ПРИКАЗНА ФЕЕРИЯ ОТ КАМЪК - КАПАДОКИЯ
ПРИКАЗНА ФЕЕРИЯ ОТ КАМЪК - КАПАДОКИЯ
Код на Оферта: CAP- 2021
459.00 лв.

Маршрут

Варна - Бургас - Анкара - Кападокия - Истанбул - Бургас - Варна

Дати за пътуване

ПРИКАЗНА ФЕЕРИЯ ОТ КАМЪК - КАПАДОКИЯ
5-дневна екскурзия с автобус
17.-21.март, 2021 година


ПРОГРАМА: 
0. ден:  Варна – Бургас 

Късно вечерно отпътуване от Варна и Бургас за нощен преход до Анкара. 

1. ден:  Анкара   
Транзитно преминаване през Истанбул за Анкара. Ранно следобедно пристигане в столицата – вторият по големина град в страната и символ на модерна Турция. Туристическа  обиколка на града с разглеждане на анкарската крепост, откъдето се открива пълна панорама към града, посещение на изящния Музей на Ататюрк, основателят на съвременна Турция, древните Римски бани, датиращи от 3 век, впечатляващия храм на Август и Рим от 1 век пр.н.е., намиращ се в близост до Стария град, известен като “Улус”.  
Вечеря и нощувка в Анкара. 

2. ден: Анкара – Кападокия 
Възможност за сутрешно посещение на Музея на анадолските цивилизации, излагащ експонати отпреди 8000 години.
Късно сутрешно отпътуване за Кападокия. По пътя – фотопауза край Соленото езеро,  второто по големина езеро в Турция и едно от най-солените в света. 
Районът Кападокия е разположен върху вулканично плато, където в резултат на ерозионни процеси в продължение на милиони години и човешка намеса може да се видят невероятни чудеса – причудливи скални образувания, истински подземни градове, скални църкви и манастири. Говорейки за Кападокия условно се приемат областите Невшехир и Кайзери с градовете Ючхисар, Гьореме, Аванос, Юргюп, Деринкую, Каймаклъ и Ъхлара, разположени в неголямо разстояние един от друг. 
Разходка в долината Ъхлара – естествен каньон с дълбочина над 100 м, съхранил комплекс от хиляди скални жилища и църкви, надупчили скалата като пчелна пита. Посещение на крепостта Ючхисар – най-високата част на Кападокия, откъдето се открива величествената гледка. Посещение на Ортахисар, скална крепост, живописно разположена в 90-метрова скала.
Вечеря и нощувка в Кападокия. 

3. ден: Кападокия  
Посещение на националния парк “Гьореме”  – един от първите обекти, включени в списъка за културно и историческо наследство на ЮНЕСКО. Разглеждане на скалните църкви, запазили и до днес красивите си стенописи. Посещение на Долината на любовта, изпъстрена с причудливи (и еротично-изглеждащи) скални образувания. Фотопауза в Пашабаа – “лозето на пашата”, известно с уникалните си скални комини. Посещение на Долината на гълъбите, наречена така заради многобройните гнезда на гълъби. Посещение на Зелве – национален парк на открито, изумителен скален град, опасан от множество жилища, религиозни и светски места, издълбани в скалата. Посещение на Аванос – център на грънчарството, чийто майстори използват техники отпреди 4000 години. В района има 34 подземни градове. Посещение на най-дълбокия подземен град – Деринкую, изграден от тракийското племе фриги около VІІ век. Подземния град има 7 етажа и достига до 85 м. дълбочина. Предназначен основно за ползване по време на война и обсада, той е снабден с всички удобства – църкви, жилища, изби, трапезарии, складове и конюшни. Градът е можел да приюти до 8000 души за период от 1 месец. 
Вечеря и нощувка в Кападокия. 

4. ден: Кападокия – Истанбул 
Възможност за участие в допълнителни екскурзии. 
-  Полет с балон над Кападакия (допълнителна полудневна екскурзия). Възможност да се насладите по уникален начин на Кападокия. Сутрешен трансфер (между 4 и 6 часа сутринта в зависимост от годишното време и часа изгрева на слънцето). Подготовка на балоните за полет и едночасово реене с балон над природните феномени на Кападокия на височина 5000-10000 метра в зависимост от метеорологичните условия. 
-  “Долината Соанлъ” – посещение на една не толкова известна част от Кападокия, чиято природа и социален живот са запазени в оригиналния им вид (допълнителна полудневна екскурзия). 
 Предиобедно посещение на Гюлшехир, известен като „Розовия град”; посещение на Хаджъбекташ - града на прословутия ислямски мистик, философ и дервиш Хаджъ Бекташ; вечерно пристигане в Истанбул – нощувка.

5. ден: Истанбул – Бургас – Варна 
Свободно време в Истанбул с възможност за включване в допълнителни екскурзии. 
- “Класическа туристическа обиколка” (допълнителна полудневна екскурзия). 
Разглеждане на туристическите обекти в старата част на Истанбул, свързани с византийската и мюсюлманската култура. Джамията “Султан Ахмет” датира от началото на 17. век и е една от най-големите в града. Известна е с красивия си интериор, украсен с десетки хиляди ръчно рисувани керамични плочки в син нюанс и стотици прозорци с изящни стъклописи. Вечер елегантните куполи и минарета на джамията са окъпани в синя светлина. “Синята джамия” – както я наричат – е емблемата на Истанбул, радваща се на огромен туристически интерес. През 2006 г. джамията е посетена от папа Бенедикт XVI. Построена е върху Стария Константинополски дворец, седалище на византийските императори, и върху част от Хиподрума. Хиподрумът датира от началото на 3. век – от времето, когато градът се е наричал още Византион. С капацитет за над 100 000 посетители, той много бързо се превръща в сърцето на социалния живот на новата столица на Източната римска империя – Константинопол. Накъдето и да се обърнете погледът се спира на историческа забележителност – Египетския обелиск, Змиевидната колона, Германския фонтан, двореца на Великия везир, обществени бани – и не на последно място, величествената катедрала “Св. София”. Обяд.
- “Дворецът Долмабахче” (допълнителна полудневна екскурзия). 
Посещение на новия султански дворец “Долмабахче”, построен в края на 19. век, съхранил богатия интериор и автентична атмосфера от времето, когато е бил административния център на Османската империя. Това е най-големият дворец в Турция, разполагащ с 285 стаи, 46 зали и 6 хамама (турски бани). Архитектурата е изящна комбинация с елементи на стиловете барок, рококо,  неокласически и османски. Злато и кристал са основните акценти в интериора. Над 14 тона злато са използвани за позлатяване на таваните, а в Церемониалната зала виси най-големия в света полилей от Бохемски кристал. В двореца “Долмабахче” Ататюрк е прекарал последните си дни. 
-  “Романтичен круиз по Босфора” (допълнителна полудневна екскурзия) 
Автобусен трансфер до пристанището за романтична разходка по Босфора с туристическо корабче. Мини-круизът е отличен начин да се разгледат историческите и съвременните забележителности, както и да се почувства уникалната красота на Босфора. Пътуването следва бреговете на пролива – покрай новия султански дворец“Долма бахче” и лятната резиденция “Бейлярбейе”, старите рибарски пристанища на Истанбул – днес пълни с луксозни яхти, средновековни крепостни стени, автентични дървени къщи, квартали с петзвездни хотели и богаташки къщи, послужили за сцена на множество турски семейни сериали, легендарния Девичи остров. Преминаване под първия мост над Босфора – елегантна висяща конструкция, свързваща Азия и Европа. Полетът на чайките, солените водни пръски, звукът на корабните сирени, ароматът на турско кафе и чай и завладяващите гледки на Босфора създават преживяване, запомнящо се за цял живот.
Късно слeдобедно посещение на обновената българска църква “Св. Стефан” – една от двете оцелели железни църкви в света, мястото на обявяване на българската църковна независимост.
Отпътуване за България и пристигане късно вечерно пристигане в Бургас и Варна. 
 

Промоция

Турция

Септемврийски празници

с автобус

Семейства с деца

55+

Подходящо за младоженци

Млади хора
ЦЕНИ И УСЛОВИЯ: 
Цена:
 • 459.00 лв на човек при потегляне от Бургас, Поморие, Несебър и Слънчев бряг;
 • 479.00 лв на човек при потегляне от Варна и Обзор.
Детски намаления:     
 •  30% намаление за деца 2-12 ненавършени години за основния пакет, 50% намаление от цените на някои допълнителни екскурзии.
Цената включва:     
 •  транспорт с комфортен автобус;
 •  1 нощувка със закуска и вечеря в Анкара в хотел  категория “4 звезди”; 
 •  2 нощувки със закуска и вечеря в района на Кападокия в хотел  категория “4 звезди”; 
 •  1 нощувка със закуска в Анкара в хотел  категория “3 звезди”; 
 •  пътни, гранични и фериботни такси;
 •  екскурзоводско обслужване по програмата. 
 БОНУС: безплатна екскурзия до църквата “Св. Стефан”;
Детските намаления за основния пакет са валидни при настаняване на дете с двама възрастни.
 • Посочената цена е валидна при настаняване в двойна или тройна стая. Доплащане за единична стая – 145.00 лева. При записване на самостоятелно пътуващ клиент по цена за настаняване в двойна стая, ТЕММА не може да гарантира записването на друго лице, с което да бъде настанен. В такъв случай следва доплащане за единична стая.
 •  Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат предварително. Входните такси за музеи и атракции се заплащат по желание, на място в местна валута. 
 •  За посещението на подземния град Деринкую се препоръчват топли дрехи и удобни, нехлъзгащи се обувки; не се препоръчва за хора с дихателни проблеми или страдащи от клаустрофобия. 
 •  Посещението на Ючхисар е свързано със значително физическо натоварване. 
 •  За лица под 18 години, пътуващи без родителите си или само с единия родител, е необходимо на българския граничен пункт да се представи нотариално заверена декларация за съгласие на родителите.
 •  Необходими документи за пътуването: международен паспорт, валиден минимум 6 месеца след периода на пътуване.
 •  Посочената цена не включва туристическа застраховка. ТЕММА предлага сключване на “Медицинска застраховка при пътуване в чужбина с осигурен асистанс” към ЗД “Уника” АД срещу  срещу заплащане от 4.50 лв за лица до 70 години. При избор на друга застрахователна компания е необходимо клиентът да може да предостави застрахователната полица при необходимост. 
 •  При записването е необходимо да представите имена на пътуващите на латиница, както са изписани в международния паспорт и ЕГН за застраховката. 
 •  Безвизов режим за Турция за граждани на Република България. Не се изискват специални ваксинации при влизане в Турция. 
 •  Настаняване в хотелите – след 14.00 часа.
 •  Минимален брой участници за провеждане на екскурзията – 40 пълноплащащи клиенти; минимален брой участници за провеждане на допълнителните екскурзии – 25 пълноплащащи клиенти.
 •  Срок за уведомяване в случай на недостатъчен брой участници и отмяна на пътуването – 72 часа. 
 •  Краен срок за записване – 7 дни преди датата на отпътуване. 
 •  Възможност за потегляне от Варна, Бяла, Обзор, Слънчев бряг, Несебър, Поморие и Бургас. При потегляне от Бяла и Обзор се прилага цената за Варна. При потегляне от Слънчев бряг, Несебър и Поморие се прилага цената за Бургас. 
 •  График на потеглянето: 
18.00 часа – Варна, ул. Антим I, 
19.00 часа – Обзор, автогара,  
20.00 часа – Слънчев бряг, бензиностанция ОМВ, 
20.30 часа – Поморие, спирка Феста Поморие; 
21.00 часа – Бургас, бензиностанция ОМВ до хотел Мираж. 
  Потеглянето е в посочените часове в нулевия ден. 
 •  Плащането може да бъде извършено в брой в или по банков път. Банкова сметка: “ТЕММА” ЕООД, “Уникредит Булбанк” АД – Бургас, BIC: UNCRBGSF, IBAN: BG18 UNCR 7630 1063 9845 74.
 •  ТЕММА си запазва правото да внася промени в програмата, ако обстоятелствата налагат това. 
 •  За настоящето пътуване са в сила “Общи условия за организирано пътуване с ТЕММА”.  
ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ И ВХОДНИ ТАКСИ:
 •  “Долината Соанлъ” – цената подлежи на уточнение, включва транспорт, входни такси, екскурзоводско обслужване. 
 •  Полет с балон над Кападокия – цена между  150.00 и 230.00 евро на човек, включва трансфер и едночасов полет с балон. Цената варира в зависимост от в зависимост големината на групата и наличността на свободни балони за датата, поради ограниченията от закона за брой полети на ден. Не се допускат бременни жени и деца под 4 години. Детските намаления са 10%. 
 •  “Класическа туристическа обиколка” – цена 20.00 евро, включва транспорт, входни такси, обяд (3-степенно меню), екскурзоводско обслужване. 
 •  “Дворецът Долмабахче” – цена 30.00 евро, включва транспорт, входна такса, екскурзоводско обслужване. 
 •  “Романтичен круиз по Босфора” – цена 22.00 евро, включва транспорт, круиз с туристическо корабче, екскурзоводско обслужване. 
 •  Входни такси за музеи (валидни към декември, 2019 г) – общо около 200 турски  лири за всички обекти, платими в местна валута само. Музей на анадолските цивилизации – 36 турски лири, Римски бани в Анкара – 7 турски лири, долината Ъхлара – 36 турски лири, национален парк Гьореме – 45 турски лири, долината Зелве и Пашабаа – 15 турски лири, подземния град Деринкую – 42 турски лири, крепостта Ючхисар – 8 турски лири, крепостта Ортахисар – 8 турски лири.
ЗА ИНФОРМАЦИЯ И РЕЗЕРВАЦИЯ: 
ТЕММА 

бизнес център “Сън Сити”, к. “Славейков” 126-А 
8000 Бургас
тел. 0887.979654, 0879.069470 
info@temma.bg , www.temma.bg 
 
Направи запитване
Бланка за Резервация

Резервация за:

ПРИКАЗНА ФЕЕРИЯ ОТ КАМЪК - КАПАДОКИЯ

Тип:

ЕКСКУРЗИИ

Маршрут:

Варна - Бургас - Анкара - Кападокия - Истанбул - Бургас - Варна

Дати:

Пътуващи:

Пътуващи:

Специални изисквания:

Отделете още малко време, за да предоставите информация и начин за връзка с Вас. Благодарим Ви.

Име Фамилия:

E-mail:

Телефон: