Миконос

Миконос е дестинация съперничеща си с подобни на Ибиса острови по количество на посещаващи го младежи, както и на хора в активна възраст търсещи море, пясък и слънце.
Миконос, обаче може да предложи не само активна почивка, но и посещения на исторически забележителности за любители на културния туризъм. 

Исторически забележителности
Миконос е кръстен в чест на внука на бог Аполон. Разхождайки се из острова, можете да видите нагледните свидетелства на гръцката митология. В местния музей са представени редица археологически находки, някои от тях са украсени с изображения на богове и герои. В Миконос може да разгледате два от основните музеи – археологически и етнографски. Запознанството с историята можете да продължите във византийската църква Парапортиани. Това е един уникален пример за това как една снежнобяла религиозна сграда с обширно вътрешно пространство се явява не само туристическа атракция, но и всекидневно се посещава от вярващи. Друга визитна картичка на острова са старинните вятърни мелници, на фона на които туристите обичат да се снимат.
 
Плажовете на Миконос
Двата основни плажа на Миконосса Paradise и Super Paradise. И двата привличат млади хора със своите техно-партита. За тези, които търсят спокойствие и тишина е по-добре да изберат плажа Лия. Тук можете да отидете на риболов или да изпробвате да се гмуркате (дайвингът е много актуално забавление през последните години). Това е един от най-отдалечените плажове, но се предлагат основните удобства. Аграри – още един не по-малко популярен пясъчен плаж. А живописното местенце Псару привлича световни звезди, които често избират за отдиха си точно Миконос.
  
Специалната кухня – гордостта на Миконос
Миконос е мястото където може да опитате множество вкусни ястия. Сред типичните ястия на Миконос са пикантно свинско и сочни кебапчета, морски дарове и сладкиши, в които се добавя мед. За кухнята на острова са характерни бадемовите сладкиши, сиренето Копанисти (Kopanisti – пикантно) и Ксинотири (Ksinotiri – кисело), както и колбасите, в които се добавят специални подправки.
  
Миконос забавления за всеки по всяко време
Главното нещо, което привлича множеството към Миконос е възможността да си починете пълноценно. На първо място, тук са развити дайвингът (гмуркането), водните ски, уиндсърфинга, парасейлингът ( полет с парашут от моторна лодка с гледка към бреговата ивица). Може да се отдадете на сафари с джип или да на морска разходка. На второ място, на Миконос има достатъчно клубове за всеки турист. Можете също така да посетите водния парк Watermania, който се радва на популярност сред всички поколения туристи. Тук има водни забавления под всякакви форми и размери, плувни басейни, детски площадки, школи по гмуркане и нощен клуб. Любителите на шопинга пък не могат да устоят на бижутерските магазини, бутици и антиквариати. При това по-голямата част от магазините са местни, макар да са представени и световни марки.