Кои са най-евтините ски дестинации в Европа?

Британската туристическа компания Crystal Ski Holidays публикува годишното си проучване за най-скъпите и най-евтините ски курорти в Европа, пише Herald Publicist. 


По време на проучването експертите анализират разходите за почивка в 30 зимни курорта в Европа. Предвид са взети цените за ски картите, екипировка под наем, храненето и ски уроците. 

Според анализа, най-бюджетните варианти се оказват българските курорти Боровец и Банско. И така, 6-дневните ски карти тук струват съответно 180 и 206 евро. Като се вземат предвид всички разходи, с изключение на настаняване и самолетни билети, в тези курорти туристите харчат около 530 евро на човек за 6 дни. Третата позиция в класацията е заета от италианския курорт Бардонекия. В допълнение към високото ниво на обслужване, тук има евтини ски карти - 160 евро за 6 дни. Храната тук обаче е много по-скъпа, отколкото по склоновете на България, пише изданието. 

Италианските ски курорти заемат 5 позиции в топ 10 на най-бюджетните дестинации. Това са алпийските курорти Сестриере, Саузе, Ла Туил и Червиния. Сред евтините места за ски са и курортите на Кранска гора в Словения, австрийския Елмау и шведския Вемдален.

Най-скъпата ски дестинация в Европа е швейцарският курорт Цермат. За храна, ски карти, наем на екипировка и ски уроци, ще трябва да плащате повече от 1200 евро на седмица. Вторият най-скъп европейски ски курорт е австрийският Ст. Антон. Тук само за 6-дневна ски карта трябва да се плащат по 300 евро. В топ 5 на най-скъпите ски курорти са само австрийски и швейцарски дестинации. 

Източник: www.dnevnik.bg