ПРИРОДНИ ЧУДЕСА 2021 СОЛУН – КАЛАМБАКА – МЕТЕОРА – ВЕРГИНА – ЕДЕСА
ПРИРОДНИ ЧУДЕСА 2021 СОЛУН – КАЛАМБАКА – МЕТЕОРА – ВЕРГИНА – ЕДЕСА
Код на Оферта: 2021-GREECE-
219.00 лв.

Маршрут

Дати за пътуване

ПРИРОДНИ ЧУДЕСА
Солун – Каламбака – Метеора – Вергина – ЕДЕСА
3-дневна автобусна екскурзия
 21.-23. май, 2021 г.

Програма:
0. ден, четвъртък:  Варна – Бургас 
Късно вечерно отпътуване от Варна и Бургас.
 
1. ден, петък:  Солун – Катерини
Преминаване на границата при ГКПП Капитан Петко войвода – Орменион. Преди обяд – пристигане в Солун, втория по големина град в Гърция след столицата. Основан през 4 в.пр.н.е. Солун преживява бурно минало и оставя в наследство множество византийски църкви, римски руини, примесени със съвременни сгради, големи площади, красиви паркове. Панорамна туристическа обиколка на града с разглеждане на Бялата кула – символа на Солун, църквата “Св. Кирил и Методий”, площад “Наварино” с невероятна гледка към Егейско море, античната Арка на Галерий и Римския форум, където се намира гроба на римския владетел, величествената църква “Св. Димитър – Солунския чудотворец”, крепостта “Евтапиргио”, откъдето може да се види града и пристанището. Свободно време и възможност за посещение на Археологическия музей и Музея на Византийското изкуство. Късно следобедно отпътуване за Олимпийската Ривиера – настаняване в хотела.
 
2. ден, събота: Катерини – Метеора – Каламбака – Катерини
Закуска. Свободно време с възможност за участие в допълнителни екскурзии по избор.
- “Скалните манастири на Метеора” (допълнителна целодневна екскурзия)
Сутрешно отпътуване за местността Метеора – комплекс от скални манастири, считан за осмото чудо на света, съчетание на природна красота и християнски традиции.  Посещение на два от шестте действащи манастири (женския “Св. Стефан”, мъжкия  “Преображение Христово” или “Варлаам”). Свободно време в Каламбака – живописно градче в подножието на скалите – с възможност за посещение на иконографско ателие. Следобедно отпътуване за Катерини по долината на река Темпи. По пътя – посещение на параклиса “Св. Параскева”, разположен в подножието на митичния Олимп. Потапяне в чудотворните “Извори на Афродита” с лековита и светена вода. Късно следобедно пристигане в Катерини.
 - “Гръцка вечер” (допълнително вечерно мероприятие)
Посещение на гръцка таверна с вечеря, напитки и музика.
3. ден, неделя: Катерини – Вергина – Едеса – Бургас – Варна  
Закуска. Сутрешно отпътуване за Вергина. Малкото гръцко градче е под егидата на ЮНЕСКО и е известно с руините на Еге – първата столица на Македония. Точно тук през 336 г пр.н.е. в театъра е извършено покушението над Филип II Македонски и на престола се възкачва Александър Велики. Археологическите разкопки са разкрили останки от царския дворец и множество гробници на македонски царе. Възможност за посещение на гробницата на Филип II Македонски, която е запазена непокътната във времето.
Отпътуване за Едеса, познат на българите под името Воден. Градът е популярен с многобройните си водопади, потоци, мостове, паркове и изобилие от зеленина. “Градът на водопадите” е известен и с т.нар. Воденски надпис на цар Самуил, открит в църквата “Св. Богородица”.  Фотопауза сред красивите водопадите, дали името на града и посещение на Стария град с Конопената фабрика и Аквариума.
Отпътуване за България и късно вечерно пристигане в Бургас и Варна.
 

 

Промоция

Празнични предложения

Майски празници

с автобус

Семейства с деца

55+

Млади хора
ЦЕНИ И УСЛОВИЯ:
Цена:
 • 219.00 лв на човек при потегляне от Бургас, Поморие, Несебър и Слънчев бряг;
 • 239.00 лв на човек при потегляне от Варна и Обзор.
Детски намаления:            
 •  30% намаление за деца 2-12 ненавършени години за основния пакет и за допълнителните екскурзии;
Цената включва:               
 •  транспорт с комфортен автобус;
 •  2 нощувки със закуска в хотел категория “2+/3 звезди” на Олимпийската Ривиера;
 •  пътни  и гранични такси;
 •  екскурзоводско обслужване.
Забележки:      
 •  Детските намаления за основния пакет са валидни при настаняване на дете с двама възрастни.
 •  Посочената цена е валидна при настаняване в двойна или тройна стая. Доплащане за единична стая – 60.00 лева. При записване на самостоятелно пътуващ клиент по цена за настаняване в двойна стая, ТЕММА не може да гарантира записването на друго лице, с което да бъде настанен. В такъв случай следва доплащане за единична стая.
 •  Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат предварително. Входните такси за музеи и атракции се заплащат по желание, на място в евро.
 •  Посочената цена не включва туристическа застраховка. ТЕММА предлага сключване на “Медицинска застраховка при пътуване в чужбина с осигурен асистанс” към ЗД “Уника” АД срещу  срещу заплащане от 3.00 лв за лица до 70 години. При избор на друга застрахователна компания е необходимо клиентът да може да предостави застрахователната полица при необходимост.
 •  За лица под 18 години, пътуващи без родителите си или само с единия родител, е необходимо на българския граничен пункт да се представи нотариално заверена декларация за съгласие на родителите.
 •  При настаняване в хотела се дължи общинска такса в размер 0.50 или 1.50 евро на човек, на ден в зависимост от официалната категоризация на хотела.
 •  Примерни хотели за настаняване: Panorama, Gold Stern, Olympion или подобен. Всички хотели са категория 2+ или 3звезди и отговорят на условията за комфорт на 3-звезден хотел.
 •  При записването е необходимо да представите имена на пътуващите на латиница, както са изписани в личната карта или  международния паспорт (в зависимост от избора на документ за пътуване). При заявка за сключване на застраховка е необходимо да се предостави и ЕГН.
 •  Необходими документи за пътуването: валидна лична карта или международен паспорт.
 •  Безвизов режим за Гърция за граждани на Република България. Не се изискват специални ваксинации при влизане в Гърция.
 •  Минимален брой участници за провеждане на екскурзията – 40 пълноплащащи клиенти; минимален брой участници за провеждане на допълнителните екскурзии – 30 пълноплащащи клиенти.
 •  Срок за уведомяване в случай на недостатъчен брой участници и отмяна на пътуването – 72 часа.
 •  Краен срок за записване – 7 дни преди датата на отпътуване.
 •  Плащането може да бъде извършено в брой в или по банков път. Банкова сметка: “ТЕММА” ЕООД, “Уникредит Булбанк” АД – Бургас, BIC: UNCRBGSF, IBAN: BG18 UNCR 7630 1063 9845 74.
 •  Възможност за потегляне от Варна, Бяла, Обзор, Слънчев бряг, Несебър, Поморие, Бургас, Сливен, Ямбол, Нова Загора, Стара Загора, Димитровград, Хасково, Харманли и Свиленград. При потегляне от Бяла и Обзор се прилага цената за Варна. При потегляне от Слънчев бряг до Свиленград се прилага цената за Бургас.
 •  График на потеглянето:
21.00 часа – Варна, ул. Антим I,
21.40 часа – Бяла, автогара,
22.05 часа – Обзор, автогара, 
23.00 часа – Слънчев бряг, спирка Палма/Кубан,
23.20 часа – Несебър, спирка Феста Панорама;
23.40 часа – Поморие, спирка Феста Поморие;
23.55 часа – Бургас, бензиностанция ОМВ до хотел Мираж;
Потеглянето от Варна – Бургас е в посочените часове в нулевия ден.
01.15 часа – НАР Кабиле за клиенти от Сливен и Ямбол; 
01.45 часа – отбивката за с. Дядово за клиенти от Нова Загора,
02.15 часа – пред Птицекомбината, Маджерито за клиенти от Стара Загора;
03.00 часа – Димитровград, Новата автогара;
03.10 часа – Хасково, бензиностанция Шел в кв. Орфей;
03.30 часа – Харманли, х. Хеброс;
04.00 часа – Свиленград, магазин Жанет.
 Потеглянето от Сливен - Свиленград е в посочените часове в първия ден.
 •  ТЕММА си запазва правото да внася промени в програмата, ако обстоятелствата налагат това.
 •  За настоящето пътуване са в сила “Общи условия за организирано пътуване с ТЕММА”. 
 
ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ и входни такси:
 •  “Скалните манастири на Метеора” – цена 25.00 лв, включва транспорт, екскурзоводско обслужване. Входната такса за посещение на манастирите се заплаща лично, на място.  
 •  “Гръцка вечер” – цена 25.00 евро, включва вечеря с 3 блюда, напитки (чаша узо, ½ бутилка вино, вода), музика на живо.
 •  Входни такси за музеи: гробницата на Филип II Македонски във Вергина – 12.00 евро, Археологически музей в Солун – 8.00 евро, Византийски музей в Солун – 8.00 евро, скалните манастири в Метеора – по 3.00 евро за всеки обект.
 За информация и резервация:
ТЕММА
бизнес център “Сън Сити”
к. “Славейков” 126-А , 8000 Бургас
тел. 0887.979654, 0879.069470
info@temma.bg , www.temma.bg 

 
 
Направи запитване
Бланка за Резервация

Резервация за:

ПРИРОДНИ ЧУДЕСА 2021 СОЛУН – КАЛАМБАКА – МЕТЕОРА – ВЕРГИНА – ЕДЕСА

Тип:

ЕКСКУРЗИИ

Маршрут:

Дати:

Пътуващи:

Пътуващи:

Специални изисквания:

Отделете още малко време, за да предоставите информация и начин за връзка с Вас. Благодарим Ви.

Име Фамилия:

E-mail:

Телефон: