Екскурзии

КУБА - ДУХЪТ НА КАРИБИТЕ, 12 ДНИ, 4302.00 лв.

*Самолетни екскурзии | Куба
07 февруари 2018
София - Париж - Хавана - Варадеро - Париж - София
12-дневна самолетна екскурзия
12 дни / 10 нощувки 
 
 
ПЪРВИ ДЕН: 07.02.2018 ПОЛЕТ СОФИЯ - ПАРИЖ - ХАВАНА
Полет София-Париж на АК Air France. Излита в 07:00ч. Каца в 09:10ч. в Париж. Излита от Париж в 13:50ч. Каца в Хавана в 18:10ч. Трансфер и настаняване в хотел Memories Miramar 4* за 3 нощувки на база закуска. Коктейл за Добре Дошли.
 
ВТОРИ ДЕН: 08.02.2018 ХАВАНА
Закуска. Туристическа обиколка на най-известния някога пристанищен карибски град - Хавана: пищни дворци от отминалите колониални епохи, красиви алеи и аристократични хасиенди. Обиколката започва с Модерна Хавана: Университета, Площада на Революцията, крайбрежния булевард Малекон, Сградата на Парламента, Некропола на Христофор Колумб. Пешеходна обиколка на Стара Хавана, обявена от ЮНЕСКО за световно културно наследство през 1982г: Сградата на Капитолия, Театъра, Авеню El Prado, Двореца на Президентството и Сентръл Парк, Замъка Моро, Mемориала на Хосе Марти, Площада на Катедралата, Площада Сан Франсиско де Асизи, Площада на Оръжието, Двореца на Занаятите, Градския музей - Двореца Вилануева и Музея на Рома, където ще се запознаете с начина на приготвяне на тази напитка и многото ѝ производни коктейли. По желание: Обяд в битов ресторант в Стария град. Ще посетим любимите места на Хемингуей (предимно барове като Ла Бодегите) и ще повървим малко по неговите стъпки. Връщане в хотела късния следобед. Вечерта, по желание посещение на световноизвестния нощен клуб с шоу-програма Тропикана. Нощувка.
 
ТРЕТИ ДЕН: 09.02.2018 ХАВАНА - ДОЛИНАТА ВИНЯЛЕС - ХАВАНА
Закуска. Целодневна екскурзия до долината Винялес. Отпътуване в западна посока, до провинция Пиняр дел Рио, на 170 км западно от Хавана. Долината Винялес е под егидата на ЮНЕСКО за световно и културно наследство, а Пиняр дел Рио е наричана още "най-зелената провинция" на Куба. Пътят ви минава през тютюневи плантации, като по време на пътуването през тях ще научите много относно това как се отглежда тютюнът за най-ексклузивните и качествени кубински пури и как климатът има решаващо значение за културите. Ще погостувате на семейство, което от поколения управлява тютюнева плантация и ще научите за процеса по производство на световноизвестната марка пури стъпка по стъпка: от принципа на подбор на тютюневите листа до начина на завиването им. Следващата ви спирка вече е панорамната площадка пред долината Винялес. Свободно време за обяд. Изкачване до Индианската пещера и посещение на пещерата с корабче, за да видите праисторическите скални индиански рисунки. Нощувка в Хавана.
 
ЧЕТВЪРТИ ДЕН: 10.02.2018 ХАВАНА - САНТА КЛАРА - САНКТИ СПИРИТУС
Закуска. Отпътуване към Санта Клара - последният пристан на Че Гевара, мястото, което определя изхода на Кубинската Революция през 1958г., когато Че Гевара успява да превземе влак, натоварен с въоръжение за армията. Посещение на Музея с известния влак и Мавзолея на Че Гевара. По желание: обяд в ресторант Caneyes. Продължавате към Санкти Спиритус - малко колониално градче, основано през 1514г., изцяло запазило духа си от колониалните времена. Фотопауза на най-стария мост в Куба - Яябо. Настаняване в хотел Plaza Rijo 3* в самия исторически център. Ще имате възможност от първа ръка да се докоснете до нощния живот на този артистичен град. И не на последно място, препоръчваме да посетите Каса де ла Трова и да участвате в истинско, автентично салса парти, да танцувате заедно с местните, които ще ви научат как се танцува салса, под звуците на истински карибски ритми. Нощувка.
 
ПЕТИ ДЕН: 11.02.2018 САНКТИ СПИРИТУС - ТРИНИДАД - СИЕНФУЕГОС
Закуска. Днес ще бъде един истински "кубински ден" - пътувате през планините Ескамбри, през кафеени плантации и изумруденозелени хълмове, до Долината на Захарните Мелници /ЮНЕСКО/. Продължавате към Тринидад /ЮНЕСКО/ - град с 5-вековна история, един от най-старите исторически градове на новия континент, дължал своето богатство на плантациите със захарна тръстика и кафе. По желание: обяд в битов ресторант на площад Plaza Mayor. Обиколка на Тринидад - докато се разхождате по тесните, вити калдъръмени улички, ще попиете атмосферата на този град, запазил своя уникален облик от богатите, пищни и жестоки плантаторски времена. Посещение на Пласа Майор, Кулата на Контрабандиста, Катедралата, Площад Ла Сантисима, Дворецът на Губернатора: ще видите една истинска плантаторска хасиенда с подове и балюстради от мрамор, богати фрески, патио с мраморни статуи и водоскоци. Свободно време за отмора в известния бар Канчанчара, където да опитате коктейла с мед "Канчанчара" - запазена марка на Тринидад. Продължавате към Сиенфуегос /ЮНЕСКО/. Настаняване в хотел Jagua 4* в самия исторически център. Нощувка.
 
ШЕСТИ ДЕН: 12.02.2018 СИЕНФУЕГОС - ЗАЛИВА НА ПРАСЕТАТА - ГУАМА - ВАРАДЕРО
Закуска. Панорамна обиколка на Сиенфуегос, основан от френски благородници и носещ духа и архитектурата на френската аристокрация с креолски привкус: крайбрежния булевард Малекон, богатите крайбрежни вили, Двореца на Губернатора - уникален по своята архитектура, площад Хосе Марти, Театъра и Катедралата. Продължаваме към природния резерват п-в Запата и Национален Парк Монтемар, убежище на невероятно богатство от птичи и животински видове. Фотопауза при прословутия Залив на Прасетата. По желание: обяд в ресторант на брега и за плуване и шнорхелинг в лазурните води на Карибско море. Продължаваме към Гуама, главната атракция на Националния Парк. Разходка с корабче в Лагуната на Съкровищата, ще видите стотици мигриращи птици и недокоснати дъждовни гори. Посещение на селище на индианците Таино, където ще научите повече за бита и обичаите на коренните жители на Куба. Посещение на най-голямата ферма за крокодили, където ще видите влечугите в естествената им среда. Най-смелите от вас могат да подържат в ръце бебе крокодилче. Отпътуване за Варадеро и пристигане късния следобед. Настаняване в хотел Memories Varadero 4* за 4 нощувки на база All Inclusive.
 
СЕДМИ ДЕН: 13.02.2018 ВАРАДЕРО
Закуска. Свободен ден за почивка и плаж на база All Inclusive. Всички водни спортове ви се предоставят безплатно - каяк, сърф и т.н. Нощувка.
 
ОСМИ ДЕН: 14.02.2018 ВАРАДЕРО
Закуска. Свободен ден за почивка и плаж на база All Inclusive. Всички водни спортове ви се предоставят безплатно - каяк, сърф и т.н. Нощувка.
 
ДЕВЕТИ ДЕН: 15.02.2018 ВАРАДЕРО
Закуска. Свободен ден за почивка и плаж на база All Inclusive. Всички водни спортове ви се предоставят безплатно - каяк, сърф и т.н. Нощувка.
 
ДЕСЕТИ ДЕН: 16.02.2018 ВАРАДЕРО - ХАВАНА - ПАРИЖ
Закуска. Свободен ден до обяд за почивка и плаж на база All inclusive. Освобождаване на стаите до 12.00ч. Следобед трансфер до летище за полет Хавана-Париж на АК Air France. Излита в 23:40ч.
 
ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН: 17.02.2018 ПАРИЖ
Каца в 14:25 ч. в Париж. Настаняване в хотел в близост до летище Шарл де Гол. Нощувка.
 
ДВАНАДЕСЕТИ ДЕН: 18.02.2018 ПАРИЖ - СОФИЯ
Полет Париж-София на АК Air France. Излита в 10:10ч. Каца в 14:05ч. в София.
 
ЦЕНИ И УСЛОВИЯ
 
Цена: 4302,00лв
Обявената цена е за ранни записвания до 05.10.2017
 
Цената включва:
 • Самолетни билети София-Париж-Хавана-Париж-София на АК Air Frace;
 • Летищни такси - 282 евро към 19.07.2017г. (при повишаване разликата се доплаща от клиента);
 • 10 нощувки със закуски в описаните хотели по програмата:
 • 3 нощувки със закуски в хотел Memories Miramar 4* в Хавана
 • 1 нощувка със закуска в хотел Plaza Rijo 3* в Санкти Спиритус
 • 1 нощувка със закуска в хотел Jigua 4* в Сиенфуегос
 • 4 нощувки на база All Inclusive в хотел Memories Varadero 4* във Варадеро
 • 1 нощувка със закуска в хотел в близост до летище Шарл де Гол 2
 • Всички турове и обиколки, описани в програмата, с местни екскурзоводи;
 • Наземен транспорт с луксозен частен климатизиран 14-местен автобус по време на туристическите обиколки;
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро към ЗАД Армеец за периода на цялото пътуване;
 • Застраховка "Отговорност на туроператора".
Цената не включва:
 • Такса излитане от летище Хавана - 25 CUC (ок. 35 лв.), платими в брой на летище в местна валута;
 • Виза - 35 евро / 70 лева;
 • Вечери в хотелите, които не са на база All Inclusive - общо 106 USD / 183 лв.;
 • Разходи от личен характер;
 • Бакшиши за шофьора и екскурзоводите;
 • По желание - допълнителни шоу програми и обеди както следва:
 • Tropicana Cabaret Show с вкл. трансфери от и до хотела - 129 USD / 222 лв.
 • Обяд в ресторант La Barca в историческия център на Хавана - 30 USD / 52 лв.
 • Обяд в ресторант Caneyes в Санта Клара - 25 USD / 43 лв.
 • Обяд в ресторант Plaza Mayor в Тринидад - 25 USD / 43 лв.
 • Обяд в ресторант CLUB CIENFUEGOS - 25 USD / 43 лв.
 • Обяд в ресторант Pio Cua на брега на Карибско море - 25 USD / 43 лв.
 
Забележки:
Начин на плащане: депозит 50% от пакетната цена; доплащане до 07.12.2017г.
Необходими документи: Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на приключване на пътуването
За деца под 18г., пътуващи без родител/и - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
Цена за самостоятелна стая – 4890,00лв
Цената на екскурзията е валидна при 12 записани туристи.
Няма допълнителни санитарни и медицински изисквания за пътуване по програмата.
Валута: 1 CUC (кубинско конвертируемо песо) = 1,72 BGN; 1 CUC = 26.50 CUP (кубинско песо) (към 06.07.2017г.)
Часово време: България - 12:00ч., Куба - 05:00ч.
Документи за  виза:
Сканирано цветно копие на международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане - изпратено в прикачен файл
Цифрова цветна паспортна снимка - изпратена в прикачен файл
Адрес по лична карта; Месторабота, адрес на местоработата, заемана длъжност; Телефон за контакт.
Важно: За издаване на визите са необходими минимум 21 дни.
 
За информация и резервация
ТЕММА, Бургас, „Тутракан”13, тел. 056.842661, 0887.979654
ТЕММА, Варна, „Братя Шкорпил”12, тел. 052.650140, 0887.380472
reservations@temma.bg, varna@temma.bg, www.temma.bg


Изпрати запитване

За да използвате тази форма е необходимо да разрешите изпълнението на javascript

Име
E-Mail
Телефон
Съобщение
Антиспам

Коментари

Коментарите са разрешени само за регистрирани потребители, моля влезте с профила си или се регистрирайте тук