Екскурзии

ИСТАНБУЛ, 2 ДНИ С ТРЪГВАНЕ ОТ ВАРНА И БУРГАС, 99.00 лв.

*Автобусни екскурзии | Турция
14 юни 2019 | 28 юни 2019 | 05 юли 2019 | 12 юли 2019 | 19 юли 2019 | 26 юли 2019 | 02 август 2019 | 09 август 2019 | 16 август 2019 | 23 август 2019 | 30 август 2019 | 06 септември 2019 | 13 септември 2019
Варна - Бургас - Истанбул - Бургас - Варна

ПРОГРАМА ( изтегли във Word - формат )

0. ден, петък: Варна – Бургас  
Късно вечерно потегляне; 
 
1. ден, събота: Истанбул 
Пристигане в Истанбул сутринта;. Свободно време с възможност за участие в допълнителни екскурзии по избор. 
“Класическа туристическа обиколка” (допълнителна полудневна екскурзия). Туристическа обиколка на града с разглеждане на основните забележителности – Синята джамия “Султан Ахмет”, втората по големина джамия в страната, стария византийски Хиподрум – сърцето на стария Константинопол; панорамна автобусна обиколка на града с преминаване над Босфора и посещение на Азиатската част за фото пауза; посещение на търговски център; обяд; 
“Християнски светини” (допълнителна полудневна екскурзия). Посещение на катедралата “Св. София”,  едно от светите места за християните по цял свят, обновената българска църква “Св. Стефан”,  уникална със своята история и архитектура, и на Вселенската патриаршия, която е играла важна роля в световната история християнството;
“Светлините на града – нощна панорама” (допълнително вечерно мероприятие) Нощно панорамно пътуване с автобус; преминаване над Златния рог по моста “Галата” до съвременния европейски център на Истанбул. Посещение на рибния пазар “Галатасарай”, намиращ се в квартал, известен с множеството си кафенета и бирарии; преминаване през първия мост на Босфора и фото пауза в Азиатската част на града
“Истанбул нощем” (допълнително вечерно мероприятие) Автобусен трансфер от хотела за посещение на атракционен турски ресторант с вечеря, напитки, забавна фолклорно-вариететна програма и музика на живо. 
 
2. ден, неделя: Истанбул – Бургас – Варна
Свободно време с възможност за участие в допълнителна екскурзия. 
“Между Азия и Европа” (допълнителна полудневна екскурзия) Автобусен трансфер от хотела за живописен мини-круиз със специално туристическо корабче и местен екскурзовод по Босфора – границата между европейския и азиатския континент. Маршрутът минава покрай най-големия дворец в Турция “Долма Бахче”, построен в стила на европейските монарси, впечатляващ със своята пищна украса, покрай яхтени пристанища и квартали с богаташки къщи, послужили за сцена на голяма част от турските семейни сериали. Свободно време в Египетския пазар, известен още като Пазара на подправките заради изобилието от ориенталски подправки и екзотични стоки, един от най-впечатляващите покрити пазари в света, с богат избор на сувенири, подправки, ядки и турски сладкиши; посещение на обновената българска църква “Св. Стефан” – уникална със своята история и архитектура. 
 
Посещение на търговския център “Форум Истанбул”; построен на площ от около 500 000 кв м, той е един от най-големите по рода си в Европа. В центъра са представени магазини на над 280 фирмени марки. Тук се намира и сензационния аквариум “Sea Life”, представящ на площ от 8000 кв.м. морски обитатели от над 10000 вида, включително и 2,5-метрови тигрови акули. В аквариума се намира и най-големия подводен тунел за 270-градусово наблюдение на рибите, без да се налага да се гмуркате. По своя мащаб “Sea Life” е обявен за един от най-големите аквариуми в света, нареждащ се веднага след тези в Атланта, САЩ и Окинава, Япония. 
Следобедно отпътуване за Къркларели (Лозенград) – свободно време за разходка и покупки.
Късно вечерно пристигане в България.
 
ЦЕНИ И УСЛОВИЯ: 
Цена:
  • 99.00 лв на човек при потегляне от Бургас, Поморие, Несебър и Слънчев бряг;
  • 115.00 лв на човек при потегляне от Варна, Обзор и Бяла. 
Детски намаления:
  •  30% намаление за деца 2-12 ненавършени години за основния пакет и 50% намаление от цените на допълнителните екскурзии;
Цената включва:
- транспорт с комфортен автобус;
- 1 нощувка със закуска в хотел категория “3 звезди” в централната част на Истанбул; 
- пътни и гранични такси;
- екскурзоводско обслужване. 
- медицинска застраховка;
 
ЗАБЕЛЕЖКИ:
- Детските намаления за основния пакет са валидни при настаняване на дете с двама възрастни.
- Посочената цена е валидна при настаняване в двойна или тройна стая. Доплащане за единична стая – 30.00 лева. При записване на самостоятелно пътуващ клиент по цена за настаняване в двойна стая, ТЕММА не може да гарантира записването на друго лице, с което да бъде настанен. В такъв случай следва доплащане за единична стая.
- За лица под 18 години, пътуващи без родителите си или само с единия родител, е необходимо на българския граничен пункт да се представи нотариално заверена декларация за съгласие на родителите.
- Необходими документи за пътуването: международен паспорт, валиден минимум 3 месеца след периода на пътуване;
- ТЕММА предоставя “Медицинска застраховка за пътуване в чужбина с осигурен асистанс” към ЗК „УНИКА”АД за лица до 75 години. 
- При записването е необходимо да представите имена на пътуващите на латиница, както са изписани в международния паспорт и ЕГН за застраховката. 
- Безвизов режим за Турция за граждани на Република България. Не се изискват специални ваксинации при влизане в Турция. 
- Настаняване в хотела – след 14.00 часа.
- Примерни хотели за настаняване: Panorama, Kafkas,  Ephesus, Martinenz. Всички хотели са категория 3 и 3+ звезди. 
- Минимален брой участници за провеждане на екскурзията – 40 пълноплащащи клиенти; минимален брой участници за провеждане на допълнителните екскурзии – 25 пълноплащащи клиенти.
- Срок за уведомяване в случай на недостатъчен брой участници и отмяна на пътуването – 72 часа. 
- Възможност за потегляне от Варна, Бяла, Обзор, Слънчев бряг, Несебър, Поморие и Бургас. При потегляне от Бяла и Обзор се прилага цената за Варна. При потегляне от Слънчев бряг, Несебър и Поморие се прилага цената за Бургас. 
 
- График на потеглянето: 
21.00 часа – Варна, ул. Антим I, 
21.40 часа – Бяла, автогара, 
22.05 часа – Обзор, автогара,  
23.00 часа – Слънчев бряг, спирка Палма/Кубан, 
23.20 часа – Несебър, спирка Феста Панорама;
23.40 часа – Поморие, спирка Феста Поморие; 
23.55 часа – Бургас, бензиностанция ОМВ до хотел Мираж. 
  Потеглянето е в посочените часове в нулевия ден. 
- Краен срок за записване – 7 дни преди датата на отпътуване. 
- ТЕММА си запазва правото да внася промени в програмата, ако обстоятелствата налагат това.
 
ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:
- “Класическа туристическа обиколка” – цена 22.00 евро, включва транпорт, входни такси, обяд (3-степенно меню), екскурзоводско обслужване. 
- “Християнски светини” – цена 28.00 евро, включва транспорт, входни такси, екскурзоводско обслужване. 
- “Светлините на града – нощна панорама” – цена 25.00 евро, включва транспорт, екскурзоводско обслужване. 
- “Истанбул нощем” – цена 33.00 евро, включва автобусен трансфер, вечеря с 4 блюда, напитки, забавна програма. 
- “Между Азия и Европа” – цена 25.00 евро, включва транспорт, круиз с туристическо корабче, екскурзоводско обслужване. 
- Посещение на търговски център “Форум Истанбул” (с аквариума “Sea Life”) и Къркларели (Лозенград) – включено в цената. Входна такса за аквариума “Sea Life” 75.00 турски лири за възрастен; 55.00 турски лири за деца 3-14 г. 
 
 
ЗА ИНФОРМАЦИЯ И РЕЗЕРВАЦИЯ: 
ТЕММА 
бизнес център “Сън Сити” 
к. “Славейков” 126-А 
тел. 0887.979654, 0879.069470
info@temma.bg , www.temma.bg


Изпрати запитване

За да използвате тази форма е необходимо да разрешите изпълнението на javascript

Име
E-Mail
Телефон
Съобщение
Антиспам

Коментари

Коментарите са разрешени само за регистрирани потребители, моля влезте с профила си или се регистрирайте тук