ПРИКАЗНА ФЕЕРИЯ ОТ КАМЪК - КАПАДОКИЯ
ПРИКАЗНА ФЕЕРИЯ ОТ КАМЪК - КАПАДОКИЯ
Код на Оферта: Ist - 2020
459.00 лв.

Маршрут

Варна - Бургас - Анкара - Кападокия - Истанбул - Бургас - Варна

Дати за пътуване

19.09.2020

, 14.10.2020

ПРИКАЗНА ФЕЕРИЯ ОТ КАМЪК - КАПАДОКИЯ
5-дневна екскурзия с автобус
19.-23. септември, 14.-18.октомври, 2020 година


ПРОГРАМА: 
0. ден:  Варна – Бургас 

Късно вечерно отпътуване от Варна и Бургас за нощен преход до Анкара. 

1. ден:  Анкара   
Транзитно преминаване през Истанбул за Анкара. Ранно следобедно пристигане в столицата – вторият по големина град в страната и символ на модерна Турция. Туристическа  обиколка на града с разглеждане на анкарската крепост, откъдето се открива пълна панорама към града, посещение на изящния Музей на Ататюрк, основателят на съвременна Турция, древните Римски бани, датиращи от 3 век, впечатляващия храм на Август и Рим от 1 век пр.н.е., намиращ се в близост до Стария град, известен като “Улус”.  
Вечеря и нощувка в Анкара. 

2. ден: Анкара – Кападокия 
Възможност за сутрешно посещение на Музея на анадолските цивилизации, излагащ експонати отпреди 8000 години.
Късно сутрешно отпътуване за Кападокия. По пътя – фотопауза край Соленото езеро,  второто по големина езеро в Турция и едно от най-солените в света. 
Районът Кападокия е разположен върху вулканично плато, където в резултат на ерозионни процеси в продължение на милиони години и човешка намеса може да се видят невероятни чудеса – причудливи скални образувания, истински подземни градове, скални църкви и манастири. Говорейки за Кападокия условно се приемат областите Невшехир и Кайзери с градовете Ючхисар, Гьореме, Аванос, Юргюп, Деринкую, Каймаклъ и Ъхлара, разположени в неголямо разстояние един от друг. 
Разходка в долината Ъхлара – естествен каньон с дълбочина над 100 м, съхранил комплекс от хиляди скални жилища и църкви, надупчили скалата като пчелна пита. Посещение на крепостта Ючхисар – най-високата част на Кападокия, откъдето се открива величествената гледка. Посещение на Ортахисар, скална крепост, живописно разположена в 90-метрова скала.
Вечеря и нощувка в Кападокия. 

3. ден: Кападокия  
Посещение на националния парк “Гьореме”  – един от първите обекти, включени в списъка за културно и историческо наследство на ЮНЕСКО. Разглеждане на скалните църкви, запазили и до днес красивите си стенописи. Посещение на Долината на любовта, изпъстрена с причудливи (и еротично-изглеждащи) скални образувания. Фотопауза в Пашабаа – “лозето на пашата”, известно с уникалните си скални комини. Посещение на Долината на гълъбите, наречена така заради многобройните гнезда на гълъби. Посещение на Зелве – национален парк на открито, изумителен скален град, опасан от множество жилища, религиозни и светски места, издълбани в скалата. Посещение на Аванос – център на грънчарството, чийто майстори използват техники отпреди 4000 години. В района има 34 подземни градове. Посещение на най-дълбокия подземен град – Деринкую, изграден от тракийското племе фриги около VІІ век. Подземния град има 7 етажа и достига до 85 м. дълбочина. Предназначен основно за ползване по време на война и обсада, той е снабден с всички удобства – църкви, жилища, изби, трапезарии, складове и конюшни. Градът е можел да приюти до 8000 души за период от 1 месец. 
Вечеря и нощувка в Кападокия. 

4. ден: Кападокия – Истанбул 
Възможност за участие в допълнителни екскурзии. 
-  Полет с балон над Кападакия (допълнителна полудневна екскурзия). Възможност да се насладите по уникален начин на Кападокия. Сутрешен трансфер (между 4 и 6 часа сутринта в зависимост от годишното време и часа изгрева на слънцето). Подготовка на балоните за полет и едночасово реене с балон над природните феномени на Кападокия на височина 5000-10000 метра в зависимост от метеорологичните условия. 
-  “Долината Соанлъ” – посещение на една не толкова известна част от Кападокия, чиято природа и социален живот са запазени в оригиналния им вид (допълнителна полудневна екскурзия). 
 Предиобедно посещение на Гюлшехир, известен като „Розовия град”; посещение на Хаджъбекташ - града на прословутия ислямски мистик, философ и дервиш Хаджъ Бекташ; вечерно пристигане в Истанбул – нощувка.

5. ден: Истанбул – Бургас – Варна 
Свободно време в Истанбул с възможност за включване в допълнителни екскурзии. 
- “Класическа туристическа обиколка” (допълнителна полудневна екскурзия). 
Разглеждане на туристическите обекти в старата част на Истанбул, свързани с византийската и мюсюлманската култура. Джамията “Султан Ахмет” датира от началото на 17. век и е една от най-големите в града. Известна е с красивия си интериор, украсен с десетки хиляди ръчно рисувани керамични плочки в син нюанс и стотици прозорци с изящни стъклописи. Вечер елегантните куполи и минарета на джамията са окъпани в синя светлина. “Синята джамия” – както я наричат – е емблемата на Истанбул, радваща се на огромен туристически интерес. През 2006 г. джамията е посетена от папа Бенедикт XVI. Построена е върху Стария Константинополски дворец, седалище на византийските императори, и върху част от Хиподрума. Хиподрумът датира от началото на 3. век – от времето, когато градът се е наричал още Византион. С капацитет за над 100 000 посетители, той много бързо се превръща в сърцето на социалния живот на новата столица на Източната римска империя – Константинопол. Накъдето и да се обърнете погледът се спира на историческа забележителност – Египетския обелиск, Змиевидната колона, Германския фонтан, двореца на Великия везир, обществени бани – и не на последно място, величествената катедрала “Св. София”. Обяд.
- “Дворецът Долмабахче” (допълнителна полудневна екскурзия). 
Посещение на новия султански дворец “Долмабахче”, построен в края на 19. век, съхранил богатия интериор и автентична атмосфера от времето, когато е бил административния център на Османската империя. Това е най-големият дворец в Турция, разполагащ с 285 стаи, 46 зали и 6 хамама (турски бани). Архитектурата е изящна комбинация с елементи на стиловете барок, рококо,  неокласически и османски. Злато и кристал са основните акценти в интериора. Над 14 тона злато са използвани за позлатяване на таваните, а в Церемониалната зала виси най-големия в света полилей от Бохемски кристал. В двореца “Долмабахче” Ататюрк е прекарал последните си дни. 
-  “Романтичен круиз по Босфора” (допълнителна полудневна екскурзия) 
Автобусен трансфер до пристанището за романтична разходка по Босфора с туристическо корабче. Мини-круизът е отличен начин да се разгледат историческите и съвременните забележителности, както и да се почувства уникалната красота на Босфора. Пътуването следва бреговете на пролива – покрай новия султански дворец“Долма бахче” и лятната резиденция “Бейлярбейе”, старите рибарски пристанища на Истанбул – днес пълни с луксозни яхти, средновековни крепостни стени, автентични дървени къщи, квартали с петзвездни хотели и богаташки къщи, послужили за сцена на множество турски семейни сериали, легендарния Девичи остров. Преминаване под първия мост над Босфора – елегантна висяща конструкция, свързваща Азия и Европа. Полетът на чайките, солените водни пръски, звукът на корабните сирени, ароматът на турско кафе и чай и завладяващите гледки на Босфора създават преживяване, запомнящо се за цял живот.
Късно слeдобедно посещение на обновената българска църква “Св. Стефан” – една от двете оцелели железни църкви в света, мястото на обявяване на българската църковна независимост.
Отпътуване за България и пристигане късно вечерно пристигане в Бургас и Варна. 
 

Промоция

Турция

Септемврийски празници

с автобус

Семейства с деца

55+

Подходящо за младоженци

Млади хора
ЦЕНИ И УСЛОВИЯ: 
Цена:
 • 459.00 лв на човек при потегляне от Бургас, Поморие, Несебър и Слънчев бряг;
 • 479.00 лв на човек при потегляне от Варна и Обзор.
Детски намаления:     
 •  30% намаление за деца 2-12 ненавършени години за основния пакет, 50% намаление от цените на някои допълнителни екскурзии.
Цената включва:     
 •  транспорт с комфортен автобус;
 •  1 нощувка със закуска и вечеря в Анкара в хотел  категория “4 звезди”; 
 •  2 нощувки със закуска и вечеря в района на Кападокия в хотел  категория “4 звезди”; 
 •  1 нощувка със закуска в Анкара в хотел  категория “3 звезди”; 
 •  пътни, гранични и фериботни такси;
 •  екскурзоводско обслужване по програмата. 
 БОНУС: безплатна екскурзия до църквата “Св. Стефан”;
Детските намаления за основния пакет са валидни при настаняване на дете с двама възрастни.
 • Посочената цена е валидна при настаняване в двойна или тройна стая. Доплащане за единична стая – 145.00 лева. При записване на самостоятелно пътуващ клиент по цена за настаняване в двойна стая, ТЕММА не може да гарантира записването на друго лице, с което да бъде настанен. В такъв случай следва доплащане за единична стая.
 •  Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат предварително. Входните такси за музеи и атракции се заплащат по желание, на място в местна валута. 
 •  За посещението на подземния град Деринкую се препоръчват топли дрехи и удобни, нехлъзгащи се обувки; не се препоръчва за хора с дихателни проблеми или страдащи от клаустрофобия. 
 •  Посещението на Ючхисар е свързано със значително физическо натоварване. 
 •  За лица под 18 години, пътуващи без родителите си или само с единия родител, е необходимо на българския граничен пункт да се представи нотариално заверена декларация за съгласие на родителите.
 •  Необходими документи за пътуването: международен паспорт, валиден минимум 6 месеца след периода на пътуване.
 •  Посочената цена не включва туристическа застраховка. ТЕММА предлага сключване на “Медицинска застраховка при пътуване в чужбина с осигурен асистанс” към ЗД “Уника” АД срещу  срещу заплащане от 4.50 лв за лица до 70 години. При избор на друга застрахователна компания е необходимо клиентът да може да предостави застрахователната полица при необходимост. 
 •  При записването е необходимо да представите имена на пътуващите на латиница, както са изписани в международния паспорт и ЕГН за застраховката. 
 •  Безвизов режим за Турция за граждани на Република България. Не се изискват специални ваксинации при влизане в Турция. 
 •  Настаняване в хотелите – след 14.00 часа.
 •  Минимален брой участници за провеждане на екскурзията – 40 пълноплащащи клиенти; минимален брой участници за провеждане на допълнителните екскурзии – 25 пълноплащащи клиенти.
 •  Срок за уведомяване в случай на недостатъчен брой участници и отмяна на пътуването – 72 часа. 
 •  Краен срок за записване – 7 дни преди датата на отпътуване. 
 •  Възможност за потегляне от Варна, Бяла, Обзор, Слънчев бряг, Несебър, Поморие и Бургас. При потегляне от Бяла и Обзор се прилага цената за Варна. При потегляне от Слънчев бряг, Несебър и Поморие се прилага цената за Бургас. 
 •  График на потеглянето: 
18.00 часа – Варна, ул. Антим I, 
19.00 часа – Обзор, автогара,  
20.00 часа – Слънчев бряг, бензиностанция ОМВ, 
20.30 часа – Поморие, спирка Феста Поморие; 
21.00 часа – Бургас, бензиностанция ОМВ до хотел Мираж. 
  Потеглянето е в посочените часове в нулевия ден. 
 •  Плащането може да бъде извършено в брой в или по банков път. Банкова сметка: “ТЕММА” ЕООД, “Уникредит Булбанк” АД – Бургас, BIC: UNCRBGSF, IBAN: BG18 UNCR 7630 1063 9845 74.
 •  ТЕММА си запазва правото да внася промени в програмата, ако обстоятелствата налагат това. 
 •  За настоящето пътуване са в сила “Общи условия за организирано пътуване с ТЕММА”.  
ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ И ВХОДНИ ТАКСИ:
 •  “Долината Соанлъ” – цената подлежи на уточнение, включва транспорт, входни такси, екскурзоводско обслужване. 
 •  Полет с балон над Кападокия – цена между  150.00 и 230.00 евро на човек, включва трансфер и едночасов полет с балон. Цената варира в зависимост от в зависимост големината на групата и наличността на свободни балони за датата, поради ограниченията от закона за брой полети на ден. Не се допускат бременни жени и деца под 4 години. Детските намаления са 10%. 
 •  “Класическа туристическа обиколка” – цена 20.00 евро, включва транспорт, входни такси, обяд (3-степенно меню), екскурзоводско обслужване. 
 •  “Дворецът Долмабахче” – цена 30.00 евро, включва транспорт, входна такса, екскурзоводско обслужване. 
 •  “Романтичен круиз по Босфора” – цена 22.00 евро, включва транспорт, круиз с туристическо корабче, екскурзоводско обслужване. 
 •  Входни такси за музеи (валидни към декември, 2019 г) – общо около 200 турски  лири за всички обекти, платими в местна валута само. Музей на анадолските цивилизации – 36 турски лири, Римски бани в Анкара – 7 турски лири, долината Ъхлара – 36 турски лири, национален парк Гьореме – 45 турски лири, долината Зелве и Пашабаа – 15 турски лири, подземния град Деринкую – 42 турски лири, крепостта Ючхисар – 8 турски лири, крепостта Ортахисар – 8 турски лири.
ЗА ИНФОРМАЦИЯ И РЕЗЕРВАЦИЯ: 
ТЕММА 

бизнес център “Сън Сити”, к. “Славейков” 126-А 
8000 Бургас
тел. 0887.979654, 0879.069470 
info@temma.bg , www.temma.bg 
 
Направи запитване
Бланка за Резервация

Резервация за:

ПРИКАЗНА ФЕЕРИЯ ОТ КАМЪК - КАПАДОКИЯ

Тип:

ЕКСКУРЗИИ

Маршрут:

Варна - Бургас - Анкара - Кападокия - Истанбул - Бургас - Варна

Дати:

Пътуващи:

Пътуващи:

Специални изисквания:

Отделете още малко време, за да предоставите информация и начин за връзка с Вас. Благодарим Ви.

Име Фамилия:

E-mail:

Телефон:

Още оферти
КУШАДАСЪ, ASENA HOTEL, 3 ЗВЕЗДИ, СОБСТВЕН ТРАНСПОРТ
All Inclusive или полупансион, собствен транспорт. Научете повече
19.07.2021
37.00 лв.
ДИДИМ, VENOSA BEACH RESORT & SPA, 5 ЗВЕЗДИ, СОБСТВЕН ТРАНСПОРТ
ULTRA ALL INCLUSIVE, собствен плаж, висока оценка от гостите. Научете повече
29.08.2020
67.50 лв.
КУШАДАСЪ, KORUMAR EPHESUS BEACH & SPA RESORT, 5 ЗВЕЗДИ, СОБСТВЕН ТРАНСПОРТ
ULTRA ALL INCLUSIVE, собствен плаж. Научете повече
26.09.2020
88.50 лв.
ПРОМО ОФЕРТА EPHESIA HOLIDAY BEACH, H.V, КУШАДАСЪ, собствен транспорт
All Inclusive, собствен плаж. Научете повече
12.09.2020
68.50 лв.
КУШАДАСЪ, KUSTUR CLUB HOLIDAY VILLAGE, 5 ЗВЕЗДИ, СОБСТВЕН ТРАНСПОРТ
All Inclusive, собствен транспорт. Научете повече
24.08.2020
66.50 лв.