Екскурзии

УИКЕНД В ОЧАРОВАТЕЛНИЯ БУКУРЕЩ, 2 ДНИ, 175.00 лв.

*Автобусни екскурзии | Румъния
15 юни 2019 | 22 юни 2019 | 29 юни 2019 | 06 юли 2019 | 13 юли 2019 | 20 юли 2019 | 27 юли 2019 | 03 август 2019 | 10 август 2019 | 17 август 2019
Бургас - Варна - Букурещ - Варна - Бургас
двудневна екскурзия с автобус 
2 дни / 1 нощувка
 
 
ПРОГРАМА
1. ден. Ранно сутрешно потегляне; пристигане в Букурещ преди обяд; пешеходна разходка в Стария град Липскани, построен върху най-старата заселена част на Букурещ  – очарователен квартал с пешеходни калдъръмени улички и множество причудливи арт-ателиета, антикварни и бутикови магазини, книжарници, театри и безброй кафенета, барове и ресторанти; обяд (включен в цената); nанорамна автобусна обиколка на централната част на града с разглеждане на основните забележителности – площад “Унири”, Университетския площад, площад “Виктория” и площада на Революцията, фото пауза пред Парламента; настаняване в хотела – свободно време с възможност за включване в допълнителни екскурзии; 
  •  Допълнителна екскурзия: “Парламентът” – посещение на Парламента в Букурещ, една от най-монументалните административни сгради в света, чието строителство започва през 1984 г. по заповед на Николае Чаушеско. Първоначално сградата била планирана като щабквартирата на комунистическото правителство. Над 20000 работници и 700 архитекта са работили по сградата, издигаща се 12 етажа и съдържаща над 1100 стаи. Архитектурата и интериорът отразяват най-добрите румънски традиции. Туристическата обиколка преминава през огромни зали и секции с ослепителна декорация – кристални полилеи, мозайки, дъбови ламперии, мрамор и позлата, цветни витражи, красиви килими.
  •  Допълнителна екскурзия: “Румънски традиции” – посещение на Музея на селото. Разположен сред красив парк, музеят представя над 300 сгради от традиционната провинциална архитектура на Румъния като селски къщи, хамбари, дървени църкви и трансилвански къщи, а занаятчии, облечени в традиционни костюми от 16 и 17 век, допълват атмосферата. 
  •  Допълнителна екскурзия: “Румънска вечер” – посещение на типичен ресторант, вечеря с напитки и забавна програма;
 
2. ден. Закуска; сутрешно посещение (включено в цената) на Снаговския манастир, живописно разположен на единствения остров в Снаговското езеро; интригуващата история на острова като религиозна обител започва още от 11. век; днес манастирът е прочут като гробното място на тялото на принц Влад III Цепеш, по-известен като Дракула; отпътуване за Сланик и посещение (включено в цената) на един от най-атрактивните туристически обекти в Румъния – солните мини, експлоатирани още от 17. век. Днес облагородените зали на мините предлагат разходка из 14 трапецовидни зали – някои от тях с височина до 50 метра, други украсени със статуи на Децебал и Траян, изваяни от сол. 
 
До залите, разположение на 210 м дълбочина, се достига с асансьор. Вентилацията в залите е естествена, а температурата на въздуха е постоянна, 12 градуса Поради подходящата влажност на въздуха (около 50%) и голямата концентрация на натриеви йони, които имат благоприятно въздействие при лечението на белодробни заболявания, залите представляват и своеобразен санаториум. В мината са изградени спортни и детски площадки, кътове за отдих, дори и бар-бюфет.
Следобедно потегляне и късно вечерно пристигане.
 
ЦЕНИ И УСЛОВИЯ
 
Цена:  • 180.00 лева при потегляне от Бургас, Поморие, Слънчев бряг; 
            • 175.00 лева при потегляне от Обзор, Бяла и Варна;
Деца 2-12 години:  30% намаление. 
 
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: 
- транспорт – автобус с климатик;  
- 1 полупансион (закуска и обяд);
- настаняване в хотел “3 звезди” в Букурещ;
- входни такси за посещенията – Снаговки манастир и солните мини в Сланик;
- пътни и гранични такси; 
- екскурзоводско обслужване. 
- медицинска застраховка;
 
ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ: 
- “Парламентът”;  
- “Румънски традиции”
- “Румънска вечер”
 
 
ЗАБЕЛЕЖКИ
- Цената не включва туристическа виза, ако такава е необходима. 
- Безвизово пътуват всички граждани на страни-членки на Европейския съюз, както и руски граждани, притежаващи виза за България или Шенгенска виза.  
- Детските намаления за основния пакет са валидни при настаняване на дете с двама възрастни.
- Посочената цена е валидна при настаняване в двойна или тройна стая. Доплащане за единична стая – 30.00 лева. При записване на самостоятелно пътуващ клиент по цена за настаняване в двойна стая, ТЕММА не може да гарантира записването на друго лице, с което да бъде настанен. В такъв случай следва доплащане за единична стая.
 
 
- За лица под 18 години, пътуващи без родителите си или само с единия родител, е необходимо на българския граничен пункт да се представи нотариално заверена декларация за съгласие на родителите.
- Необходими документи за пътуването: международен паспорт или лична карта.
- ТЕММА предоставя “Медицинска застраховка за пътуване в чужбина с осигурен асистанс” към ЗК „УНИКА”АД за лица до 75 години. 
- При записването е необходимо да представите имена на пътуващите на латиница, както са изписани в международния паспорт и ЕГН за застраховката. 
- Безвизов режим за Румъния за граждани на Република България. Не се изискват специални ваксинации при влизане в Румъния. 
- Настаняване в хотела – след 14.00 часа.
 
- Препоръчват се удобни обувки и топли дрехи за посещението на солните мини. 
- Посещението на Парламента в Букурещ може да бъде ограничено в някои дни поради срещи и инициативи, свързани с Европейското председателство на Румъния. 
- Срок за уведомяване в случай на недостатъчен брой участници и отмяна на пътуването – 72 часа. 
- Възможност за потегляне от Варна, Бяла, Обзор, Слънчев бряг, Несебър, Поморие и Бургас. При потегляне от Бяла и Обзор се прилага цената за Варна. При потегляне от Слънчев бряг, Несебър и Поморие се прилага цената за Бургас. 
 
 
ЗА ИНФОРМАЦИЯ И РЕЗЕРВАЦИЯ: 
ТЕММА 
бизнес център “Сън Сити” 
к. “Славейков” 126-А 
тел. 0887.979654, 0879.069470
info@temma.bg , www.temma.bg
 


Изпрати запитване

За да използвате тази форма е необходимо да разрешите изпълнението на javascript

Име
E-Mail
Телефон
Съобщение
Антиспам

Коментари

Коментарите са разрешени само за регистрирани потребители, моля влезте с профила си или се регистрирайте тук