Екскурзии

ГУРМЕ ТУР НА ИСТРИЯ, С ПОЛЕТ ОТ ВАРНА, 8 ДНИ, 577.00 лв.

*Екскурзии от Варна и Бургас | *Самолетни екскурзии | Хърватия
03 октомври 2017
Варна - Риека - Варна
8-дневна самолетна екскурзия
8 дни / 7 нощувки
 
Истрърската кухня ще ви очарова с разнообразие и баланс. Понякога ще изпитате средиземноморската й страна, а в други случаи нейната континенталната същност. Няма значение по кое време на годината посещавате Истрия, храната тук винаги е еднакво силна, страстна и интензивна. Отворете сетивата си за прекрасните вкусове и аромати и се насладете на гурме храни приготвени специално за вас.
 
 
1.ден: 03.10.2017
Среща на летище Варна и отпътуване за Хърватия с директен чартърен полет в 17:30 ч. Кацане в Риека в 18:20 ч. местно време. Трансфер до Пореч. Настаняване в хотел 2/3*. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
 
2.ден: 04.10.2017
Закуска. Екскурзия до Пула (допълнително заплащане). Градът е известен със своите многобройни забележителности една, от които е шестия по големина в света римски амфитеатър. Той е единствения с напълно запазени 4 кули и 3 римски архитектурни ордера. През последните години се използва като място за провеждане на международния филмов фестивал на Пула, както и на множество  концерти на открито. Арката на Сергиите е друга местна забележителност. През тази врата е  минавал пътят Виа Флавия от Аквилея и Триест към площада на форума. В къща до арката пък през 1904/1905 г. е живял писателят Джеймс Джойс, който е работил в Пула като учител по английски. Посещение на Музея на зехтина, където ще имате възможност да дегустирате най-висококачествените местни зехтини, изпреварили на световните пазари, даже досегашния фаворит – тосканския зехтин (по желание). Следва гурме обяд във Фленги - селце в „червена Истрия", което е известно с деликатесите от малки печени прасенца. Почти във всяка селска къща има „коноба“ с голямо огнище отпред, на което на шиш се върти едно или повече прасенца - сукалчета. Горещината на въглените от местен дъб превръщат месото в нежна, разпадаща се маса, а кожата става хрупкава коричка. Обядът във Фленги е задължителна спирка за гурманите. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
 
3.ден: 05.10.2017
Закуска. Свободен ден за плаж или самостоятелна програма. Вечеря. Нощувка.
 
4.ден: 06.10.2017
Закуска. Посещение на Грожнян, Мотовун и Паладини (допълнително заплащане). Предстои ви поредното приятно изживяване. Първа спирка по маршрута е град Грожнян - кацнал на една скала, прекрасно място, където и днес световноизвестни артисти намират истинско вдъхновение. През лятото тук ежегодно се провежда международен джаз фестивал, който е обявен за най-добрия бутиков джаз фестивал в Европа. Маршрута ни продължава към Мотовун - градче с изразен средновековен вид, построено върху останките на стар замък, разположен на върха на хълм. Обиколката започва с безплатна дегустация на продукти с трюфели, домашен зехтин, вино от района на Истрия и местна ракия „Биска“. Градът е известен с богатата си история и традиции, живописна атмосфера и незабравима панорамна гледка, която включва километри от неустоимия пейзаж на полуострова. За финал остава малкото селце Паладини, където живее най-известната жена ловец на трюфели в цяла Истрия. Трюфелите имат специфичен аромат и се считат за афродизиак. Те са гъби, които растат под земята и се намират с помощта на специално обучени кучета. Има бели, черни и други видове, като освен по цвета се категоризират и по качеството им. Виреят на ограничени места, трудно се култивират и още по-трудно се откриват. Стопаните на специално обучените кучета за лов на трюфели лично ще ви демонстрират как се намират трюфели, а  после ще ги добавят към вкусния обяд, предназначен за вас. Следва посещение на Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
 
5.ден: 07.10.2017
Закуска. Круиз в Лимски канал, с посещение на Ровин (допълнително заплащане). Открийте красотата на приказните заливи и непокътнатата природа на Лимския канал. Екскурзията започва с разходка в Ровин, която ще ви зареди с истинска естетическа наслада. Не случайно Ровин е смятан за най - романтичния град в Хърватия. Не малко творци в миналото са били пленени от това място и неговата забележителна красота. Жул Верн, бащата на фантастиката, в търсене на уникални места за романите си, избира именно Ровин като определяща дестинация за някои глави от неговия роман „Матиаш Шандор“. Маршрута продължава през живописния Лимски канал – един от най-красивите заливи на Истрия, част от дългата 35 км. лимска долина, простираща се до град Пазин. Заливът е с дължина 10 км., дълбочина 30 м. и ширина 600 м., заобиколен е от стръмни гористи хълмове от двете страни, на места достигайки до 100 м. надморска височина. Тук ще имате възможност да поплувате в чистите води на Адриатика, а през това време грижливия екипаж ще ви приготви вкусен обяд от прясна риба. Връщане в Пореч. Вечеря. Нощувка.
 
6.ден: 08.10.2017
Закуска. Посещение на град Пазин (допълнително заплащане) и музейния комплекс, чиято експозиция се намира в пазинския замък, извисяващ се на скала над страховито дефиле, през което минава река Пазинчица. На около 100 м. под замъка, реката изчезва в пропаст известна под името Пазинска Яма и се скрива във варовикова скала, откъдето тръгва под земята. Любителите на екстремните преживявания могат да се възползват от алпийския тролей/ зиплайн и да се спуснат над пропастта. Следва посещение на местно агростопанство, където ще се насладим на традиционни ястия с месо от бошкарин (специално висококачествено говеждо месо, което се използва в гурме ястия), поднесен с домашна истърска паста - фужи и други местни специалитети. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
 
7.ден: 09.10.2017
Закуска. Свободен ден за плаж и самостоятелна програма. Вечеря в хотела. Нощувка.
 
8. ден: 10.10.2017
Освобождаване на хотела. Трансфер до летище Риека в обявения час за отпътуване. Полет Риека – Варна в 19:10 ч. Кацане на летище Варна в 22:00 ч.
 
ЦЕНИ И УСЛОВИЯ
 
Цена: 577,00лв
 
Цената включва:
 • Чартърен полет Варна - Риека – Варна с включени летищни такси.
 • Чекиран багаж до 20 кг. и ръчен до 7 кг.
 • Трансфери летище – хотел – летище.
 • 7 нощувки в района на Пореч в хотел 2*/3* със закуска и вечеря.
 • Медицинска застраховка в ЗАД „Алианц България“, с покритие 5000 евро за лица до 65 години
 • Обслужване на място от представител на агенцията.
Цената не включва:
 • Туристическа такса – 1 евро на човек на ден – заплаща се предварително от България.
 • Допълнителните екскурзии (виж по-долу). Заявяват се и се заплащат предварително в България. На място цените за допълнителните екскурзии са 25 % по-високи.
 • Мед. застраховка в ЗАД „Алианц България“, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица от 65 до 69 години - доплащане 10 лв.
 • Мед. застраховка в ЗАД „Алианц България“, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица от 70 години до 79 години - доплащане 20 лв.
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“ от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Алианц България“ АД.
 
Полетна информация:
Варна- Риека  FB 8787  / 17:30 - 18:20
Риека - Варна FB 8788  / 19:10 - 22:00
 
 
Допълнителни екскурзии: 
 
Екскурзия  град Пула, Музея на зехтина и селцето Фленги, с продължителност около 8 ч. 
Цени: възрастен 30 лв.; дете до 12 г. - 15 лв. Цената е валидна при минимум 30 човека. Цената включва: транспорт и лицензиран екскурзовод на български език. Цената не включва: По желание дегустация в музея на зехтина (на 1 вид зехтин – 90 HRK (~22 лв.), (на 5 вида шампионски зехтин – 130 HRK (~34 лв.); Обяд с напитки в селцето Фленги- 150 HRK (~39 лв.) Заплащат се на място. Не е възможно да се заяви екскурзията без да се заплати за обяд във Фленги.
 
Екскурзия с посещение на град Пазин  с продължителност около 6 ч.  
Цени: възрастен – 30 лв., дете до 12 г.- 15 лв. Цената е валидна при минимум 30 човека. Цената включва: Транспорт и екскурзоводско обслужване на български език. Цената не включва: Билет за музейния комплекс в Пазин - 25 HRK (~6 лв.); Обяд с напитки в агростопанство в околностите на Пазин - 150 HRK (~39 лв.). Не е възможно да се заяви екскурзията без да се заплати за обяд.
 
Екскурзия с посещение на Грожнян, Мотовун и Паладини с продължителност около 8 ч.  
Цени: възрастен – 40 лв.; дете до 12г.- 20 лв. Цената е валидна при минимум 30 човека. Цената включва: транспорт и лицензиран екскурзовод на български език по маршрута. Цената не включва: дегустация на продукти с трюфели и обяд с  напитки в „Карлич трюфели“ - 200 HRK (~50 лв.) – заплаща се задължително; автобус до върха на Мотовун по желание – 20 HRK (~5 лв.). Не е възможно да се заяви екскурзията без да се заплати за обяд.
 
Целодневна екскурзия с корабче, с посещение на Ровин, с продължителност около 6 ч.
Цени: възрастен – 30 лв., дете до 12 г.- 20 лв. Цената е валидна при минимум 30 човека. Цената включва: екскурзоводско обслужване в Ровин на български език и разходка с корабчето. Цената не включва: Обяд на корабчето с включени напитки: възрастен 200 HRK (~50лв.), дете (от 05.00 до 12.00г.) 100 HRK (~25 лв.). Не е възможно да се заяви екскурзията без да се заплати за обяд на корабчето.
 
Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат предварително от България, не по-късно от 20 дни преди датата на отпътуване!
 
Забележки:
 • Минимален брой за осъществяване на пътуването - 30 човека
 • Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи 7 дни преди отпътуване
 • Туроператора си запазва правото да прави промени в обявената програма, при необходимост.
 • Допълнителните екскурзии се осъществяват при минимум 20 човека записани.
 • Начин на плащане: 50 % депозит при записване, доплащане 20 дни преди датата на отпътуване с изключение на резервации направени по ранно записване
 • Необходими документи за пътуване: валиден международен паспорт
 • Деца пътуващи с един или без родители, представят нотарилна декларация от единия или двамата родители
 • Визов режим: няма изисквания за визи
 • Поради постоянно променящите се цени на горивата, авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса /fuel surcharge/. В такъв случай към цената на пътуването ще се добави и фактическата стойност на горивната такса, изчислена по формула, обяснена по-долу и тя е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога са направени те. Ако има такова изменение, информация за стойността му се публикувана 20 дни преди датата на съответния полет и тази информация се предава на клиентите за този полет и те могат да заплатят тази горивна такса до 7 дни преди отпътуването в агенцията, където са направили резервацията /за записвания по-малко от 20 дни преди съответния полет важи същата обявената горивна такса, ако има такава/.
 
За информация и резервация: 
ТЕММА, Бургас, ул. “Тутракан” 13, тел. 056.842661, 0887.979654 
ТЕММА, Варна, “Братя Шкорпил” 12, тел. 052.650140, 0887.380472 
reservations@temma.bg, varna@temma.bg, www.temma.bg


Изпрати запитване

За да използвате тази форма е необходимо да разрешите изпълнението на javascript

Име
E-Mail
Телефон
Съобщение
Антиспам

Коментари

Коментарите са разрешени само за регистрирани потребители, моля влезте с профила си или се регистрирайте тук