Какви ще са глобалните тенденции сред туристите в следващите 10 години?

Експертите от онлайн туристическите услуги на глобалната компания Agoda анализираха индустрията и определиха три основни тенденции сред туристите в бъдеще, пише Travel Daily Media.


От анализа става ясно, че три неща ще станат „норма” за пътуващите през следващото десетилетие. 

С непрекъснатото развитие на технологиите, революционните приложения за пътувания и по-добрата свързаност, хората очакват много повече от пътуванията си през следващото десетилетие. По-конкретно, половината от всички анкетирани в Югоизточна Азия в Индонезия (56%), Сингапур (54%), Малайзия (53%), Тайван (50%), Филипините (48%) и Тайланд (48%) считат, че използването им ще се превърне в норма през следващите десет години. Във Великобритания и САЩ така смятат 33% от анкетираните. 

Хората очакват, че новите технологии ще позволяват на пътуващите например да не се редят на опашки за регистрация в хотел, а да изтеглят ключа за достъп до стаята си и да отидат направо нея без да губят това време. Друго очакване е възможността да регистрирате вашите профили в социалните мрежи в приложения за пътуващи и въз основа на анализ на данни да получите достъп до индивидуални оферти за екскурзии, препоръчани ресторанти и преживявания.  

Друга прогнозирана тенденция са пътуванията без паспорти. Този тренд ще може да се приложи най-скоро в азиатски страни като Сингапур, Виетнам, Китай и др. В Америка и Великобритания повечето хора не са сигурни дали скоро това ще е възможно.  

В световен мащаб хората искат да пътуват повече, но и да го правят по екологичен начин. Масово хората искат да увеличат количеството пътувания, които ще предприемат през следващото десетилетие.

Източник: www.dnevnik.bg