургас - Варна

3-дневна автобусна екскурзия

05.-07. май, 2018 г.

 

ПРОГРАМА (изтегли в Word-формат)

 

0. ден, петък: Варна – Бургас 

Късно вечерно отпътуване от Варна и Бургас.

 

1. ден, събота:  Истанбул

Ранно сутрешно пристигане в Истанбул. 

Свободно време с възможност за участие в допълнителни екскурзии по избор.

“Класическа туристическа обиколка”(допълнителна полудневна екскурзия)Туристическа обиколка с разглеждане на основните туристически обекти в историческата част на Истанбул. Посещение на Синята джамия “Султан Ахмет”, известна с елегантните си минарета и изящен интериор с прекрасни рисувани сини плочки от Изник, и бившия византийски Хиподрум, съхранил паметници от различни исторически периоди – Египетския обелиск, Змийската колона, Германския фонтан. Обширна панорамна обиколка с автобус по основните артерии на Истанбулс прекосяване на Босфора през първия мост над пролива и пътуване до Азиатската част за фото пауза. Обяд (3-степенно меню).

“Традиционна турска вечер” (допълнителновечерно мероприятие)Автобусен трансфер от хотела за посещение на атракционен турски ресторант с вечеря, напитки, забавна фолклорно-вариететна програма и музика на живо.

 

2. ден, неделя:  Истанбул

Свободно време с възможност за участие в допълнителни екскурзии по избор.

“Златото на Златния рог”(допълнителна полудневнаекскурзия)Посещение на джамиятаСюлеймание”, построена през 16. век по поръчка на султан Сюлейман Великолепни от известния архитект Синан, известен като майстор Манол в България. Разположена на висок хълм в Стария град, от джамията се открива невероятна гледка към залива Златния рог. Панорамно пътуване покрай крепостните стени на стария Константинопол до края на залива, където е разположена джамията “Еюп” – второто най-свято поклонническо място за мюсюлманите след Мека. Пътуване с въжена линия до върха на хълма; посещение на едно от емблематичните истанбулски кафенета “Пиер Лоти”, откъдето се открива чудесна панорама към целия Златен рог – чудесно място за почерпка с ароматен чай или турско кафе. Посещение на обновената българска църква “Св. Стефан” – една от двете оцелели железни църкви в света, мястото на обявяване на българската църковна независимост.

“Романтичен круиз по Босфора” (допълнителна полудневна екскурзия)Автобусен трансфер от хотела за живописен мини-круиз със специално туристическо корабче и местен екскурзовод по Босфора – границата между европейския и азиатския континент. Маршрутът минава покрай най-големия дворец в Турция “Долма Бахче”, построен в стила на европейските монарси, впечатляващ със своята пищна украса, покрай яхтени пристанища и квартали с богаташки къщи, послужили за сцена на голяма част от турските семейни сериали. Свободно време в Египетския пазар, известен още като Пазара на подправките заради изобилието от ориенталски подправки и екзотични стоки, един от най-впечатляващите покрити пазари в света, с богат избор на сувенири, подправки, ядки и турски сладкиши.

“Светлините на града” (допълнително вечерно мероприятие)Нощно панорамно пътуване с автобус; преминаване над Златния рог по моста “Галата”до съвременния европейски център на Истанбул. Посещение на рибния пазар “Галатасарай”, намиращ се в квартал, известен с множеството си кафенета и бирарии; свободно време в “Ортакьой” – квартал с десетки рибни ресторанти, кафенета и нощни клубове, любимо място на местните за вечерна разходка.

 

3. ден, понеделник: Истанбул – Бургас – Варна

Посещение на реномирана фабрика за кожени изделия и на търговския център “Форум Истанбул”; построен на площ от около 500 000 кв м, той е един от най-големите по рода си в Европа. В центъра са представени магазини на над 280 фирмени марки, измежду които са и търговската верига “IKEA” (подбрани международни стоки за бита) и супермаркета “Carrefour”. На разположение на посетителите са много ресторанти, детски зали, боулинг, ледена пързалка, IMAX-кино. Тук се намира и сензационния аквариум “SeaLife, представящ на площ от 8000 кв.м. морски обитатели от над 10000 вида, включително и 2,5-метрови тигрови акули. В аквариума се намира и най-големия подводен тунел за 270-градусово наблюдение на рибите, без да се налага да се гмуркате. По своя мащаб “SeaLife” е обявен за един от най-големите аквариуми в света, нареждащ се веднага след тези в Атланта, САЩ и Окинава, Япония.

Следобедно отпътуване за Къркларели (Лозенград) – свободно време за разходка и покупки;

Късно вечерно пристигане в Бургас и Варна. 

 

 

ЦЕНИ И УСЛОВИЯ:

 

Цена:

Ÿ115.00 лв на човек при потегляне от Бургас, Поморие, Несебър и Слънчев бряг;

Ÿ130.00 лв на човек при потегляне от Варна, Обзор и Бяла.

Детски намаления:          

Ÿ30% намаление за деца 2-12 ненавършени години за основния пакет и 50% намаление от цените на допълнителните екскурзии;

 

Цената включва:               

 • Ÿтранспорт с комфортен автобус;
 • Ÿ2 нощувки със закуска в хотел категория “3 звезди” в централната част на Истанбул;
 • Ÿпътни  и гранични такси;
 • Ÿекскурзоводско обслужване.

 

Забележки:      

 • ŸПосочената цена е валидна при настаняване в двойна или тройна стая. Доплащане за единична стая – 60.00 лева;
 • ŸДетските намаления за основния пакет са валидни при настаняване на дете с двама възрастни.
 • ŸНастаняване в хотела – след 14.00 часа.
 • ŸДопълнителните екскурзии се заявяват и заплащат предварително. Входните такси за музеи и атракции се заплащат по желание, на място в местна валута.
 • ŸТЕММА предлага сключване на “Медицинска застраховка при пътуване в чужбина с осигурен асистанс” към ДЗИ срещу заплащане от 4.00 лв за лица до 65 години. При избор на друга застрахователна компания е необходимо клиентът да може да предостави застрахователната полица при необходимост.
 • ŸЗа лица под 18 години, пътуващи без родителите си или само с единия родител, е необходимо на българския граничен пункт да се представи нотариално заверена декларация за съгласие на родителите.
 • ŸНеобходими документи за пътуването: международен паспорт, валиден поне 3 месеца след периода на пътуване.
 • ŸБезвизов режим за Турция за граждани на Република България. Не се изискват специални ваксинации при влизане в Турция.
 • ŸМинимален брой участници за провеждане на екскурзията – 40 пълноплащащи клиенти; минимален брой участници за провеждане на допълнителните екскурзии – 25  пълноплащащи клиенти.
 • ŸСрок за уведомяване в случай на недостатъчен брой участници и отмяна на пътуването – 72 часа.
 • ŸТЕММА си запазва правото да внася промени в програмата, ако обстоятелствата налагат това.ТЕММА си запазва правото да предложи варианти на допълнителните услуги в зависимост от промяна в последния момент на работното време на туристическите обекти, включени в програмата.
 •  ŸКраен срок за записване – 10 дни преди датата на отпътуване.  

 

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ: 

 • Ÿ“Класическа туристическа обиколка”– цена 19.00 евро, включва транпорт, входни такси, обяд (3-степенно меню), екскурзоводско обслужване.
 • Ÿ“Традиционна турска вечер”  – цена 29.00 евро, включва автобусен трансфер, вечеря с 4 блюда, напитки, забавна програма.
 • Ÿ“Златото на Златния рог”– цена 19.00 евро, включва транспорт, входни такси и билети за въжената линия, екскурзоводско обслужване.
 • Ÿ“Романтичен круиз по Босфора”– цена 23.00 евро, включва транспорт, круиз с туристическо корабче, екскурзоводско обслужване.
 •  Ÿ“Светлините на града”– цена 23.00 евро, включва транспорт, екскурзоводско обслужване.
 • ŸТърговски център “Форум Истанбул”(с аквариума “SeaLife)и Къркларели (Лозенград) – включено в ценатабез входни такси за аквариума “Sea Life”(59.00 турски лири за възрастен; 39.00 турски лири за деца 2-12 г.).

 

За информация и резервация:

ТЕММА Бургас

бизнес център “Сън Сити”

к. “Славейков”126-А

тел. 056.842661, 0887.979654

info@temma.bg , www.temma.bg

 

TEMMA ONLINE РЕЗЕРВАЦИИ 

за цялата страна 

Телефон: 0889.440045

office@temma.bg   Изпрати запитване

За да използвате тази форма е необходимо да разрешите изпълнението на javascript

Име
E-Mail
Телефон
Съобщение
Антиспам

Коментари

Коментарите са разрешени само за регистрирани потребители, моля влезте с профила си или се регистрирайте тук