УИКЕНД В ИСТАНБУЛ 2021
УИКЕНД В ИСТАНБУЛ 2021
Код на Оферта: IST-SUM-2021
0.00 лв.

Маршрут

Истанбул

Дати за пътуване

ПРОГРАМА:
0. ден, петък:  Варна – Бургас 
Късно вечерно отпътуване от Варна и Бургас.
 
1. ден, събота:  Истанбул
Ранно сутрешно пристигане в Истанбул. Свободно време с възможност за участие в допълнителни екскурзии.
- “Класическа туристическа обиколка” (допълнителна полудневна екскурзия).
Разглеждане на туристическите обекти в старата част на Истанбул, свързани с византийската и мюсюлманската култура. Джамията “Султан Ахмет” датира от началото на 17. век и е една от най-големите в града. Известна е с красивия си интериор, украсен с десетки хиляди ръчно рисувани керамични плочки в син нюанс и стотици прозорци с изящни стъклописи. Вечер елегантните куполи и минарета на джамията са окъпани в синя светлина. “Синята джамия” – както я наричат – е емблемата на Истанбул, радваща се на огромен туристически интерес. През 2006 г. джамията е посетена от папа Бенедикт XVI. Построена е върху Стария Константинополски дворец, седалище на византийските императори, и върху част от Хиподрума. Хиподрумът датира от началото на 3. век – от времето, когато градът се е наричал още Византион. С капацитет за над 100 000 посетители, той много бързо се превръща в сърцето на социалния живот на новата столица на Източната римска империя – Константинопол. Накъдето и да се обърнете погледът се спира на историческа забележителност – Египетския обелиск, Змиевидната колона, Германския фонтан, двореца на Великия везир, обществени бани – и не на последно място, величествената катедрала “Св. София”. Обяд.
- “Дворецът Долмабахче” (допълнителна полудневна екскурзия).
Посещение на новия султански дворец “Долмабахче”, построен в края на 19. век, съхранил богатия интериор и автентична атмосфера от времето, когато е бил административния център на Османската империя. Това е най-големият дворец в Турция, разполагащ с 285 стаи, 46 зали и 6 хамама (турски бани). Архитектурата е изящна комбинация с елементи на стиловете барок, рококо,  неокласически и османски. Злато и кристал са основните акценти в интериора. Над 14 тона злато са използвани за позлатяване на таваните, а в Церемониалната зала виси най-големия в света полилей от Бохемски кристал. В двореца “Долмабахче” Ататюрк е прекарал последните си дни.
Вечерта – възможност за избор на една от предлаганите вечерни екскурзии.
- “Вечеря в прегръдката на  Азия и Европа” (допълнително вечерно мероприятие).
Автобусен трансфер до пристанището за романтична нощна разходка по Босфора. Вечеря в плаващ ресторант с 4 блюда, алкохолни и безалкохолни напитки без лимит, забавна ориенталска програма и музика на живо.
- “Традиционна турска вечер” (допълнително вечерно мероприятие)
Автобусен трансфер от хотела за посещение на атракционен турски ресторант с вечеря, напитки, забавна фолклорно-вариететна програма и музика на живо.
- “Светлините на града и Пеещите фонтани! (Water Garden)(допълнителна вечерна екскурзия).
Вечерно панорамно пътуване с автобус. Преминаване над Златния рог по моста “Галата” до съвременния европейски център на Истанбул. Пътуване до Азия по ефектно осветения първи мост над Босфора. Посещение на “Water Garden(Водните градини), търговски комплекс магазини, ресторанти, кафенета и “пеещи” фонтани – забележително шоу от вода, музика, светлина и лазерни ефекти.
 
2. ден, неделя: Истанбул
Закуска. Свободно време с възможност за участие в допълнителни екскурзии по избор.
- “Златният рог” (допълнителна полудневна екскурзия)
Вълнуващо пътуване покрай Златния рог – исторически залив, играл важна роля през вековете в историята на Истанбул. Разбираемо, заливът има формата на рог, а името “златен” се обяснява с богатствата, докарвани в залива с търговските кораби още от византийски времена или с красивия златен оттенък на водата при залез слънце. В началото на 16. век Леонардо да Винчи предлага свой уникален проект за изграждане на мост над Златния рог. Ако султан Баязид II бе одобрил проекта му, това е щял да бъде най-дългия мост в света за времето си. Очарователни стари квартали и исторически места заобикалят залива. Джамията “Сюлеймание” е една от тях. Построена е през 16. век по поръчка на султан Сюлейман Великолепни. Неин архитект е Синан, известен в България като майстор Манол. Разположена на висок хълм в Стария град, от джамията се открива невероятна гледка към залива Златния рог.  Посещение на обновената българска църква “Св. Стефан” – една от двете оцелели железни църкви в света, мястото на обявяване на българската църковна независимост. Панорамното пътуване продължава покрай крепостните стени на стария Константинопол до края на залива. Посещение на Египетския пазар – вълнуваща разходка в прекрасно запазената 360-годишна сграда на живописния пазар, където множество магазини предлагат екзотични подправки, ориенталски локуми и сладкиши, натурална козметика, изобилие от сувенири. И местните хора, и туристите пазаруват тук с удоволствие – с весели шеги и настойчиво пазарене за цената на стоките.
- “Романтичен круиз по Босфора” (допълнителна полудневна екскурзия)
Автобусен трансфер до пристанището за романтична разходка по Босфора с туристическо корабче. Мини-круизът е отличен начин да се разгледат историческите и съвременните забележителности, както и да се почувства уникалната красота на Босфора. Истанбул е единственият в света град, разположен върху два континента. Пътуването следва бреговете на пролива – покрай дворците “Долма бахче” и “Бейлярбейе”, яхтени пристанища, средновековни крепостни стени, стари дървени къщи, квартали с петзвездни хотели и богаташки къщи, послужили за сцена на множество турски семейни сериали, легендарния Девичи остров. Полетът на чайките, солените водни пръски, звукът на корабните сирени, ароматът на турско кафе и чай и завладяващите гледки на Босфора създават преживяване, запомнящо се за цял живот.
Късно вечерно пристигане в Бургас и Варна.  

Промоция

Турция

Пролетна ваканция

Майски празници

Лятна ваканция

Есенна ваканция

Септемврийски празници

с автобус

Семейства с деца

55+

Млади хора
ЦЕНИ И УСЛОВИЯ:
- подлежат на доуточнение
 
ДЕТСКИ НАМАЛЕНИЯ:           
- 30% намаление за деца 2-12 ненавършени години за основния пакет и 50% намаление от цените на допълнителните екскурзии;
 
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:               
- транспорт с комфортен автобус;
- 1 нощувка със закуска в хотел 3 звезди;
- пътни  и гранични такси;
- екскурзоводско обслужване.
  
ЗАБЕЛЕЖКИ:     
- Детските намаления за основния пакет са валидни при настаняване на дете с двама възрастни.
- Посочената цена е валидна при настаняване в двойна или тройна стая. Доплащане за единична стая в хотел категория “3 звезди” – 30.00 лв. При записване на самостоятелно пътуващ клиент по цена за настаняване в двойна стая, ТЕММА не може да гарантира записването на друго лице, с което да бъде настанен. В такъв случай следва доплащане за единична стая.
- Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат предварително. Входните такси за музеи и атракции се заплащат по желание, на място в местна валута.
- За лица под 18 години, пътуващи без родителите си или само с единия родител, е необходимо на българския граничен пункт да се представи нотариално заверена декларация за съгласие на родителите.
- Необходими документи за пътуването: международен паспорт, валиден минимум 6 месеца след периода на пътуване;
- Посочената цена не включва туристическа застраховка. ТЕММА предлага сключване на “Медицинска застраховка при пътуване в чужбина с осигурен асистанс” към ЗД “Уника” АД срещу срещу заплащане от 2.00 лв за лица до 70 години. При избор на друга застрахователна компания е необходимо клиентът да може да предостави застрахователната полица при необходимост.
- При записването е необходимо да представите имена на пътуващите на латиница, както са изписани в международния паспорт и ЕГН за застраховката.
- Безвизов режим за Турция за граждани на Република България. Не се изискват специални ваксинации при влизане в Турция.
- Настаняване в хотела – след 14.00 часа.
- Примерни хотели за настаняване, категория “3 звезди”: Martinenz, Kafkas, Benler, Hermanos, Amsterdam, Ephesus, Panorama, Fuar, Berr,  Abel, Mekke, City 4*, Mirilayon 4*, Elite Palace 4*. 
- Минимален брой участници за провеждане на екскурзията – 40 пълноплащащи клиенти; минимален брой участници за провеждане на допълнителните екскурзии – 25 пълноплащащи клиенти.
- Срок за уведомяване в случай на недостатъчен брой участници и отмяна на пътуването – 72 часа.
- Краен срок за записване – 7 дни преди датата на отпътуване.
- Възможност за потегляне от Варна, Бяла, Обзор, Слънчев бряг, Несебър, Поморие и Бургас.
- Дати на отпътуване:
- График на потеглянето:
21.00 часа – Варна, ул. Антим I,
22.00 часа – Обзор, автогара, 
23.00 часа – Слънчев бряг, бензиностанция ОМВ,
23.20 часа – Поморие, спирка Феста Поморие;
23.50 часа – Бургас, бензиностанция ОМВ до хотел Мираж.
  Потеглянето е в посочените часове в нулевия ден.
- Плащането може да бъде извършено в брой в или по банков път. Банкова сметка: “ТЕММА” ЕООД, “Уникредит Булбанк” АД – Бургас, BIC: UNCRBGSF, IBAN: BG18 UNCR 7630 1063 9845 74.
- ТЕММА си запазва правото да внася промени в програмата, ако обстоятелствата налагат това.
- За настоящето пътуване са в сила “Общи условия за организирано пътуване с ТЕММА”. 
  
ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:               
- “Класическа туристическа обиколка” – цена 20.00 евро, включва транспорт, входни такси, обяд (3-степенно меню), екскурзоводско обслужване.
- “Дворецът Долмабахче” – цена 30.00 евро, включва транспорт, входна такса, екскурзоводско обслужване.
- “Вечеря в прегръдката на  Азия и Европа”  – цена 45.00 евро, включва автобусен трансфер, вечеря с 4 блюда, напитки, забавна програма. Детските намаления важат за деца до 7 години.
- “Традиционна турска вечер”  – цена 30.00 евро, включва автобусен трансфер, вечеря с 4 блюда, напитки, забавна програма.
- “Златният рог” – цена 20.00 евро, включва транспорт, входни такси, екскурзоводско обслужване.
- “Светлините на града и Пеещите фонтани! (Water Garden)– цена 15.00 евро, включва транспорт, екскурзоводско обслужване. Входната такса за Емаар Аквариум и подводна градина се заплаща на място, по желание, в турски лири: 75.00 турски лири (около 23 лв) за възрастен; 65.00 турски лири  (около 20 лв) за деца 3-14 г.
- “Романтичен круиз по Босфора” – цена 20.00 евро, включва транспорт, круиз с туристическо корабче, екскурзоводско обслужване.
 
Направи запитване
Бланка за Резервация

Резервация за:

УИКЕНД В ИСТАНБУЛ 2021

Тип:

ЕКСКУРЗИИ

Маршрут:

Истанбул

Дати:

Пътуващи:

Пътуващи:

Специални изисквания:

Отделете още малко време, за да предоставите информация и начин за връзка с Вас. Благодарим Ви.

Име Фамилия:

E-mail:

Телефон: