Екскурзии

КОЛЕДНО НАСТРОЕНИЕ В БУКУРЕЩ, 2 ДНИ, 129.00 лв.

*Автобусни екскурзии | *Екскурзии от Варна и Бургас | *Коледа 2017 | Румъния
16 декември 2017
Бургас - Варна - Букурещ - Варна - Бургас
двудневна екскурзия с автобус 
2 дни / 1 нощувка
 
 
1 ден, събота:  Бургас – Варна – Букурещ 
Ранно сутрешно отпътуване от България и пристигане в Букурещ преди обяд. 
Панорамна туристическа обиколка с автобус на централната част на града с разглеждане на основните забележителности – площад “Унири”, Университетския площад, площад “Виктория” и площада на Революцията, фото пауза пред Парламента – втората по големина административна сграда в света, след Пентагона; пешеходна разходка в Стария град Липскани, построен върху най-старата заселена част на Букурещ – очарователен квартал с пешеходни калдъръмени улички и множество причудливи арт-ателиета, антикварни и бутикови магазини, книжарници, театри и безброй кафенета, барове и ресторанти. Възможност за самостоятелно посещение на нашумялата напоследък  “Въртележка от светлина” (Carturesti Carusel) – най-голямата книжарница в страната, подслонила се в красива сграда от 1860 година. Книжарницата е предпочитано място не само за покупки, но и за срещи на местните, които я наричат “Двореца на Крисовелони”. Тук се помещава цяла художествена галерия, уютно кафене, а изборът на стоки – музика, филми, подаръци, играчки – е огромен. 
Свободно време в централната част на града с възможност за разходка и покупки. 
Следобедно посещение на популярния Коледния пазар, наподобяващ традиционните немски пазари. Под огромна елха и водопад от празнични светлини са разположени 65 дървени къщички, предлагащи разнообразие от подаръци и красиви ръчно изработени предмети – сувенири от керамика, дърво и кожа, маски, бижута, икони, ръчно рисувани коледни играчки. Традиционната храна и напитки също са в изобилие – сирене, скара, качамак, домашни бисквити и бонбони, вино, бира и греяна сливова ракия. В сърцето на Коледното градче е къщичката на Дядо Коледа, който посреща всички деца с бонбони. Феи и елфи помагат на децата да поставят своите писма с Коледни желания в специална кутия или да се повозят на красивата въртележка. Красиви светлинни прожекции върху фасадите на околните сгради, местен фолклор и концерти допълват празничната атмосфера.
Настаняване в хотела и свободно време. 
Свободно време с възможност за участие в допълнително мероприятие. 
Допълнително мероприятие “Румънска вечер” – посещение на типичен румънски ресторант, вечеря с напитки (допълнителна екскурзия);  
 
2. ден, неделя: Букурещ – Варна – Бургас  
Свободно време с възможност за участие в допълнителна екскурзия. 
Допълнителна екскурзия: Двореца “Могошоайя”  и солните мини в Сланик, Прахова. 
Солните мини в Сланик са един от най-атрактивните туристически обекти в Румъния и уникални за Европа. Експлоатирани още от 17. век, добивът на сол е почти 3 млн. кубични метра. Днес залите на мините са облагородени за посещение и предлагат разходка из 14 трапецовидни зали – някои от тях с височина до 50 метра, други украсени със статуи на Децебал и Траян, изваяни от сол. Залите са разположени на 210 м дълбочина под земята, като до тях се достига с асансьор. Поради висока влажност на въздуха (около 50%) и голямата концентрация на натриеви йони, които имат благоприятно въздействие при лечението на белодробни заболявания, залите представляват и своеобразен санаториум. За да се влезе в мината е необходимо спускане с асансьори на дълбочина 210 м под земята. Вентилацията в залите е естествена, а температурата на въздуха е постоянна, 12 градуса. В мината са изградени спортни и детски площадки, кътове за отдих, дори и бар-бюфет.
Дворецът “Могошоая” е построен от княз Констанин Бранковяну в края на 17. век. Живописно разположен на брега на езеро, той впечатлява с красив парк и необикновена архитектура с преплитащи се ориенталски и венециански детайли в стил румънско Възраждане. Дълго време дворецът е бил предпочитано място за почивка на влашките управници, а днес – любимо място на румънския артистичен свят. 
(допълнителна полудневна екскурзия)
Следобедно отпътуване за България и късно вечерно пристигане във Варна и Бургас.
 
ЦЕНИ И УСЛОВИЯ
 
  • 145.00 лева при потегляне от Бургас; 
  • 129.00 лева при потегляне от Варна;
 
Намаления: деца 2-12 години ползват 30% намаление; 
 
Цената включва: 
  • транспорт с комфортен туристически авобус;
  • 1 нощувка със закуска в хотел категория “3 звезди”;
  • автобусна и пешеходна туристическа обиколка на Букурещ, посещение на Коледния пазар; 
  • пътни и гранични такси;
  • екскурзоводско обслужване;
  • медицинска застраховка за лица до 65 години.
 
Забележки: 
Посочената цена е валидна при настаняване в двойна или тройна стая; доплащане за единична стая – 30.00 лева; 
Входните такси за музеи и атракции се заплащат на място, по желание;
Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат на място в България. 
Допълнително мероприятие “Румънска вечер” – цена 25.00 евро на човек, включва транспорт, традиционна вечеря и напитки, фолклорно програма, екскурзоводско обслужване. 
Допълнителна екскурзия: Двореца “Могошоайя”  и солните мини в Сланик, Прахова – цена 23.00 евро, включва транспорт, входни такси за посещение, екскурзоводско обслужване.  
Минимален брой участници за провеждане на екскурзията – 40 пълноплащащи клиенти; минимален брой участници за провеждане на допълнителните екскурзии – 20  пълноплащащи клиенти;
За лица под 18 години, пътуващи без родителите си или само с единия родител, е необходимо на българския граничен пункт да се представи нотариално заверена декларация за съгласие на родителите;
Необходими документи за пътуването: валидна лична карта или международен паспорт;
Краен срок за записване – 10 дни преди датата на отпътуване;
ТЕММА си запазва правото да внася промени в програмата, ако обстоятелствата налагат това.
 
 

За информация и резервация:

ТЕММА, Бургас, „Тутракан”13, тел. 056.842661, 0887.979654

ТЕММА, Варна, „Братя Шкорпил”12, тел. 052.650140, 0887.380472

reservations@temma.bg, varna@temma.bg, www.temma.bgИзпрати запитване

За да използвате тази форма е необходимо да разрешите изпълнението на javascript

Име
E-Mail
Телефон
Съобщение
Антиспам

Коментари

Коментарите са разрешени само за регистрирани потребители, моля влезте с профила си или се регистрирайте тук