ПРАГА, БУДАПЕЩА И БРАТИСЛАВА 2021
ПРАГА, БУДАПЕЩА И БРАТИСЛАВА 2021
Код на Оферта: 2021-PRAGUE
629.00 лв.

Маршрут

Варна - Бургас - Пловдив - София - Белград - Прага - Братислава - Будапеща - София - Пловдив - Бургас - Варна

Дати за пътуване

ПРАГА, БУДАПЕЩА И БРАТИСЛАВА  

7-дневна автобусна екскурзия
 01.-07. март, 05.-11.. април, 2021 г.

Прага през погледа на романтика е като сцена от филм на Фелини – с криволичещите калдъръмени улички на Стария град, с притихналите барокови градини, надничащи зад множество великолепни дворцови порти.
Прага през погледа на бохема е родното място на думата “бохем” и … най-доброто място да бъдеш бохем.
Прага през погледа на гастронома е вкусна храна, полята с вездесъщата бира –
евтина, местно производство, пиеща се на големи глътки.


МАРШРУТ:
Варна –Бургас - Пловдив - София – Белград – Будапеща – Прага – Братислава – Будапеща – София – Пловдив – Бургас - Варна
 
Програма:
1. ден: Варна – Бургас -  Пловдив - София – Будапеща
Ранно сутрешно отпътуване от София. Пристигане в Будапеща в късния следобед – настаняване в хотела. Вечеря и нощувка.
 
2. ден: Будапеща – Прага    
Закуска. Туристическа обиколка на Будапеща с разглеждане на Площада на героите с емблематичния за града Паметник на Хилядолетието, булевард Андраши, обграден от неоренесансови дворци и къщи, дело на най-изтъкнатите архитекти за времето си, катедралата Св. Стефан – най-голямата църква в Будапеща, от чийто купол се открива чудесна панорама към града, крепостния комплекс Буда с Рибарските кули и готическата църква Св. Матиаш, хълма Гелерт с Цитаделата и Паметника на свободата, крайбрежните булеварди, внушителната сграда на Парламента. Отпътуване за Прага. Вечерно пристигане в Прага. Вечеря и нощувка.  
 
3. ден: Прага
Закуска. Туристическа обиколка на Прага. Прага е известна още и като “Града на хилядата кули” заради многобройните кули и църковни куполи с над 11-вековна история в готически, бароков, ренесансов и арт нуво стил. Разположен в квартала Храдчани, Пражкия замък датира от 9 век и е едно от най-популярните туристически места в града. В миналото дворецът е служил на бохемските крале, а днес е седалище на Президента на Чешката република. Представлява обширен комплекс от дворцови сгради, църкви, базилики, кули и градини, грандиозната готическа катедрала Св. Вит, Златната уличка с дома на Кафка и кулата Далиборка, използвана в миналото като затвор. Разходка из романтичния старинен квартал Мала Страна и разглеждане на църквата Св. Николай. Разглеждане на Карловия мост, известен с многобройните си изящни статуи и улични музиканти. Посещение на историческия център на Прага – Старе место. Разглеждане на стария градски площад с Кметството, известно още и с градския часовник с 12-те апостоли, датиращ от 15 век, както и църквата “Дева Мария пред Тин” с живописните 80-метрови кули. Разходка из съвременната част на града – Нове место, където се намира Вацлавския площад – средище на културния и обществен живот на Прага.
Свободно време. Вечеря и нощувка.
 
4.-5. ден: Прага
3 дни в Прага на база полупансион (нощувка, закуска и вечеря). Свободно време за самостоятелно разглеждане на града с възможност за участие в допълнителни екскурзии през различните дни.
 
- Романтична разходка с кораб по р. Вълтава (допълнителна екскурзия).
 
- “Замъкът Хлубока и Чески Крумлов” (допълнителна целодневна екскурзия).
Посещение на замъка Хлубока – една от перлите на Южна Бохемия. Датиращ още от 13. век, замъкът е построен в неоготически стил. Вдъхновен от романтичните замъци на Уиндзор в Англия, той напомня на приказен дворец. Впечатляващи са богатия интериор с гоблени, разкошни полилеи, изящни стъклописи и дърворезба, красивите трапезарии, библиотеката с над 12500 книги, оръжейната с оръжия от 13-19 век, кухнята с невероятни за времето си технологични нововъведения.
Посещение на Чески Крумлов – живописно градче, разположено на бреговете на р. Вълтава, чийто исторически център е част от световното наследство на ЮНЕСКО. Градът напомня на миниатюрен вариант на Прага. Централната част е изпълнена със сувенирни магазинчета и уютни кафенета. Основната забележителност на Чески Крумлов е дворцовия комплекс, състоящ се от 40 сгради, красиви паркове и китни вътрешни дворове, както и бароков театър, датиращ от началото на 15. век.  
 
- “Карлови Вари и Пилзен” (допълнителна целодневна екскурзия).
Карлови Вари, известен още като Карсбад, е един от най-завладяващите европейски курорти, известен със своите над 300 термални извора с лечебна вода. Градът е основан от крал Карл IV в средата на 14. век, след като едно от кучетата му се натъкнало на горещ извор. Курортът винаги е привличал хиляди посетители, измежду тях и много известни личности. Под елегантните колонади в историческия център на Карлови Вари са се разхождали Гьоте, Кафка, Бетовен и руския цар Петър Велики. Карлови Вари е също така и център за производство на прочутия бохемски кристал.
Град Пилзен е основан през 13 век на търговския маршрут между Прага и немските градове Нюрнберг и Регенсбург. Само век по-късно Пилзен е третия по големина град в района. Когато през 16 век няколко пожара унищожават повечето от града, във възстановяването на сградите се включват италиански архитекти и строители, благодарение на които днес градът дължи своето очарование. Със създаването на градската пивоварна през 1842 г. Пилзен е градът на бирата. Бирата Пилзен е представена и на международния пазар. След като години наред бирата е била превозвана с влак до Виена ежедневно, днес пивоварната Пилзен е една от най-големите пивоварни в Европа. Посещение на пивоварната с дегустация на бира и екскурзоводско обслужване.
 
- “Дрезден – Флоренция на река Елба” (допълнителна целодневна екскурзия).
Заради уникалната си колекция от исторически сгради и изключителни произведения на изкуството Дрезден е наричан още “Флоренция на река Елба”. Градът е една от най-известните туристически дестинации в Германия. Сред основните забележителности на града е катедралата Фрауенкирхе, посветена на Богородица. Построена през 18 век катедралата е напълно разрушена във въздушните нападения през Втората световна война. Възстановяването на автентичния облик на Стария град – катедралата и характерните барокови сгради на прилежащия площад Ноймаркт – завършва в началото на нашия век. В красивата сграда на операта Земпер свири най-стария и най-известния оркестър в света. Дворецът Цвингер е построен в началото на 18 век като оранжерия и място за светски сбирки. Днес дворецът представлява съвършен пример за късно бароковата архитектура в Германия и приютява редица културни институции, между които и Художествената галерия на старите майстори. Тук може да се видят шедьоврите на Рафаело, Рубенс, Тициан, Рембранд, Дюрер и Мурийо. Кралският дворец в Дрезден е служил като резиденция на саксонските крале повече от 400 години. Красивите сгради илюстрират разнообразни стилове – от бароковия до неоренесансовия. Днес дворецът функционира като музеен комплекс.
 
6. ден: Прага – Будапеща
Закуска. Сутрешно отпътуване за Братислава. Пристигане в Братислава предиобед – туристическа обиколка на столицата на Словакия. Пешеходна разходка в стария център с разглеждане на Хвездеславовия площад със сградата на старата опера. Разходка из главния площад с двореца Примаси – една от най-добре запазените класически сгради в Братислава, помещаваща днес Градския съвет. Разглеждане на Михалската порта – единствената запазена до днес средновековна градска порта и символ на Стария град. Синята църква е шедьовър в стил арт нуво, известна с причудливите си цветове – бебешко синьо с бели акценти и тъмносин покрив – създаващи усещане за приказна фасада и интериор, наподобяващ бална зала. Разглеждане на готическата катедрала Св. Мартин с красиви стъклописи, където през 16-19 век са били коронясвани унгарските крале.
Отпътуване за Будапеща. Вечеря и нощувка.
 
7. ден: Будапеща - София - Пловдив – Бургас - Варна

Закуска. Сутрешно отпътуване към България. Вечерно пристигане.
 

Промоция

Словакия

Сърбия

Унгария

Чехия

Празнични предложения

Лятна ваканция

с автобус

Семейства с деца

55+

Подходящо за младоженци

Млади хора
ЦЕНИ И УСЛОВИЯ:
 •  629 лв при потегляне от София
***възможност за отпътуване и от:
 •  649 лв при потегляне от Пловдив
 •  669 лв при потегляне от Бургас, Поморие и Несебър
 •  689 лв при потегляне от Варна и Обзор

Детски намаления:            
 •  30% намаление за деца 2-12 ненавършени години за основния пакет и за допълнителните екскурзии;
 
Цената включва:               
 •  транспорт с комфортен автобус по маршрута;
 •  6 нощувки на база полупансион (нощувка, закуска, вечеря) в хотели категория “3 звезди” в района на Будапеща и Прага;
 •  туристически обиколки на Будапеща, Прага и Братислава;
 •  пътни и гранични такси;
 •  екскурзоводско обслужване.
 
Забележки:      
 •  Детските намаления за основния пакет са валидни при настаняване на дете с двама възрастни.
 •  Посочената цена е валидна при настаняване в двойна или тройна стая. Доплащане за единична стая – 230.00 лева. При записване на самостоятелно пътуващ клиент по цена за настаняване в двойна стая, ТЕММА не може да гарантира записването на друго лице, с което да бъде настанен. В такъв случай следва доплащане за единична стая.
 •  Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат предварително.
 •  Входните такси за музеи и атракции по време на включените туристически обиколки и допълнителните екскурзии се заплащат по желание, на място в местна валута.
 •  За лица под 18 години, пътуващи без родителите си или само с единия родител, е необходимо на българския граничен пункт да се представи нотариално заверена декларация за съгласие на родителите.
 •  Необходими документи за пътуването: лична карта или международен паспорт, валидни минимум 6 месеца след периода на пътуване;
 •  Посочената цена не включва туристическа застраховка. ТЕММА предлага сключване на “Медицинска застраховка при пътуване в чужбина с осигурен асистанс” към ЗД “Уника” АД срещу заплащане от 15.50 лв за лица до 65 години. При избор на друга застрахователна компания е необходимо клиентът да може да предостави застрахователната полица при необходимост.
 •  При записването е необходимо да представите имена на пътуващите на латиница, както са изписани в документа за пътуване (лична карта или международен паспорт) и ЕГН за застраховката.
 •  Минимален брой участници за провеждане на екскурзията – 40 пълноплащащи клиенти; минимален брой участници за провеждане на допълнителните екскурзии – 25 пълноплащащи клиенти.
 •  Срок за уведомяване в случай на недостатъчен брой участници и отмяна на пътуването – 72 часа.
 •  Краен срок за записване – 7 дни преди датата на отпътуване.
 •  Възможност за потегляне от Варна, Обзор, Несебър, Поморие, Бургас, Стара Загора, Пловдив и София.
 •  Плащането може да бъде извършено в брой в или по банков път. Банкова сметка: “ТЕММА” ЕООД, “Уникредит Булбанк” АД – Бургас, BIC: UNCRBGSF, IBAN: BG18 UNCR 7630 1063 9845 74.
 •  Безвизов режим за Сърбия, Унгария, Чешка Република, Словакия за граждани на Република България. Не се изискват специални ваксинации.
 •  ТЕММА си запазва правото да внася промени в програмата, ако обстоятелствата налагат това.
 •  За настоящето пътуване са в сила “Общи условия за организирано пътуване с ТЕММА”.
 •  График на потеглянето:
05.00 часа – София, паркинга пред стадион Васил Левски,
04.00 часа – Пловдив, бензиностанция ОМВ до х. Санкт Петербуг,
02.45 часа – Стара Загора, бензиностанция ОМВ (бул. Славянски и Руски), срещу Телевизията,
00.15 часа – Бургас, бензиностанция ОМВ до х. Мираж,
23.30 часа – Поморие, спирка Феста Поморие,
23.00 часа – Слънчев бряг, бензиностанция ОМВ,
22.00 часа – Обзор, автогара,
21.00 часа – Варна, ул. Антим I.
Дните за отпътуване от Поморие, Слънчев бряг, Обзор и Варна са с 1 ден по-рано (28.02., 04.04.2021 г.)
 •  ТЕММА си запазва правото да внася промени в програмата, ако обстоятелствата налагат това.
 
ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ: 
 •  Романтична разходка с кораб по р. Вълтава – цена 22.00 евро, включва трансфер, разходка с корабче, почерпка, екскурзоводско обслужване.
 •  “Замъкът Хлубока и Чески Крумлов” – цена 49.00 лв, включва трансфер, екскурзоводско обслужване. Входните такси се заплащат отделно, по желание. Входна такса за посещение на замъка Хлубока – 260 CZK (около 10 евро), панорамната тераса на кулата – 100 CZK (около 4 евро).
 •  “Карлови Вари и Пилзен” цена 49.00 лв, включва трансфер, екскурзоводско обслужване. Входните такси се заплащат отделно, по желание. Входна такса за бирарията в Пилзен – 250 CZK (около 9,75 евро), включва туристическа обиколка, посещение на производствените помещения, дегустация на бира. Лица под 18 г. се допускат само с пълнолетен придружител. Препоръчва се топло облекло.
 •  “Дрезден – Флоренция на река Елба” – цена 49.00 лв, включва трансфер, екскурзоводско обслужване. Входните такси се заплащат отделно, по желание. Входна такса за Националната художествена галерия в Дрезден – 6 евро за колекция избрани творби на старите майстори, 12 евро за комбиниран билет за творбите на старите майстори, математическо-физическия салон, порцелановата изложба.

За информация и резервация:
ТЕММА
бизнес център “Сън Сити”
к. “Славейков” 126-А , 8000 Бургас
тел. 0887.979654, 0879.069470
info@temma.bg , www.temma.bg
 
 
 
Направи запитване
Бланка за Резервация

Резервация за:

ПРАГА, БУДАПЕЩА И БРАТИСЛАВА 2021

Тип:

ЕКСКУРЗИИ

Маршрут:

Варна - Бургас - Пловдив - София - Белград - Прага - Братислава - Будапеща - София - Пловдив - Бургас - Варна

Дати:

Пътуващи:

Пътуващи:

Специални изисквания:

Отделете още малко време, за да предоставите информация и начин за връзка с Вас. Благодарим Ви.

Име Фамилия:

E-mail:

Телефон: