БОГАТИЯТ ИСТАНБУЛ 2021 с включена вечеря на кораб по Босфора и напитки без лимит
БОГАТИЯТ ИСТАНБУЛ 2021 с включена вечеря на кораб по Босфора и напитки без лимит
Код на Оферта: 2021-ISTANBUL
289.00 лв.

Маршрут

Варна - Бургас - Истанбул - Бургас - Варна

Дати за пътуване

БОГАТИЯТ ИСТАНБУЛ 

3-дневна автобусна екскурзия
14-16. май., 2021 година11 НЕЗАБРАВИМИ  ПРЕЖИВЯВАНИЯ, ВКЛЮЧЕНИ В ПАКЕТА:  
 • романтична нощна разходка по Босфора с кораб, 
 • вечеря с напитки без лимит на плаващ ресторант,
 • посещение на една от най-старите християнски светини в Истанбул – църквата “Света Богородица Влахернска”,
 • посещение на българската църква “Св. Стефан”,   
 • панорамно пътуване покрай красивия залив Златния рог, 
 • посещение на емблематичната джамия “Сюлеймание” – джамията на Синан и Роксалана, 
 • посещение на историческото кафене “Пиер Лоти” за традиционно турско кафе с невероятен изглед към Златния рог, 
 • посещение на централата на сладкарска верига “Коска” за покупка на качествени локум и халва, 
 • посещение на реномирана кожена фабрика, 
 • посещение на аутлет търговски център “Венеция” за разходка по венецианските канали и шопинг,  
 • посещение на Къркларели/Лозенград.

БОНУС:  
 • обяд на първия ден

ПРЕДИМСТВА:  
3-звезден хотел в историческата част на Истанбул, 
включени организирани посещения с обяд и вечеря на първия ден на екскурзията,
най-доброто екскурзоводско обслужване, 
възможност да разгледате дворците на Истнанбул – Долмабахче, Топ Капъ, Подземния дворец,
възможност да се насладите на Пеещите фонтани и да пазарувате в три от най-престижните молове в Истанбул, 
не е необходимо да ходите до Италия, за да се насладите на Венеция. 

ПРОГРАМА: 
0. ден, четвъртък:  Варна – Бургас  

Късно вечерно отпътуване от Варна и Бургас. 

1. ден, петък:  Истанбул 
Ранно сутрешно пристигане в Истанбул. 
Вълнуващо панорамно пътуване покрай Златния рог – исторически залив, играл важна роля през вековете в историята на Истанбул. Разбираемо, заливът има формата на рог, а името “златен” се обяснява с богатствата, докарвани в залива с търговските кораби още от византийски времена или с красивия златен оттенък на водата при залез слънце. В началото на 16. век Леонардо да Винчи предлага свой уникален проект за изграждане на мост над Златния рог. Ако султан Баязид II бе одобрил проекта му, това е щял да бъде най-дългия мост в света за времето си. Очарователни стари квартали и исторически места заобикалят залива. 
Посещение на една от най-старите християнски светини в Истанбул – църквата “Света Богородица Влахернска”, датираща от византийско време. Построена е през 5. век в близост до аязмо – извор с лечебна вода. На съхраняваните в църквата свещени реликви се приписва важна роля в историята на Истанбул. Тук се е съхранявал пояса на Богородица, както и чудотворната й икона.
Посещение на обновената българска църква “Св. Стефан” – една от двете оцелели железни църкви в света, мястото на обявяване на българската църковна независимост. 
Панорамното пътуване продължава покрай крепостните стени на стария Константинопол до края на залива, където е разположена джамията “Еюп” – второто най-свято поклонническо място за мюсюлманите след Мека. Пътуване с въжена линия до върха на хълма. Посещение на едно от емблематичните истанбулски кафенета “Пиер Лоти”, откъдето се открива прекрасна панорама към целия Златен рог – чудесно място за почерпка с ароматен чай или турско кафе. 
Посещение на Джамията “Сюлеймание”, построена през 16. век по поръчка на султан Сюлейман Великолепни. Неин архитект е Синан, известен в България като майстор Манол. Разположена на висок хълм в Стария град, от джамията се открива невероятна гледка към залива Златния рог.  
Обяд и настаняване в хотела. 
Следобед – свободно време с възможност за участие в допълнителна екскурзия: 
- “Долмабахче – Истанбулският Версай” (допълнителна полудневна екскурзия). 
Посещение на новия султански дворец “Долмабахче”, построен в края на 19. век, съхранил богатия интериор и автентична атмосфера от времето, когато е бил административния център на Османската империя. Това е най-големият дворец в Турция, разполагащ с 285 стаи, 46 зали и 6 хамама (турски бани). Архитектурата е изящна комбинация с елементи на стиловете барок, рококо,  неокласически и османски. Злато и кристал са основните акценти в интериора. Над 14 тона злато са използвани за позлатяване на таваните, а в Церемониалната зала виси най-големия в света полилей от Бохемски кристал. В двореца “Долмабахче” Ататюрк е прекарал последните си дни. 
Вечерта – трансфер до пристанището за романтична нощна разходка по Босфора в прегръдката на Азия и Европа. Това е отличен начин да се разгледат историческите и съвременните забележителности, както и да се почувства уникалната красота на Босфора. Истанбул е единственият в света град, разположен върху два континента. На брега на Босфора са разположени красивите дворци “Долма бахче” и “Бейлярбейе”, яхтени пристанища, средновековни крепостни стени, стари дървени къщи, квартали с петзвездни хотели и богаташки къщи, послужили за сцена на множество турски семейни сериали, легендарния Девичи остров. Полетът на чайките, солените водни пръски, звукът на корабните сирени, завладяващите гледки на Босфора и вечеря в плаващия ресторант създават преживяване, запомнящо се за цял живот. Вечерята е с 4 блюда, алкохолни и безалкохолни напитки без лимит, забавна ориенталска програма и музика на живо. 
Връщане в хотела късно вечерта и нощувка. 
 
2. ден, събота: Истанбул 
Закуска. Свободно време с възможност за участие в допълнителни екскурзии по избор:
- “Византийско богатство – катедралата “Св. София” и Подземния дворец” (допълнителна полудневна екскурзия). 
Посещение на катедралата “Св. София”, светиня за всички християни по света. Строежът на четвъртата по големина катедрала в света започва през 4. век и продължава над 170 години. Богато украсения интериор с мрамор и позлатени мозайки е съчетан с впечатляващи архитектурни решения. Куполът се поддържа от 40 прозореца, които допринасят за усещането, че “златния купол виси от небесата”, както е описано от римския историк Прокопий. 
Посещение на “Цистерната на базиликата” – подземен резервоар, датиращ от времето на император Константин и служещо за резерв на питейна вода в случай на обсада на Константинопол. С вместимост 80000 куб.м. то е най-голямото покрито водохранилищe, откривано в  Истанбул. Слизайки под земята ще се озовете в красиво осветена огромна зала с размерите на катедрала. Между стотиците йонийски и коринтски 9-метрови колони водата блести с танцуващи светлини и скачащи риби. Някои от колоните са украсени с главата на митичната горгона Медуза – чудовище от гръцката митология със змии вместо коса, която превръщала в камък всеки, който я погледнел в очите. Смята се, че популярният турски сувенир – синьото око – представлява окото на Медуза. Разходката по дървените алеи между изящните колони е мистична, нереална, вълшебна и красива. Не напразно Цистерните са известни и с името си  Подземен дворец. Наслаждавайки се на напитка в кафенето на Цистерните надали бихте повярвали, че от този резервоар е зависел живота на голяма част от някогашен Константинопол. 
- “Османско богатство – “Топ Капъ” и “Синята джамия” (допълнителна полудневна екскурзия). 
“Султан Ахмет” или Синята джамия, както я наричат, е емблемата на Истанбул, радваща се на огромен туристически интерес. Внушителната сграда е построена през в началото на 17. век върху Стария Константинополски дворец, седалище на византийските императори, и върху част от Хиподрума. Няколко легенди обясняват защо тя има нетрадиционно шест минарета, конкуриращи минаретата на най-святата мюсюлманска джамия в Мека. През 2006 г. Синята джамия е официално посетена от папа Бенедикт XVI. Усещането за богатство и изящност на интериора идва от меките килими по земята и над 20-те хиляди ръчно рисувани плочки от Изник в син нюанс, заради които джамията е наречена Синя. 
Посещение на стария султански дворец Топ Капъ, откъдето векове наред е управлявана огромната Османска империя. Дворецът е построен през 15. век на едно от най-красивите места в Истанбул с великолепна гледка към Азия, Босфора и Златния рог. Многобройните проходи, коридори и вътрешни дворове сътворяват очарователна плетеница. Днес в двореца се съхраняват богати колекции от скъпоценности, картини и порцелан. 
- “Шопинг и Пеещите фонтани! Emaar и Water Garden” (допълнително следобедно мероприятие). 
Следобедно панорамно пътуване с автобус. Преминаване над Златния рог по моста “Галата” до съвременния европейски център на Истанбул. Пътуване до Азия по ефектно осветения първи мост над Босфора. Посещение на търговски център “Емаар” – един от най-съвременните молове в Истанбул. Търговският център е построен с дубайски инвестиции и е  олицетворение на изобилието. Тук се намира най-новия аквариум с подводна зоологическа градина. Разделена на 7 тематични сектора, в зоологическата градина се живеят над 25 000 морски и земноводни обитатели. Разходката преминава през подводния стъклен тунел, галерията с риби, през скали и водопади, през Царството на крокодилите, през Острова на пингвините. В Горската секция могат да се видят змии, паяци, игуани, хамелеони, диви пирани, гигантски водни плъхове. Любителите на шопинга ще имат възможност да пазаруват във фирмените магазини на местни и световно известни марки. Възможност за вечеря в многобройните тематични ресторанти в комплекса. 
Посещение на “Water Garden” (или Водните градини в превод) – търговски комплекс магазини, ресторанти, кафенета и “пеещи” фонтани – забележително шоу от вода, музика, светлина и лазерни ефекти. 
Нощувка.

3. ден, неделя: Истанбул – Кърларели – Бургас – Варна 
Закуска.
Посещение на реномирана фабрика за кожени изделия  с богат избор на качествени стоки и  централата на сладкарска верига “Коска”, специализираща в производството на локум, халва и други ориенталски сладкиши повече от 110 години. Изборът на качествени продукти, които да занесете у дома или да подарите на приятели в знак на обич, е огромен, а цените – повече от добри. 
Отпътуване за търговски център “Outlet Via Port Venecia“. Както подсказва името – не е необходимо да ходите до Италия, за да се насладите на Венеция. Търговският център е изграден като копие на красива Венеция с прословутите канали и площади. Тук можете да се разходите с истинска гондола по каналите и да усетите духа на площад Сан Марко, докато пазарувате в магазините с намаления на световноизвестните марки. Свободно време за обяд. 
Следобедно отпътуване за Къркларели (Лозенград) – свободно време в центъра на града за разходка и покупки. 
Късно вечерно пристигане в Бургас и Варна.  

 

Промоция

Турция

с автобус

Семейства с деца

55+

Млади хора
ЦЕНИ И УСЛОВИЯ: 
Цена:
 •  289.00 лв на човек при потегляне от Бургас, Поморие, Несебър и Слънчев бряг;
 •  309.00 лв на човек при потегляне от Варна и Обзор.
Детски намаления:     
 •  25% намаление за деца 2-12 ненавършени години за основния пакет и 50% намаление от цените на допълнителните екскурзии;
Цената включва:     
 •  транспорт с комфортен автобус, 
 •  2 нощувки със закуска в хотел категория “3 звезди”, 
 •  обяд на първия ден,
 •  туристическа обиколка на първия ден, 
 •  разходка по Босфора и вечеря на плаващ кораб с неограничено количество напитки на първата вечер,  
 •  посещение на Света Богородица Влахернска, 
 •  посещение на българската църква “Св. Стефан”, 
 •  посещение на джамията “Сюлейманийе”,
 •  посещение на фабрика за кожени изделия,
 •  посещение на фабрика за сладкарски изделия,
 •  посещение на търговски център “Outlet Via Port Venecia”,
 •  посещение на Къркларели/Лозенград,
 •  пътни  и гранични такси;
 •  екскурзоводско обслужване. 

ЗАБЕЛЕЖКИ:      
 •  Детските намаления за основния пакет са валидни при настаняване на дете с двама възрастни.
 •  Посочената цена е валидна при настаняване в двойна или тройна стая. Доплащане за единична стая – 60.00 лева. При записване на самостоятелно пътуващ клиент по цена за настаняване в двойна стая, ТЕММА не може да гарантира записването на друго лице, с което да бъде настанен. В такъв случай следва доплащане за единична стая.
 •  Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат предварително. Входните такси за музеи и атракции се заплащат по желание, на място в местна валута. 
 •  За лица под 18 години, пътуващи без родителите си или само с единия родител, е необходимо на българския граничен пункт да се представи нотариално заверена декларация за съгласие на родителите.
 •  Необходими документи за пътуването: международен паспорт, валиден минимум 6 месеца след периода на пътуване;
 •  Посочената цена не включва туристическа застраховка. ТЕММА предлага сключване на “Медицинска застраховка при пътуване в чужбина с осигурен асистанс” към ЗД “Уника” АД срещу  срещу заплащане от 3.00 лв за лица до 70 години. При избор на друга застрахователна компания е необходимо клиентът да може да предостави застрахователната полица при необходимост. 
 •  При записването е необходимо да представите имена на пътуващите на латиница, както са изписани в международния паспорт и ЕГН за застраховката. 
 •  Безвизов режим за Турция за граждани на Република България. Не се изискват специални ваксинации при влизане в Турция. 
 •  Настаняване в хотела – след 14.00 часа.
 •  Примерни хотели за настаняване: Martinenz, Benler, Amsterdam, Ephesus, Abel, Panorama, Kafkas, Fuar, Hermanos, Berr, Abel, Mekke, City 4*, Mirilayon 4*, Elite Palace 4*. Всички хотели са категория 3 и 3+ звезди. 
 •  Минимален брой участници за провеждане на екскурзията – 40 пълноплащащи клиенти; минимален брой участници за провеждане на допълнителните екскурзии – 25 пълноплащащи клиенти.
 •  Срок за уведомяване в случай на недостатъчен брой участници и отмяна на пътуването – 72 часа. 
 •  Краен срок за записване – 7 дни преди датата на отпътуване. 
 •  Възможност за потегляне от Варна, Бяла, Обзор, Слънчев бряг, Несебър, Поморие и Бургас. При потегляне от Бяла и Обзор се прилага цената за Варна. При потегляне от Слънчев бряг, Несебър и Поморие се прилага цената за Бургас. 
 •  График на потеглянето: 
21.00 часа – Варна, ул. Антим I, 
22.00 часа – Обзор, автогара,  
23.00 часа – Слънчев бряг, бензиностанция ОМВ, 
23.20 часа – Поморие, спирка Феста Поморие; 
23.50 часа – Бургас, бензиностанция ОМВ до хотел Мираж. 
  Потеглянето е в посочените часове в нулевия ден. 
 •  Плащането може да бъде извършено в брой в или по банков път. Банкова сметка: “ТЕММА” ЕООД, “Уникредит Булбанк” АД – Бургас, BIC: UNCRBGSF, IBAN: BG18 UNCR 7630 1063 9845 74.
 •  ТЕММА си запазва правото да внася промени в програмата, ако обстоятелствата налагат това. 
 •  За настоящето пътуване са в сила “Общи условия за организирано пътуване с ТЕММА”.  
ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:     
 •  “Долмабахче – Истанбулският Версай” – цена 30.00 евро, включва транспорт, входна такса, екскурзоводско обслужване. 
 •  “Византийско богатство – катедралата “Св. София” и Подземния дворец”  - цена 39.00 евро, включва транспорт, входна такса, екскурзоводско обслужване.
 •  “Османско богатство – “Топ Капъ” и “Синята джамия”  - цена 35.00 евро, включва транспорт, входна такса, екскурзоводско обслужване;
 •  “Шопинг и Пеещите фонтани! Emaar и Water Garden” – цена 15.00 евро, включва транспорт, екскурзоводско обслужване. Входната такса за Емаар Аквариум и подводна градина се заплаща на място, по желание, в турски лири: 75.00 турски лири (около 23 лв) за възрастен; 65.00 турски лири  (около 20 лв) за деца 3-14 г.
 •  Посещение на българската църква “Св. Стефан” – включено в цената, 
 •  Посещение на централата на сладкарската фабрика “Коска” – включено в цената,
 •  Посещение на кожена фабрика и фирмен магазин – включено в цената, 
 •  Посещение на търговски център “Outlet Via Port Venecia” – включено в цената, 
 •  Посещение на  Къркларели (Лозенград) – включено в цената. 
ЗА ИНФОРМАЦИЯ И РЕЗЕРВАЦИЯ: 
ТЕММА 

бизнес център “Сън Сити” к. “Славейков” 126-А , 
8000 Бургас, тел. 0887.979654, 0879.069470 
info@temma.bg , www.temma.bg
 
Направи запитване
Бланка за Резервация

Резервация за:

БОГАТИЯТ ИСТАНБУЛ 2021 с включена вечеря на кораб по Босфора и напитки без лимит

Тип:

ЕКСКУРЗИИ

Маршрут:

Варна - Бургас - Истанбул - Бургас - Варна

Дати:

Пътуващи:

Пътуващи:

Специални изисквания:

Отделете още малко време, за да предоставите информация и начин за връзка с Вас. Благодарим Ви.

Име Фамилия:

E-mail:

Телефон: