Приказки от Егея, Коня и Кападокия 2020 г.
Приказки от Егея, Коня и Кападокия 2020 г.
Код на Оферта: CAPPADOKIA-2020
0.00 лв.

Маршрут

Кападокия

Дати за пътуване

Маршрут: Чанаккале - Троя - Бергама – Кушадасъ – Селчук – храмът на Дева Мария – Ефес – Памуккале – Коня – Ъхлара - Кападокия  – Деринкую - Гьореме – Ючхисар - Аванос – Юргюп – Анкара – Истанбул

ПРОГРАМА:
Първи ден
Варна – Чанаккале: ок. 540км (вечеря)  
                              
В 07:45ч. Ви очакваме заредени с добро настроение в гр. Варна - Катедрала. Тръгваме в 08:00ч.
10:00-10:30ч. - Кратък престой в гр. Бургас - бензиностанция OMV (до хотел Мираж).
Преминаваме ГКПП  Малко Търново/Дерекой и отпътуваме за Дарданелите или протокът , който свързва Мраморно и Егейско море. Ще се потопим в неговите води в най-тясната му част между Еджеабат и Чанаккале. Преходът с ферибота е около 30мин., на който ще опитаме горещ турски чай или кафе, като можем и да похапнем вкусен симит... Тържествено ни посреща Чанаккале – градът на бойната слава за турския народ. Чанаккале е белязан от дълга история, като през годините е бил под владението на древни гърци, римляни и византийци. Оживен, красив и съвременен град и в същото време съхранил отпечатъци от далечното си минало, заедно с една приятна разходка по крайбрежната улица, където можете да поседнете в един от многобройните ресторанти и кафенета остават много приятни спомени! Време е за настаняване в хотела и вкусна вечеря. Нощуваме.
 
Втори ден
Чанаккале  - Бергама - Домът на Дева Мария – Ефес - Кушадасъ: ок. 430км (закуска и вечеря)

Gunaydin или както вече знаем да се поздравяват местните за Добро утро!
Закусваме и тръгваме за древния град Пергамон или по-известен, като Бергама. Тук ще имаме възможността да посетим руините, които са още едно от съкровищата на Древна Елада. Историческият Пергамон е разположен на висок хълм в северна посока от река Бакърчай. Днес тази територия не е част от Гърция, а е в пределите на Турция. Съвсем близо от интересните руини на Пергамон се намира и град Бергама, който е един от най-известните градове на Античния свят, а Пергамон остава завинаги в историята като столицата на древногръцкото кралство Пергамон. Древният град е разположен в района Мизия, като Егейско море е само на 26 километра от тук.
Невероятният комплекс на Пергамон пази останките на светилището на Атина, Траян и Асклепий, руините на няколко кралски дворци на Елинските царе. В Пергамон може да се види и храма на Дионис, както и добре запазили се останки от римски бани, наричани терми. В Пергамон е още и светилището на Хера. В района на древногръцкия град има и един минерален извор, чиито води са прочути с целевните си свойства. В Пергамон днес можем да видим и мраморните храмове на Деметра. Друга историческа забележителност в Пергамон представляват руините на огромния античен театър. Няма как да не споменем знаменитата Бергамска библиотека, която се счита за една от съперниците на Александрийската. Има твърдения, които гласят, че Марк Антоний е подарил на красивата Клеопатра, като сватбен подарък библиотеката на Пергамон. Тя съдържала около 200 000 книги и пергаментови свитъци. Над руините на библиотеката се намира храмът на император Траян. Забележителна част от комплекса на Пергамон е Асклепион, която се счита за първата болница в човешката история. Нейн основател е Асклепий. В тази част на импозантния древноегипетски град Асклепий и неговите помощници са прилагали лечение със змийска отрова. Именно от този факт е произлязал и знакът на днешната фармация, съдържа виеща се змия. Но спирам с разказа до тук, останалото ще ви очарова на място...
Време за обяд.
Дойде и моментът, в който ще отпътуваме за Кушадасъ или „Перлата на Егейско море“. Кушадасъ е градът, откъдето преди няколко десетилетия започна туристическият  бум в Турция. Множеството хотели, дискотеки, барове и ресторанти го превърнаха в особено оживено място. Плажовете се намират на около 10-12 минути от центъра. Градът е известен с едно от най големите яхт-пристанища на Западна Анатолия. Разположен в центъра на едноименния залив, завършващ на север с полуостров, който го отделя от Измирския залив и почти достига до гръцкия остров Хиос. На юг тесен пролив го отделя от друг гръцки остров - Самос.
Едно от най-големите предимства на Кушадасъ е близостта на града до древни паметници на световната култура и история, като Ефес, Къщата на Дева Мария, Хиераполис, природния феномен Памуккале и много др.
Именно затова следващата ни спирка е Къщата на Дева Мария - красив Византийски параклис, построен на хълм в периода 6 и 7в. Посещенията на Папа Павел VI и Папа Йоан Павел II всякаш потвърждават предположенията, че именно това е мястото, където е живяла майката на Исус Христос след разпъването му на кръст. Близо до къщата има извори, за които се смята, че са лековити. Това е място за поклонение от много години, тъй като образът на Девата е почитан  както от християни, така и от мюсюлмани!.. След като станахме свидетели на мястото, където Дева Мария или Мериемана (Meryemana на турски език), се отправяме към най-добре запазеният античен ансамбъл от древността в Турция- Ефес! Този град векове наред не слиза от страниците на античната история. В Ефес се е запазила основната структура на древния град, което позволява да придобиете представа за устройството на античното селище. Достигналите до нас останки са от фасада на античната библиотека на Целзий, двете агори, баните, къщите на богати граждани до днес поразяват с изящество и завършени форми. Ефес е родно място на древногръцкия философ Хераклит. Но тук постоянно изникват нови и нови находища на древни цивилизации, като първото известно на науката гробище на гладиатори, в което има останки от 67 души, на възраст от 20 до 30 години. По останките са открити следи от зараснали рани. Много от войните са получавали добро и скъпо медицинско обслужване, което дава основание да се предположи, че в гробището са погребвали най-заслужилите бойци. Пристигаме в курорта и се настаняваме в хотела, запазен за нас. Свободно време. Вечеря. Нощуваме.
 
Трети ден
Кушадасъ – Памуккале: ок. 200км (закуска и вечеря)

Закуска. Памуковата крепост ни очаква!.. Отпътуваме за Памуккале - един от най-забележителните природни феномени на Турция. Обектът е обявен от ЮНЕСКО за световно културно наследство. Още от римски времена  е известен с природните красоти, белия шуплест варовик, лечебните минерални извори, тераси, подобни на басейни, оформили се благодарение на уникалния химически състав на водата. Богатата на калциев бикарбонат вода с температура 35 градуса по Целзий образува варовикови наноси с разнообразна форма и цвят и удивителни сталактитни образувания. Белотата и формата им придават вид сякаш са направени от памук. От тук идва и името му - Памуккале или Замък от Памук. Освен с магнетичната си красота това място е известно и с лечебния си ефект. Според легендата Клеопатра е запазила изключителната си красота именно защото се е къпала в тези горещи минерални извори. Време за обяд.
В непосредствена близост до Памуккале се намира древния град Хиераполис, който е с огромно историческо значение. Останките от различни исторически периоди и култури го превръщат във важен археологически център. Най-забележителни в него са Театъра, Храма на Аполон, Римските бани, Некропола, тук е и гробът на Св. Филип.
Вечеряме и нощуваме в хотел, в подножието на селцето.
 
Четвърти  ден
Памуккале – Коня: ок. 400км (закуска и вечеря)

Закуска. Отправяме се към град Коня, считан за един от най-старите градове в света – градът на мъдреците!
По време на пътуването ще имаме удоволствието да се насладим на богатата беседа на нашия професионален гид, който разбира се ще бъде с нас през цялото време. Ще обядваме в Киразлъбахче, малко преди градчето Акшехир, където ще посетим и гробницата на Насреттин Ходжа, който със своята интелигентност и невероятно чувство за хумор станал не само известен, а и нещо като национален герой. През вековете шегите му се предавали от уста на уста и днес вече са част от турския фолклор и култура.
Продължаваме за гр. Коня. Градът на Суфите или дервишите – наричат ги „Мистиците на Исляма”.
Историята на града е преминала през много възходи и падения, но най-голям архитектурен, политически и културен подем град Коня бележи, като столица на селджукските султани. Затова тук могат да се видят едни от най-големите шедьоври на Селджукската архитектура.
Но безспорно, днес Коня е интригуваща туристическа дестинация най-вече, защото е люлката на танцуващите Дервиши! Хора от цял свят и от различни религии се стичат на поклонение в музея-мавзолей на Мевляна Джеляледдин Руми. Той е основателят на Ордена на танцуващите Дервиши – Мевляна, който и до днес е символ на хуманизъм, любов и толерантност, той е проява на разбиране, прошка и просветление. Кой знае, може би ако Руми беше наш съвременник, светът щеше да е едно малко по-добро, по-красиво и по-уютно място…
Пристъпвайки в най-посещаваното място в Коня – Музеят на “Мевляна”, ще чуем флейтата Ней, най-важният инструмент, гласът на “голямата тайна”, обгръщаща света. Тя гори и изгаря и където и да се свири на нея, тя налага своята любов! Руми е вярвал, че музиката извисява душата и позволява да чуваме звуците, идващи от вратите на Рая.
Заради ефектното изпълнение, носещо много послания и символика дори в облеклото, танцът наречен СЕМА, е познат повече като „танцуващи Дервиши“. Те и до днес са един от културните символи на Турция пред света. Заедно, ще чуем и уникалната беседа на нашия местен екскурзовод, който ще ни въведе в основите на суфизма, за да разберем неговата същност и идеология.
Основната част на музея включва гробницата на Руми със саркофаг под зелен купол, покрит с брокат и бродирани в злато писания от Корана. Много лъскаво и красиво е всичко… В музея има артефакти от живота на Руми – музикални инструменти, дрехи, броеници, ръкописи. Има и отделен музей с восъчни фигури за живота и обучението на дервишите. Тук се намира и седефено ковчеже с косъм от брадата на Мохамед – казват, че докосвайки го си намисляш силно едно желание… (ок. 1час). Разглеждаме и красивата Алаадин Джами, датираща от 12 век, завършена в сирийски стил и разположена на най-високия, едноименен хълм в центъра на града, функциониращ като парк. (посещава се при възможност в зависимост от свободното време). Настаняваме се в хотела. Вечеря. Нощуваме.
 
Пети  ден
Коня - Кападокия: ок.280км (закуска и вечеря)

Закусваме и започваме днешният ден със страхотна програма! Отправяме се към КАПАДОКИЯ – „триъгълника“ между Невшехир, Аванос и Юргюп! Спирка за панорамна снимка над Ъхлара.
Изведнъж отвсякъде ни обгръщат всевъзможни каменни образувания, убежища, скали, напоени с вяра и аскетизъм, и вековни препирни върху местност, осеяна с история, пресичана от търговски маршрути, отъпквани от копитата на хиляди кервани с камили. И въпреки това Кападокия изглежда, като къс от чужда планета, напълно извънземна с фантастичната си панорама – не случайно именно в
долината Ъхлара, където ще ви отведем с нашия професионален гид, е снимана и част от сагата "Междузвездни войни".  Долината Ъхлара е каньон, образуван от течението на р.Мелендиз, която е прорязала пътя си през скалите и се оприличава на тази на р. Колорадо. В тази 14-километрова долина има 105 църкви и около 4000 къщи.
Предстои ни да видим уникална забележителност на Кападокия – подземния град Деринкую, един от 36-те открити подземни градове. Подобно на общество от мистични хора-къртици, жителите на Централен Анадол са се впуснали на пътешествие към центъра на Земята, прокопавайки цял град на неизвестна дълбочина, неизвестно колко голям, неизвестно кога… Ако имате притеснения от тесни пространства, предценете добре, защото път наобратно няма – галериите са ниски и тесни, широки точно колкото един човек и няма как да се върнете назад. Иначе като повечето велики открития Деринкую е открит случайно. Според някои изчисления Деринкую се простира на 80м под повърхността (колкото 30-етажна сграда, обърната надолу. Общият брой на нивата в града все още не е известен... Коридори, тунели, стълбища, изсечени в скалата, водещи нагоре и надолу, по които вървите приведен, тъй като често те са с височина 1.50м., осветени само от една крушка, следват едни след други и водят до зали, стаи, складове, конюшни, изби, църква, училище. Тук могат да се видят и кухни, трапезарии, механи, вентилационни шахти, резервоари за вода и пр.; Деринкую дори разполагал с естествена подземна река, която да посрещне нуждите от вода на неговите жители.
Надупчени от всякакви по размер отвори огромни скали, конусоподобни образувания, кули и гигантски гъби, на върха на които като по чудо се крепят шапки от по-твърд материал, обагрени в розово, оранжево, синьо, жълто и млечнобяло, променят своите цветове с всеки изминал час според ъгъла, под който падат лъчите на слънцето. И като че ли тази фантазия от камък не е достатъчна, човекът се е включил в дооформянето на пейзажа, като е копал, дълбал и извайвал податливия камък според своите нужди. Под този удивителен пейзаж хората прокопали подземни градове, спускайки се в недрата на земята със своите 10 етажа, неясно от кой и кога, а сред лунния пейзаж на повърхността християните намерили убежище от легионите на римляните, като издълбали малки килии, в които да се усамотят. Разходката сред тях бързо изчерпва прилагателните, но това не спира възхищението ни пред чудесата на природата и упоритостта на хората.
Където и да спрете, ще се озовете пред грънчарска работилница, от която веднага ще изскочи човек и ще започне да ви кани… „Фатих сяда на колелото и започва да го върти, а в ръцете му е само буца глина… която за 10 минути се превръща в… "Може ли някой да познае?" "Шише." Той клати отрицателно глава: "Yok." След много опити се оказва, че това е "стомна за сълзи". "Ама много малка", подхвърля някой. И Фатих нравоучително обяснява – едно време, когато мъжете отивали войници, жените събирали сълзите си в такива стомни и когато се върнели, им показвали колко много са плакали; днес обаче модерните момичета не си дават много труд и не плачат толкова много, не успявали да напълнят шишетата и затова грънчарите започнали да правят по-малки, та дано ги напълнят… След като продукцията се изпече, се украсява от жените в семейството – майки, снахи, дъщери…“ Настаняваме се в хотела. Вечеря.
Програма по желание: 20:00 ч. – Посещение на автентичен ритуал на Дервиши - богата програма с възможност да се запознаете с оригиналните танци на последователите на Мевляна и танца Сема (без включена вечеря и напитки). Нощуваме.
 
Шести  ден
Кападокия – Гьореме – Ючхисар - Юргюп : ок. 100км (закуска и вечеря)

Закусваме и се подготвяме за много вълнуващи моменти... За най-големите ентусиасти: 05:30 сутринта, преди закуска, по изгрев слънце ще осъществим мечтата си - Полет с балон над прелестния лунен пейзаж на Кападокия – преживяване, което не може да се опише с думи, само може да се изживее. Продължава около 45 – 50 минути и е по желание...
След закуска ще се озовем в центъра на Кападокия – Гьореме, откъдето лесно може да стигнете до Зелве, съседната долина, която се намира само на няколко километра на север. Зелве е "визитната картичка" на областта, "столицата" на т.нар. Вълшебни комини - сред лозя и праскови се извисяват всевъзможни кули, стълбове, замъци – изумително зрелище за неподготвените, което пълни сетивата с такава скорост, че мозъкът не може да обработи необичайната информацията толкова бързо и отстрани, общо взето, изглеждате леко налудничаво, въртейки се на всички страни с фотоапарат в ръка, чудейки се кое да заснемете по-напред. Но не се притеснявайте – всички около вас изглеждат по същия начин. Тук може да посетите килията на св. Симеон, който прекарал целия си живот по средата на една каменна колона. Изкачването до помещението на сирийския отшелник от V век е истинско предизвикателство към волята и дава възможност да оцените мъжеството на първите християни от първа ръка.
Ючхисар - селището е известно с умопомрачителната си цитадела, която се издига на най-високата точка на иначе равнинната Кападокия – 1345 м, и се вижда отвсякъде. Само срещу вход от няколко дребни лири ще научите, че вместо да докарват строителен материал и да търсят скъпоструващи каменоделци и зидари, коренните жители на Анадола решили, че е много по-лесно да издълбаят голямата скала и да я превърнат чрез мрежа от тунели, проходи и стълби в уникално защитно съоръжение - много по-евтино и функционално излиза да си направиш от скалата крепост, отколкото да я издигнеш. Днес много от тунелите са силно ерозирали и голяма част от тях са срутени, но по тези, които са останали, минавате през вътрешността й, следват стълби, които ви изкачват на върха, откъдето се открива спираща дъха гледка над цяла Кападокия. До 1950 г. тук все още са живеели хора, а и днес в много от скалните образувания, наречени комини, намиращи се в подножието на "скалния замък", могат да се видят жилища, на чиито прозорци е поставена алуминиева дограма, а на дупката по-долу – желязна врата. В тях е прокаран ток, има канализация, сателитната антена е изкарана отвън, а кабелът за интернет минава кой знае къде... Гледката от върха е величествена! В непосредствена близост до крепостта се намира работилница за изработване на бижута от полускъпоценните камъни, оникс и тюркоаз, която ще посетим...Разбира се, ще имаме време и за снимки на различни места, като долината на гълъбите, долината на камилата и много други. Но онова, което ще си отнесете от Земята на красивите коне, както е известна Кападокия, наред с керамиката, шарените стъклени чинии, бутилката бяло кападокийско вино и всякакви сувенири ще са най-вече красивите спомени и вярата в себе си, че трябва да отстоявате онова, в което вярвате, както са постъпвали първите християни, пък дори и то да се свежда само до това, че искате да посетите Кападокия! Вечеря в хотела.
Програма по желание: посещение на невероятен подземен ресторант с атрактивна фолклорна програма и напитки без лимит! Нощуваме.
 
Седми  ден
Кападокия – Анкара - Истанбул : ок. 700км (закуска )

Закусваме и отпътуваме за Анкара - вторият по големина град в страната, разположен сред хълмиста местност в централната част на Анадолското плато.  По пътя ще посетим соленото езеро Туз - едно от трите най-големи езера на Р. Турция, чийто води лятото се изпаряват почти напълно и то се превръща в една огромна солена равнина. Ще намерим време и за обяд разбира се. След което ще разгледаме и Мавзолеят на Ататюрк - най-големият паметник, построен в годините на републиката!
Продължаваме към мегаполиса, който ни очаква –Истанбул. По път вечеря. Настаняваме се в хотела и вече можем с удоволствие „да се отпуснем“ във водите на величествения Босфор. Нощуваме.
 
Осми  ден
Истанбул – Бургас/Варна : ок. 500км (закуска )

Закусваме в хотела и след това освобождаваме стаите.
По Ваше желание на групата и при минимум 20 души:
Разходка по Босфора - най-красивата магистрала на Истанбул и посещение на най-романтичния символ от сериалите – Къз Кулеси (Момината кула или Кулата на девицата)!
Круизът по Босфора - красота и романтика между два континента. Едно от най-прекрасните изживявания в Истанбул! Преминаване под I-я междуконтинентален мост, свързващ Европа и Азия, покрай двореца „Долмабахче”, квартали като Бешикташ, Ортакьой, Арнавуткьой, Бебек и край много луксозни къщи, резиденции и хотели, били някога дворци на султани и величия! Пригответе се за снимки или просто се насладете на момента, отпускайки глава на рамото на любим човек.. Ще започнем нашата разходка от Европейския бряг и ще се върнем обратно по Азиатския, наслаждавайки се на пристани на романтични квартали, джамии, църкви и синагоги, различни религии на едно място!  Ще се насладим на отблясъците на слънцето по фасадите на най-красивите сараи в Истанбул и ще стигнем до един от най-романтичните и загaдъчни обекти на мегаполиса – „Къз Кулеси“! Слизане и посещение на Кулата на девицата. Датираща от времето на Фатих Завоевателя, легендите ще Ви очароват. Изпълнявала различни функции през времето, днес Кулата с морския си фар продължава да показва пътя на корабите.  Свободно време на островчето/макс. 30мин/ за снимки и разглеждане. Екскурзоводската беседа е на микрофон, чува се навсякъде и можете спокойно да се движите по палубите на кораба, да пийнете чашка турски чай или кафе, както и др. напитки.  Връщане на сушата. /около 2 ч./
ПОДАРЪК!
Посещение на Виаленд - турския Дисниленд или новият „ИсФанбул“ и МОЛ - Място където всеки може да намери нещо за себе си! Заваления, атракциони, кафенета, заведения за бързо хранене, изискани ресторанти, 5D кино...И разбира се множество магазини на световни марки с големи намаления!!! Раят за привържениците на шопинга... Както и зеленото ретро - влакче, с което можете да обиколите шопинг центъра, ей така за разкош... Възможност за посещение на "WILD PARK" - дивият свят на джунглата и океана. В парка има обособени зони за забавления за всички вкусове и възрасти! Малките посетители могат да се забавляват в специално обособена зона, предлагаща множество атракциони – влакче с което обикалят умален вариант на целия свят, блъскащи се колички и въртележки, малчуганите дори могат да станат герои във филми в специалния симулатор. Търсачите на силни усещания имат на разположението си влакчета виещи се в облаците, рафтинг, приключение в мрачен сафари тунел, тунел на ужасите и други изненади! В парка има и историческа зона, която предлага разходка по улиците на стария Истанбул, както и пътешествие до 1453 г. в деня на покоряването на града! (ок. 2,5ч)   
Отпътуваме за България. По пътя ще спрем и в търговски център Мигрос, за да напазаруваме, при ваше желание. Но спирането в
Лозенград за покупка на баклава, кадаиф, халва, ядки и много други сладки изкушения, както и за вечеря с прочутите Лозенградски кюфтета, е почти неизбежно! Късно пристигане в Бургас/ Варна.

Турция

с автобус

Семейства с деца

55+

Млади хора

Пакетната цена е в лева и включва:
 • Комфортнопътуване без нощни преходи с турист. автобус (климатик, видеосистема, минибар);
 • Безплатноще ви бъдат поднесени турски лакомства, много изненади, карта на Истанбул и речник с думи, които е добре да знаете преди да тръгнете на екскурзия в Р. Турция;
 • Настаняването е само в изпитани и проверени 3*/4*/5* хотели със закуски и вечери по цялата програма с изключение на хотела в Истанбул или
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел Гранд Анзач 3* или подобен в Чанаккале;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел Дабаклар 3* или подобен в Кушадасъ;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел Ричмонд Термал 5* или подобен в Памуккале;
 • 1 нощувкa със закуска и вечеря в хотел Дюндар 4* или подобен в Коня;
 • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел Бурджу Кая 4* или подобен в Кападокия;
 • 1 нощувка със закуска в хотел Мартиненз 3* или подобен в Истанбул
 • Пълно екскурзоводско обслужване и богати беседи от лицензиран местен екскурзовод на български език;
 • Посещение на Пергамон с богата информация (входна такса отделно);
 • Посещение на Дома на Дева Мария и Ефес с богата информация (входна такса отделно);
 • Посещение на Памуккале с богата информация (входна такса отделно);
 • Посещение на гроба на Настрадин Ходжа в град Акшехир;
 • Посещение на град Коня и разходка из града;
 • В Кападокия - посещение на музея на открито в Гьореме, подземния град Деринкую, музеят под открито небе „Ючхисар” (входните такси за посочените обекти се заплащат допълнително);
 • Бонус: панорамна обиколка на Кападокия; посещение на Долината на гълъбите; посещение на Долината на камилата; посещение на Долината на отшелниците; посещение на винарска изба с дегустация на вина; посещение на грънчарско ателие за минерални сувенири; посещение на фабрика за кожени изделия с възможност за големи отстъпки (посещава се при възможност в зависимост от свободното време);
 • Панорамна обиколка на Анкара с посещение на Мавзолея на Ататюрк;
 • Безплатно посещение на Виаленд (само входна такса отделно);
 • Водач - екскурзовод от фирмата организатор
Пакетната цена не включва:
 • Доплащане за единична стая - 180 лева;
 • Медицинска застраховка за лица до 65г. – 10лв; мед. застраховка за лица от 69 год. до 74 год./според тарифите на ЗAД/;
 • Всички допълнителни входни такси и мероприятия са по желание;
 Важно:Препоръчително е само да се заявят от България, но могат да се заплатят най-късно до влизането на турска територия. Отказ от участие в дадено мероприятие, може да става само предишния ден преди провеждането му. В деня на провеждане на мероприятието, ако има отказ, сумите, заплатени за него, не могат да бъдат възстановени на туриста;
 • Обяд - около 40 евро за 7 обяда;
 • Разходи от личен характер.
 
Намаления за деца:
Дете от 00.00г. – 05.99 .г с 2 ма възрастни в стая- 390 лева/човек;
Дете от 06.00г. – 11.99 .г с 2 ма възрастни в стая- 490 лева/човек;
Деца от 06.00г. – 11.99г. с 1 възрастен в стая- на запитване;
 
Цени на допълнителните екскурзии и входни такси по предварителната програма:
Входна такса за Пергамон – 42 т.л. + 20 т.л. за лифт
Входна такса за Дома на Дева Мария – 25 т.л.
Входна такса за античния град Ефес – 72 т.л.
Входна такса за варовиковите травертини на Памуккале – 60 т.л.
Входна такса за Музея на Мевляна в Коня – безплатно
Входна такса за музея под открито небе Гъореме в Кападокия – 54 т.л.
Входнa таксa за Крепостта Ючхисар в Кападокия – 9 т.л.
Входна такса за подземния град Деринкую в Кападокия – 42 т.л.
Посещение на Долината на отшелниците - 18 т.л.
- Посещение на ритуала на дервишите и танца Сема в Кападокия (няма включена вечеря и напитки) – 25 евро
- Посещение на турска вечер с фолклорни танци ( включени напитки и ядки) – 30 евро
- Сафари с камили в Кападокия - 45 евро/човек
- Полет с балон над Кападокия с включен трансфер, лека закуска, чаша шампанско, застраховка и сертификат от лизензирана местна компания – цена на място
- Полет с балон над Памуккале с включен трансфер, лека закуска, чаша шампанско, застраховка и сертификат от лизензирана местна компания – цена на място
- Разходка по Босфора + KIZ KULESI или Кулата на девицата (мин. 20 човека) – 25 евро
Виаленд и шопинг центъра (входния билет за атракционния парк се заплаща отделно) – 179 т.л. за възрастни (цени към 2019г.)
*Цените на допълнителните мероприятия се определят от местната турска фирма и могат да претърпят промени

Условия за записване:
 • Записване: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите; доплащането се извършва до 20 дни преди датата на отпътуване;
 • Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 35 пълноплащащи туриста;
 • Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи – 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет
 • При група от мин. 25 туриста - доплащане 100 лева/ човек, при осъществяване на пътуването с голям автобус; При група от мин.15 туриста – пътуването се осъществява на редовна цена от 680лв с 20 местен микробус
 • Няма допълнителни визови, санитарни  и медицински изисквания за страната.
 • Необходими документи: международен паспорт с мин. валидност 3 месеца преди датата на екскурзията, за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от едния или двамата родители!
 • Туроператора не предлага възможност за сключване на допълнителен застрахователен договор за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване от страна на потребителя и на разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт.  Застраховка "Отмяна на пътуване". Сключва се до 3 работни дни от датата на подписване на договора за организирано пътуване, при условие, че е извършено първо плащане по договора. Стойността на застраховка "Отмяна на пътуване" зависи от цената на закупения пакет, възрастта на туриста и срока за анулация.
 
Местата в автобуса са по реда на записване / сключване на договор !
№ на седалка и предни места в автобуса не се гарантират! Опция предни места: от 2-ри до 3-ти ред в автобуса се заплаща допълнително по 30.00 лева на човек. Не се приемат рекламации и оплаквания във връзка с разпределението на туристите в автобуса.
 
Условия за прекратяване на договор:
ПЪТУВАЩИЯТ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристическия пакет.
Когато ПЪТУВАЩИЯТ прекрати договора по горната точка, той е длъжен да заплати на ТУРОПЕРАТОРА такса за прекратяване на договора.
ПЪТУВАЩИЯТ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристиеския пакет, без да заплаща никаква такса за прекратяване в случай на неопределими и извънредни обстоятелства, настъпили или случващи се в мястото на дестинацията или в непосредствена близост до него, които засягат значително изпълнението на туристическия пакет или превоза на пътници до дестинацията.
При прекратяване на договора за туристически пакет съгласно предходната точка, ПЪТУВАЩИЯТ има право на пълно възстановяване на всички направени плащания за туристическия пакет, но няма право на допълнително обезщетение.
ПЪТУВАЩИЯТ може да прекрати договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след като заплати стандартните разходи за прекратяване на договора.
ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на първоначалната вноска, ако прекрати договора до 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет.
ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на пълната стойност по договора, ако прекрати договора в периода между 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет и датата на започване изпълнението на туристическия пакет включително.

ЗА ИНФОРМАЦИЯ И РЕЗЕРВАЦИЯ: 
ТЕММА 

бизнес център “Сън Сити” к. “Славейков” 126-А , 
8000 Бургас, тел. 0887.979654, 0879.069470 
info@temma.bg , www.temma.bg
 
Направи запитване
Бланка за Резервация

Резервация за:

Приказки от Егея, Коня и Кападокия 2020 г.

Тип:

ЕКСКУРЗИИ

Маршрут:

Кападокия

Дати:

Пътуващи:

Пътуващи:

Специални изисквания:

Отделете още малко време, за да предоставите информация и начин за връзка с Вас. Благодарим Ви.

Име Фамилия:

E-mail:

Телефон:

Още оферти
ДИДИМ, MAXERIA BLUE DIDYMA, 5 ЗВЕЗДИ, СОБСТВЕН ТРАНСПОРТ
ранни записвания за периода от 01.08. до 31.12.2020
01.11.2020
65.00 лв.
Занзибар! Хакуна Матата!
9-дневна почивка на най-добрите плажове през октомври или декември
20.12.2020
2359.00 лв.
КУШАДАСЪ, ASENA HOTEL, 3 ЗВЕЗДИ, СОБСТВЕН ТРАНСПОРТ
All Inclusive или полупансион, собствен транспорт. Научете повече
19.07.2021
37.00 лв.
ХЕЛОУИН И БУДИТЕЛИТЕ В ЗЕМЯТА НА ДРАКУЛА
3 дни / 2 нощувки, автобусна програма
30.10.2020
229.00 лв.