Екскурзии

ИСТАНБУЛ, 3 ДНИ с тръгване от Варна и Бургас , 115.00 лв.

*Автобусни екскурзии | *Екскурзии от Варна и Бургас | *Пролет 2018 | Турция
22 юни 2018 | 29 юни 2018
Варна - Бургас - Истанбул


ИСТАНБУЛ

3-дневна автобусна екскурзия

22.-24. юни, 29. юни – 01. юли, 2018 г.

 

ПРОГРАМА (изтегли в Word-формат)

 

1. ден, петък:  Истанбул

Ранно сутрешно отпътуване от Варна и Бургас и пристигане в Истанбулкъм обяд.

Свободно време с възможност за участие в допълнителни екскурзии по избор.

“Класическа туристическа обиколка”(допълнителна полудневна екскурзия)Туристическа обиколка с разглеждане на основните туристически обекти в историческата част на Истанбул. Посещение на Синята джамия “Султан Ахмет”, известна с елегантните си минарета и изящен интериор с прекрасни рисувани сини плочки от Изник, и бившия византийски Хиподрум, съхранил паметници от различни исторически периоди – Египетския обелиск, Змийската колона, Германския фонтан. Разглеждане отвън на емблематичната катедрала “Св. София”, чийто купол се извисява на впечатляващата за 6. век височина от 56 метра. Посещение на търговски център. Обяд (3-степенно меню).

“Светлините на града” (допълнително вечерно мероприятие) Нощно панорамно пътуване с автобус; преминаване над Златния рог по моста “Галата”до съвременния европейски център на Истанбул. Посещение на рибния пазар “Галатасарай”, намиращ се в квартал, известен с множеството си кафенета и бирарии; свободно време в “Ортакьой” – квартал с десетки рибни ресторанти, кафенета и нощни клубове, любимо място на местните за вечерна разходка.

 

2. ден, събота:  Истанбул

Свободно време с възможност за участие в допълнителни екскурзии по избор.

“Романтичен круиз по Босфора” (допълнителна полудневна екскурзия) Автобусен трансфер от хотела за живописен мини-круиз със специално туристическо корабче и местен екскурзовод по Босфора – границата между европейския и азиатския континент. Маршрутът минава покрай най-големия дворец в Турция “Долма Бахче”, построен в стила на европейските монарси, впечатляващ със своята пищна украса, покрай яхтени пристанища и квартали с богаташки къщи, послужили за сцена на голяма част от турските семейни сериали. Посещение на обновената българска църква “Св. Стефан” – една от двете оцелели железни църкви в света, мястото на обявяване на българската църковна независимост. Свободно време в Египетския пазар, известен още като Пазара на подправките заради изобилието от ориенталски подправки и екзотични стоки, един от най-впечатляващите покрити пазари в света, с богат избор на сувенири, подправки, ядки и турски сладкиши.

“Златният рог”(допълнителна полудневнаекскурзия)Посещение на джамиятаСюлеймание”, построена през 16. век по поръчка на султан Сюлейман Великолепни от известния архитект Синан, известен като майстор Манол в България. Разположена на висок хълм в Стария град, от джамията се открива невероятна гледка към залива Златния рог. Панорамно пътуване покрай крепостните стени на стария Константинопол до края на залива, където е разположена джамията “Еюп” – второто най-свято поклонническо място за мюсюлманите след Мека. Пътуване с въжена линия до върха на хълма; посещение на едно от емблематичните истанбулски кафенета “Пиер Лоти”, откъдето се открива чудесна панорама към целия Златен рог – чудесно място за почерпка с ароматен чай или турско кафе.

“Традиционна турска вечер” (допълнителновечерно мероприятие) Автобусен трансфер от хотела за посещение на атракционен турски ресторант с вечеря, напитки, забавна фолклорно-вариететна програма и музика на живо.

 

3. ден, неделя: Истанбул – Бургас – Варна

Посещение на търговския център “Форум Истанбул”; построен на площ от около 500 000 кв м, той е един от най-големите по рода си в Европа. В центъра са представени магазини на над 280 фирмени марки, измежду които са и търговската верига “IKEA” (подбрани международни стоки за бита) и супермаркета “Carrefour”. На разположение на посетителите са много ресторанти, детски зали, боулинг, ледена пързалка, IMAX-кино. Тук се намира и сензационния аквариум “SeaLife, представящ на площ от 8000 кв.м. морски обитатели от над 10000 вида, включително и 2,5-метрови тигрови акули. В аквариума се намира и най-големия подводен тунел за 270-градусово наблюдение на рибите, без да се налага да се гмуркате. По своя мащаб “SeaLife” е обявен за един от най-големите аквариуми в света, нареждащ се веднага след тези в Атланта, САЩ и Окинава, Япония.

Следобедно отпътуване за Къркларели (Лозенград) – свободно време за разходка и покупки;

Късно вечерно пристигане в Бургас и Варна. 

ЦЕНИ И УСЛОВИЯ:

Цена:  Ÿ115.00 лв на човек при потегляне от Бургас, Поморие, Несебър и Слънчев бряг;

Ÿ130.00 лв на човек при потегляне от Варна, Обзор и Бяла.

Детски намаления:           

Ÿ30% намаление за деца 2-12 ненавършени години за основния пакет и 50% намаление от цените на допълнителните екскурзии;

 

Цената включва:               

Ÿтранспорт с комфортен автобус;

Ÿ2 нощувки със закуска в хотел категория “3 звезди” в централната част на Истанбул;

Ÿпътни  и гранични такси;

Ÿекскурзоводско обслужване.

 

ЗАБЕЛЕЖКИ:      

ŸПосочената цена е валидна при настаняване в двойна или тройна стая. Доплащане за единична стая – 80.00 лева;

ŸДетските намаления за основния пакет са валидни при настаняване на дете с двама възрастни.

ŸДеца от 2 до 12 ненавършени години ползват 30% намаление от цената на основния пакет и 50% намаление от цените на допълнителните екскурзии.

ŸНастаняване в хотела – след 14.00 часа.

ŸДопълнителните екскурзии се заявяват и заплащат предварително. Входните такси за музеи и атракции се заплащат по желание, на място в местна валута.

ŸТЕММА предлага сключване на “Медицинска застраховка при пътуване в чужбина с осигурен асистанс” към ДЗИ срещу заплащане от 4.00 лв за лица до 65 години. При избор на друга застрахователна компания е необходимо клиентът да може да предостави застрахователната полица при необходимост.

ŸЗа лица под 18 години, пътуващи без родителите си или само с единия родител, е необходимо на българския граничен пункт да се представи нотариално заверена декларация за съгласие на родителите.

ŸНеобходими документи за пътуването: международен паспорт, валиден поне 3 месеца след периода на пътуване.

ŸБезвизов режим за Турция за граждани на Република България. Не се изискват специални ваксинации при влизане в Турция.

ŸМинимален брой участници за провеждане на екскурзията – 40 пълноплащащи клиенти; минимален брой участници за провеждане на допълнителните екскурзии – 25  пълноплащащи клиенти.

ŸСрок за уведомяване в случай на недостатъчен брой участници и отмяна на пътуването – 72 часа.

ŸКраен срок за записване – 10 дни преди датата на отпътуване.  

ŸВъзможност за потегляне от Варна, Бяла, Обзор, Слънчев бряг, Несебър, Поморие и Бургас без промяна в заплащането. При потегляне от Бяла и Обзор се прилага цената за Варна. При потегляне от Слънчев бряг, Несебър и Поморие се прилага цената за Бургас.

ŸГрафик на потеглянето:

04.15 часа – Варна, ул. Антим I,

05.00 часа – Бяла, автогара,

05.15 часа – Обзор, автогара, 

06.00 часа – Слънчев бряг, спирка Палма/Кубан,

06.15 часа – Несебър, спирка Феста Панорама;

06.30 часа – Поморие, спирка Феста Поморие;

07.00 часа – Бургас, спирка Трапезица пред Билла;

ŸТЕММА си запазва правото да внася промени в програмата, ако обстоятелствата налагат това.ТЕММА си запазва правото да предложи варианти на допълнителните услуги в зависимост от промяна в последния момент на работното време на туристическите обекти, включени в програмата.

 

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ: 

Ÿ“Класическа туристическа обиколка”– цена 19.00 евро, включва транпорт, входни такси, обяд (3-степенно меню), екскурзоводско обслужване.

Ÿ“Традиционна турска вечер”  – цена 29.00 евро, включва автобусен трансфер, вечеря с 4 блюда, напитки, забавна програма.

Ÿ“Златото на Златния рог”– цена 19.00 евро, включва транспорт, входни такси и билети за въжената линия, екскурзоводско обслужване.

Ÿ“Романтичен круиз по Босфора”– цена 23.00 евро, включва транспорт, круиз с туристическо корабче, екскурзоводско обслужване.

 Ÿ“Светлините на града”– цена 23.00 евро, включва транспорт, екскурзоводско обслужване.

ŸТърговски център “Форум Истанбул”(с аквариума “SeaLife)и Къркларели (Лозенград) – включено в ценатабез входни такси за аквариума “SeaLife”(59.00 турски лири за възрастен; 39.00 турски лири за деца 2-12 г.).

 

За информация и резервация:

 

ТЕММА БУРГАС

бизнес център “Сън Сити”

к. “Славейков”126-А

(срещу "Технополис Славейков")

тел. 056.842661, 0887.979654, info@temma.bg

 

TEMMA ONLINE РЕЗЕРВАЦИИ 

Телефон: 0889.440045, office@temma.bg 

www.temma.bg  Изпрати запитване

За да използвате тази форма е необходимо да разрешите изпълнението на javascript

Име
E-Mail
Телефон
Съобщение
Антиспам

Коментари

Коментарите са разрешени само за регистрирани потребители, моля влезте с профила си или се регистрирайте тук