Екскурзии

ЕКСКУРЗИЯ - ЗЛАТНА ПРАГА, 6 ДНИ, 375.00 лв.

*Автобусни екскурзии | Чехия
14 ноември 2017
София - Прага - София
 
6-дневна автобусна екскурзия
6 дни / 3 нощувки
 
 
 
 
1.ден: 14.30 ч. – хотел “Тримонциум” в Пловдив – трансфер Пловдив – София за тези, които желаят / 18.00 ч. – отпътуване от София – Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Качването в автобуса започва в 17.30 ч. Нощен преход.
 
2.ден: Следобед - пристигане  в Прага. Настаняване в хотела. Нощувка.
 
3.ден: Закуска. Обиколка на Прага с екскурзовод: архиепископския дворец (отвън), Храдчани, стария замък (отвън), пл. „Храдчанске намести” с двореца Щернберг и двореца Шварценберг, катедралата Свети Вит, двореца Валдщайн, Мала страна, Карловия мост, Старе место, Нове место – Вацлавския площад. Свободен следобед. Възможност за екскурзия до двореца Добржиш (с доплащане 30 лв на човек при минимум 20 участника). Дворецът се намира на около 50 км от Прага и приютява най-красивите дворцови градини в Чехия. Грациозната и мащабна сграда в стил рококо и прекрасната терасовидна френска градина възхищават посетителя. Визитата включва разглеждане на историческите интериори на двореца, които са в стил Людвик XVI и разходка из парка.  Цената на екскурзията включва транспорт и екскурзоводски услуги на български, резервация в двореца и не  включва билет за вход в двореца и градините, който е около 155 крони (около 7 евро).Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място. Завръщане в хотела. Нощувка.
 
4.ден: Закуска. Екскурзия до Карлови Вари и Пилзен (включена в пакетната цена). Разглеждане на Карлови Вари – един от най-старите европейски курорти, наречен от големия пътешественик, географ и естествоизпитател Александър фон Хумболт „брилянт в изумруден обков”. Посещение на пивоварния завод Пилзен (по време на двучасовото посещение ще се запознаете с историята на най-голямата и модерна пивоварна в Чехия, ще имате възможност да научите подробности за технологията на производство, да дегустирате бира. Таксата за вход се заплаща на място – около 200 чешки крони; съветваме ви да си предвидите връхна дреха, защото в подземията температурата достига до 8ºС.). Вечерта - завръщане в Прага. Нощувка. 
 
5.ден: Закуска. Свободен ден.  Възможност за разглеждане на музеи – Стария замък, музеите на Алфонс Муха, Сметана, Дворжак и пр. или за факултативна полудневна пешеходна програма „Старе место” с доплащане 25 лв. за възрастни и 20 лв. за деца до 18 г. Цената включва обиколка на забележителни места в Стара Прага с екскурзоводско обслужване на български език. Програмата продължава около 3 часа и включва: разходка по улица “Парижка”, разходка из Еврейския квартал, посещение на Тинската катедрала, църквата „Св. Яков”, сградата „При черната Богородица” – днес музей на кубистите, Съсловния театър, Ректората на Карловия университет, Витлеемския параклис, театър „На Забрадли” и бирарията „При златния тигър”. Екскурзията се осъществява при минимум 15 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място. Възможност за разходка с корабче по р. Вълтава (цената на разходката с корабче не е включена в пакетната цена на екскурзията и се заплаща на място). В късния следобед или привечер отпътуване по маршрут Прага – Братислава – Будапеща – Белград - София. Нощен преход. 
 
6.ден: Вечерта - пристигане в България.
 
ЦЕНИ И УСЛОВИЯ
 
Дати и цени:
 
14.11.2017 - 19.11.2017: 375 лв.
 
Цената включва: 
  • транспорт с луксозен автобус;
  • 3 нощувки със закуски в Прага;
  • разглеждане с екскурзовод забележителностите на Прага, Карлови Вари и пивоварната в Пилзен;
  • екскурзоводско обслужване.
 
Цената не включва: 
  • такси за вход в музеи, билети за корабчета, градски транспорт и пр.;
  • медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден);
  • слушалки по време на екскурзоводската програма (2-3 EUR на човек).
 
Забележки: 
Цена за деца до 18 г. в стая с 2 - ма възрастни - 319  лв.
Цена за деца до 18 г. в стая с 1 възрастен – 339 лв.
Доплащане за индивидуална стая – 92 лв.
Доплащане за ползване на двойна седалка от един турист – 200 лв.
Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 или 2 звезди.
 
За информация и резервация:
ТЕММА, Бургас, „Тутракан”13, тел. 056.842661, 0887.979654
ТЕММА, Варна, „Братя Шкорпил”12, тел. 052.650140, 0887.380472
reservations@temma.bg, varna@temma.bg, www.temma.bg


Изпрати запитване

За да използвате тази форма е необходимо да разрешите изпълнението на javascript

Име
E-Mail
Телефон
Съобщение
Антиспам

Коментари

Коментарите са разрешени само за регистрирани потребители, моля влезте с профила си или се регистрирайте тук