Екскурзии

КИТАЙСКА ПРИКАЗКА С ПОЛЕТ ОТ ВАРНА, 12 ДНИ, 3892.00 лв.

*Екскурзии от Варна и Бургас | *Самолетни екскурзии | *Самолетни почивки | Китай
04 октомври 2017

12-дневна самолетна екскурзия с полет от Варна

 

12 дни / 9 нощувки 

 

ПРОГРАМА  (изтегли в Word-формат)

1 ДЕН: СОФИЯ/ ВАРНА – ПЕКИН

Полет от Варна с Турски авиолинии в 19:40 ч. Кацане в Истанбул в 20:45 ч.

Полет от София с Турски авиолинии в 21:40 ч. Кацане в Истанбул в 23.05 ч.

 

2 ДЕН: ПЕКИН

Полет в 01:55 ч. от Истанбул и кацане в китайската столица Пекин в 15:55 ч. Трансфер и настаняване в хотел “Jiangxi Grand” 4* http://www.jiangxigrandhotel.com/ или подобен. Вечеря в хотела.

Възможност срещу допълнително заплащане за посещение на уникалния спектакъл «Династията на Златната Маска», който с помощта на грандиозна сценография (вода, светлини и пиротехника) разказва легенда за истинска любов, война и императорски пиршества.

Нощувка.

 

3 ДЕН: ВЕЛИКАТА КИТАЙСКА СТЕНА

Ранна закуска. Днес ще имаме среща с едно от чудесата на света, символ на Китай - Великата китайска стена (ЮНЕСКО). Това необикновено творение на инженерната мисъл в древния свят може да се види от Космоса. Стената е дълга повече от 10 хиляди километра, на височина достига 8 метра и се вие през 8 провинции. Строена е за защита от нападенията на варварите. Изкачването може да стане с лифт, които се заплаща на място - двупосочно пътуване цената е 100 юана (около 15 евро). По път към Великата китайска стена ще видим отвън грандиозното инженерно творение – Олимпийския стадион. Следва посещение на Свещения път - преминаване покрай внушителни статуи, които се явяват свещена стража на имперските гробници.

Обяд в китайски ресторант.

Посещение на фабрика за перли - един от традиционните атрактивни занаяти в Китай и Храмът на небето - даоистки комплекс от храмови сгради, посещаван от императорите от династиите Чин и Мин за годишните церемонии с молитви към небесата за по-богата реколта.

Завръщане в хотела и свободно време за вечеря. Нощувка.

 

4 ДЕН: ЗАБРАНЕНИЯ ГРАД

След закуска посещение на Тян ан Мън - Площадът на небесното спокойствие, най-големият площад в света. Следва посещение на Забранения град, откъдето почти 400 години династиите Мин и Чин са управлявали страната. Строен  е през ХV век в продължение на 14 години и е бил недостъпен за обикновените хора. Един от най-красивите и големи дворци в света е и зимният императорски дворец Гугун, който също ще видим по време на обиколната програма. Обяд в китайски ресторант.

Отпътуване с влак за Лоян в 16:00 ч., където пристигаме в 20:14 ч. Трансфер и настаняване в хотел “Louyang Peony International” 4* http://www.peony-hotel.com/chs/index.asp или подобен.

 

5 ДЕН: ВРАТАТА НА ДРАКОНА И МАНАСТИРЪТ ШАОЛИН

Разглеждане на пещерите Лонмън (врата на дракона), които представляват будистки пещерен манастирски комплекс /ЮНЕСКО/ с над 100 000 изображения на Буда и неговите ученици, феи, танцьорки и музиканти. Възможност за посещение на фабрика за нефрит – божествения камък за китайците. Обяд в китайски ресторант.

Посещение на манастира Шаолин - център на будизма и китайските бойни изкуства, основан още през 495 г. от индийския монах Да Мо. В обиколката е включено и разглеждането на Гората на пагодите - впечатляващо място, където стотици каменни пагоди са били построени в чест на монасите от Шаолин и където може да се видят кунг-фу ученици, практикуващи в техните оранжеви дрехи. Завръщане в Лоян. Нощувка.

 

6 ДЕН: ДРЕВНОТО ИЗКУСТВО КАЛИГРАФИЯ

След закуска трансфер до жп гарата и отпътуване с влак до Сиян (1-ва класа – климатик) – древната столица на Китайската империя.

Трансфер до хотел "Skytel" 4* http://www.skytelhotelxian.com/ или подобен. Настаняване, обяд в китайски ресторант. След обяд посещение на музея за традиционно изкуство Тангбо, където ще се запознаем с китайската калиграфия като едно от най-древните изкуства. Разходка по старинната очарователна улица на Сиян, наречена още улицата на културата – Вън Хуацзе, където ще се радваме на традиционната архитектура, малките дюкянчета и безбройните антикварни магазини. Нощувка.

 

7 ДЕН: ТЕРАКОТЕНАТА АРМИЯ и ГОЛЯМАТА ПАГОДА НА ВЕЛИКАТА ГЪСКА

След закуска посещение на една от най-известните в света атракции на китайската земя - гробницата с теракотената армия, обект на ЮНЕСКО. Изграждането на уникалната армия от над 7000 фигури, подредени за поход, започва през 246 г. и е продължило 36 години. Всяка фигура има свои индивидуални черти – предполага се, че великият и жесток император Цин Шихуан (първият император на Китай) е наредил да изваят фигурите на личните му най-добри войни, които и в задгробния му живот да го пазят. Казват, че хилядите работници, градили гробницата, са били зазидани живи!

Обяд в китайски ресторант.

Посещение на  Голямата пагода на Великата Гъска - един от най-известните образци на будистката архитектура от времето на династията Тан, хранилище на стотици будистки ръкописи.

Нощувка.

 

8 ДЕН: КУЛАТА НА КАМБАНАТА

Закуска. Посещение на Великата джамия – най-старата и най-известната в Китай. Построяването ѝ датира от 792 година. Посещение на древната градска стена.

След обяд ще видите и Кулата на камбаната - внушителна постройка в традиционен стил в геометричния център на града. Отправяне към ж.п. гарата и нощен влак до Шанхай, отпътуващ в 16;46 ч.

 

9 ДЕН: ГИГАНТЪТ ШАНХАЙ

Пристигане в Шанхай сутринта около  07:50 ч - най-големият град в Китай, с над 14 милиона жители. Счита се за най-модерният и "най-лъскав" мегаполис в страната. Предстои ни туристическа обиколка на Шанхай с посещение на Нефритения Буда и прочутата телевизионна кула, наричана “перлата на Изтока”.

Обяд в китайски ресторант.

Разходка по крайбрежната пешеходна търговска улица на града, френския и английския квартал. Ще преминем през подземния тунел под река Хуан Пу и ще се разходим покрасивия крайбрежен булевард. Настаняване в хотел "Holiday Inn Express Putuo Shanghai  4* https://www.ihg.com/holidayinnexpress/hotels/us/en/shanghai/shgpt/hoteldetail или подобен.

Възможност за разходка с лодка по река Хуан Пу с включени трансфери и местен екскурзовод.

Завръщане в хотела. Нощувка.

 

10 ДЕН: ШАМХАЙ

Днес ще се разходите по Площада на народа – Ларгото на града и Музея на Шанхай. След обяд предстои посещение на Синтианди или в превод „Новото небе и земя” – район без автомобили, където цял квартал е обособен само за шопинг, хранене и забавления. Следва разходка из Тианзифанг – квартала на изкуствата.

Възможност за посещение на Океанариума, който се смята за най-големия морски аквариум в Азия. Ще видим красиви представители на морската и речната флора и фауна от цял свят в безбройните зали и тунели на музея.

Вечерта ще имате и още време за шопинг.  Нощувка.

 

11 ДЕН: ВОДНИЯ ГРАД - СУДЖОУ

След закуска свободно време или по желание еднодневна екскурзия до град Сучжоу. Разходка из живописните улици на града, наречен “Китайската Венеция”, където ще се преминем с лодка по Великия канал - най-големият изкуствен воден път в света с древните мостове по него. Градът е известен най-вече с уникалните си градини, които се смятат за едно от чудесата на света. Посещение на най-голямата и впечатляваща градина в Суджоу - Градината на скромния работник Сад Лан Ли (обект в списъка на ЮНЕСКО). Свободно време за обяд в китайски ресторант. Ще посетим и една от най-добрите в Китай фабрики за коприна, където ще се потопим в света на копринените тъкани и изделия. Традиция отпреди 500 г., монопол на китайците в древността, когато коприната е била и най-скъпо ценената стока и е играла ролята на парична единица. Предвидили сме и и разходка вЛъвската градина – единствената каменна градина, оцеляла от 1342 г. След обяд завръщане в Шанхай.

Трансфер до летище за полет в 22:35 ч.

 

12 ДЕН: БЪЛГАРИЯ

Кацане в Истанбул в 09:05 ч. Излитане за София в 07:50 ч., където пристигате в 09:05ч. Полетът за Варна е в 12:40 ч. Кацане в 13:45 ч.

 

ЦЕНИ И УСЛОВИЯ:

2190 евро/ 4284 лв. с включени летищни такси;

 

Цената  включва:

 • Самолетен билет с Турски авиолини  София/Варна - Истанбул - Пекин; Шанхай –  Истанбул - София/ Варна;
 • Летищни такси – 390 евро/ 763 лв (към 20.11.2016). Точният размер се фиксира в момента на издаване на билетите. При промяна на стойността на летищните такси разликата се доплаща;
 • 8 нощувки със закуски в хотели  4*;
 • 1 нощувка в спален вагон - място в първа класа с климатик (настаняват се 4 човека в купе);
 • 1 вечеря в хотел;
 • 8 обяда в китайски ресторанти;
 • Туристическа обиколка на Пекин;
 • Посещение на фабрика за перли в Пекин;
 • Посещение на Великата китайска стена и Свещения път;
 • Разглеждане на пещерите Лонмън, Манастира Шаолин и Гората на пагодите в Лоян;
 • Посещение на музея за традиционно изкуство Тангбо и запознаване с китайската калиграфия;
 • Посещение на гробницата с теракотената армия;
 • Разходка по улицата на културата – Вън Хуацзе;
 • Сити тур на Сиан;
 • Туристическа обиколка на Шанхай;
 • Климатизиран транспорт;
 • Входни такси за музеите и обектите по програмата;
 • Местно екурзоводско обслужване;
 • Всички трансфери, упоменати в програмата;
 • Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро на човек на ЗК "МОНДИАЛ";
 • Водач-преводач на групата от фирмата-организатор.

 

Цената не включва:

 • Еднодневна екскурзия до град Суджоу – 70 евро/137 лв с включен обяд (при минумум 10 записани туриста);
 • Доплащане за 6 вечери (1 в Пекин, 1 в Лоян, 2 в Сиян, 2 в Шанхай) - 140 евро/ 280 лв.;
 • Спектакъл "Златната маска" - 45 евро/ 90 лв.;
 • Доплащане за ползване на двойно купе във влака Сиян - Шанхай - 98 евро/ 196 лв. на човек;
 • Доплащане за влака-стрела и допълнителна нощувка в Шанхай - 120 евро/ 240 лв. на човек;
 • Разходка с лодка по река Хуан Пу - 28 евро/ 56 лв.;
 • Посещение на Океанариума в Шанхай - 29 евро/ 58 лв.;
 • Пренасяне на багажа и бакшиши в хотелите и ресторантите – около 60 долара евро/около 108 лв – заплащат се на водача по време на първия трансфер от летище Пекин;
 • Лични разходи (телефонни разговори, мини-бар и др.);
 • Неупоменати в програмата услуги;
 • Такса за издаване на групова туристическа виза за еднократно влизане в страната – 80 USD на човек (около 144 лв) – заплаща се задължително;
 • Застраховка “Отмяна на пътуването” с  Мондиал – от 2 % от пакетната цена. За повече информация моля запитайте в офисите ни.

 

Забележки:

Резервации: Резервацията  се счита за напълно потвърдена след заплащане на депозит в размер на 800 евро/1600 лв. Цената на пакета се препотвърждава със самолетната резервация. Доплащане до 30 дни преди отпътуване.

Минимален брой участници: 10 човека.

Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.

Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.

Допълнителни екскурзии:

Еднодневна екскурзия доград Суджоу – 70 евро/137 лв с включен обяд (при минумум 10 записани туриста);

Спектакъл "Златната маска" - 45 евро/ 90 лева (при минумум 10 записани туриста);

Разходка с лодка по река Хуан Пу - 28 евро/ 56 лв. (при минумум 10 записани туриста);

Посещение на Океанариума в Шанхай - 29 евро/ 58 лв. (при минумум 10 записани туриста);

Минимален брой участници за доп. екскурзии: 10 човека (записват се в България месец преди датата на отпътуване).

Туроператора си запазва правото да променя полетното разписание.

Туроператора си запазва правото за промени в програмата.

 

За информация и резервация:

ТЕММА, Бургас, „Тутракан”13, тел. 056.842661, 0887.979654

ТЕММА, Варна, „Братя Шкорпил”12, тел. 052.650140, 0887.380472

reservations@temma.bg, varna@temma.bg, www.temma.bgИзпрати запитване

За да използвате тази форма е необходимо да разрешите изпълнението на javascript

Име
E-Mail
Телефон
Съобщение
Антиспам

Коментари

Коментарите са разрешени само за регистрирани потребители, моля влезте с профила си или се регистрирайте тук