Занзибар! Хакуна Матата!
Занзибар! Хакуна Матата!
Код на Оферта: ZNZ-2020
2,359.00 лв.

Маршрут

Занзибар -

Дати за пътуване

ХАКУНА МАТАТА! ПОЧИВКА НА ОСТРОВ ЗАНЗИБАР
октомври – декември, 2020 
ПРОГРАМА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ до 31.03.2020 г. и включена отстъпка от 500 лв

подробна програма може да изтеглите тук
 
1. ден  София – Занзибар 
Полет София – Занзибар.
 
2. ден    Занзибар
Пристигане в Занзибар. Трансфер до хотела и настаняване.
 
2.-7. ден   Занзибар
7 дни/6 нощувки в избрания хотел в Занзибар.
Възможност за включване в допълнителни екскурзии на място – по желание, срещу допълнително заплащане.
Примерни допълнителни екскурзии:
- Синьо сафари;
- Стоун Таун – столицата на Занзибар;
- Островът на подправките
- други.
 
8. ден   Занзибар – София
Трансфер до летището и полет Занзибар – София.


Остров Занзибар!
 
Някога считан за едно от най-отдалечените и труднодостъпни туристически места, днес е новооткритият рай за търсещите екзотична почивка на бели пясъчни плажове под тропически палми, с тюркоазените води на Индийския океан, пълен с красиви коралови рифове и безброй малки островчета и пясъчни коси, подходящи за пикник или гмуркане.  
 
Занзибар представлява архипелаг в Индийския океан, намиращ се на 25 - 50 км. от крайбрежието на континента, на 6° южно от екватора. Състои се от два големи острова – Унгуджа (Занзибар) и Пемба, както и над 50 малки острови. Занзибар е с население около 1 млн души, обитаващи площ от 90 на 30 км. Каменният град е столицата и туритическото сърце на острова, известен също така и като родното място на Фреди Меркюри.
Крайбрежието на острова е заобиколено като с огърлица от красиви заливи и живописни курортни селца. В северната част на острова се намират туристическите градчета Нунгви, Унгуджа и Кендова – тук са разположени едни от най-луксозните хотели, както и ресторанти и барове, където партитата никога не спират. Джамбиани и Паже – известни парти- и сърф-центрове  – се намират на източното крайбрежие. До кораловия риф край остров Мнемба на изток от Занзибар се стига с традиционните лодки дау, отплаващи от Матемве. Да не пропуснем и Уроа с безкрайния плаж!
Животът на туристите тук се състои от разходки по тропическите плажове, романтични изгреви и залези над кристалните океански води, мини круизи с лодки и гмуркане сред кораловите рифове, екзотични коктейли и храни с с дъх на карамфил и канела…
 
Поздравите, които ще чуете от местните хора са красноречиви:
Hakuna Matata! Наслади се на живота!
Jambo! (придружено задължително с най-голямата усмивка) Здравей!
Polepole! Бавно, спокойно, леко!

Промоция

Празнични предложения

Лятна ваканция

Есенна ваканция

със самолет

Семейства с деца

55+

Подходящо за младоженци

Млади хора
 ЦЕНА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ до 31.03.2020 г.
с приспадната отстъпка от 500 лв
  База на изхранване Цена на човек в лева
16.-24.10.2020 20.-28.12.2020

Azao Resort & SPA Zanzibar, Pongwe Bay
www.azaoresortzanzibar.com 
 
   
нощувка със закуска 2369 2489*
полупансион 2579 2629
пълен пансион  2749 2799
All Inclusive 2969 3009
Mermaids Cove Beach Resort & Spa, Uroa Beach
www.mermaids-coveresort.com
нощувка със закуска 2359 2299*
полупансион 2429 2389
пълен пансион  2589 2549
All Inclusive 2699 2659
Palumbo Kendwa, Kendwa
www.palumbokendwa.com
нощувка със закуска 2379 2449*
полупансион 2519 2539
пълен пансион  2719 2799
Zanzibar Bahari Villas, Matemwe (с/у о. Mnemba)
www.zanzibarbaharivillas.com
нощувка със закуска 2529 2579
полупансион 2749 2789
пълен пансион  2909 2959
Spice Island Hotel & Resort, Jambiani
www.spice-island-hotel-resort.com
нощувка със закуска 2529 NA
полупансион 2799 NA
All Inclusive 3179 NA
Double Tree by Hilton, Nungwi
www.doubletree3.hilton.com 
 
нощувка със закуска
3149 4259
All Inclusive 3409
4519 
* с включена празнична Коледна вечеря.

 Пакетната цена включва:
- двупосочен самолетен билет София – Доха – Занзибар с редовните полети на Qatar Airlines с ръчен багаж до 7 кг и чекиран багаж до 30 кг и летищни такси;
- двупосочен трансфер летище – хотел;
- 6 нощувки в избрания хотел, настаняване в двойна стая;
- медицинска застраховка за периода на пътуване с покритие 15000 евро;
- представител на фирмата за целия период на пътуването при група над 25 души.
 
Пакетната цена не включва:
-  виза за Танзания (Занзибар) на стойност 50 щатски долара, платими при пристигане на летището;
- курортна такса в размер на 1.00 USD на ден, платим при напускане на хотела;
- допълнителни екскурзии, лични разходи и бакшиши по време на престоя;
- застраховка “Отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини”. ТЕММА предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.
 
Резервация:
- при резервация се заплаща депозит в размер на 1700 лв;
- окончателно разплащане на услугите – до 45 дни преди датата на отпътуване;
 
Неустойки и анулации:
- при отказ от пътуване при наличие на повече от 90 дни преди датата на отпътуване – след приспадане стойността на самолетния билет, неустойка не се удържа;
* между 90-ия и 45-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
* между 45-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа 75% от стойността на екскурзията;
* при по-малко от 30 дни се удържа 100% от стойността на пътуването.

Дати на отпътуване:
- 16.-24.10.2020 г. 
- 20.-28.12.2020 г. 

Забележки:
- Посочената цена е валидна за група от минимум 25 души.
- Посочените цени са валидни за настаняване в двойни стаи. Настаняване в единични стаи е възможно при предварителна заявка, срещу доплащане. Намаленията за деца се предоставят при запитване.  
- Програмата включва задължителна застраховка "помощ при пътуване", от името и за сметка на застрахователно дружество с лимит  15000 EUR, "ГРУПАМА ЗАСТРАХОВАНЕ" ЕАД, ЕИК: 131421443, със седалище и адрес на управление/ address: СОФИЯ, 1124, бул. Цариградско шосе, № 47А, бл. В, ет. 3, тел. 0700 123 32, притежаващо разрешение за извършване на застрахователна дейност № 01-ОЗ/05.05.2005 г., издадено от КФН, с валидност за периода на пътуване.
- В случай, че клиенът прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
- Клиентът може да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 31 дни преди датата на пътуване, като се задължава да заплати дължимите суми, свързани с преиздаване на самолетните билети.
- Не се изискват задължителни имунизации. Препоръчва се ваксина срещу жълта треска, както и таблетки срещу малария.
- ТЕММА не носи отговорност при промяна цената на входната виза за Танзания (Занзибар), при промяна на разписанието или закъснение на полетите, предявено изискване за имунизация за жълта треска при регистрирано посещение на рискова страна до 6 месеца преди влизането в Занзибар. 

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ
на остров ЗАНЗИБАР

 
 Синьо сафари/Safari Blue
целодневна екскурзия
Цена: 70 USD
 
Safari Blue не напразно е една от най-популярните екскзурзии и се счита за “задължителна” за всеки почиващ на острова. Един лежерен ден посветен на синевата на Индийския океан. Ден, в който да се потопите в рая – да се разходите боси по белия пясък, заобиколени от лазурните води на океана под ведрото синьо небе. Програмата включва разходка с лодка и обяд.
Потеглянето е след закуска, връщането в хотела е вечерта.
Препоръчват се аква обувки и облекло, подходящо за плаж.
 
2 в 1: Каменният град и Призън Айлънд/2 in 1: Stone Town & Prison Island
целодневна екскурзия
Цена: 60 USD   
 
Каменният град, известен още като Mji Mkongwe или Старият град в превод от суахили, е старата част на град Занзибар. Новата част на града е известна като “другата част”. От края на 19 век до 1964 година Каменният град е столицата на Султанат Занзибар.  При обединението на Танганийка и Занзибар и превръщането им в Обединена Република Танзания, остров Занзибар запазва автономност. Именно в Каменният град се намира седалището на местното правителство.
 
Каменният град често е наричан “сърцето на Занзибар”.  Той е изключително пъстър в ролята си на наследник на арабската, африканската, индийската и европейската култура, отражение на многоликата си история През 2000 година градът е включен в списъка за културно и историческо наследство на ЮНЕСКО.
 
Старата част се състои предимно от тесни пешеходни улици и алеи, където основното превозно средство са велосипеди и мотори. В знак на мирното съжителство на различните етноси, могат да се видят множество джамии, църкви и храмове. Голяма част от сградите са покрити от т.нар. коралов камък – вид варовик, добиван от древни коралови земни пластове. Вероятно оттук идва и името на града. Специфични са бараза-пейките, представляващи дълги каменни блокове покрай външните стени на традиционните сгради – служещи като основно като пейки, но също така и като издигнат сух тротоар при проливните тропичеки дъждове. Типични за местната архитекура са широките веранди, украсени с дървени балюстради. Любими обекти за снимки на туристите са занзибарските врати – обикновено са дървени, декорирани с дърворезба в арабски стил, кръгли суахили форми и метални шипове по стара индийска традиция. Улиците са изпъстрени с многобройни магазинчета и сергии, предлагащи изобилие от местни стоки и сувенири.
  
Колкото повече се приближавате до брега, толкова по-просторни стават улиците и площадите. Тук са концентрирани и основните туристически забележителности.
 Палатът на чудесата е сред най-известните сгради на Каменния град, построена през 1883 година от третия султан на Занзибар. Служил е като резиденция на султана, където са се извършвали официалните церемонии. Това е първата електрифицирана сграда в Занзибар и първата сграда в Африка с асансьор. Днес тук се помещава Музея на суахили и занзибарската култура.
Старият форт е каменна крепост, построена през 17 век от оманите с цел да защитава града от европейски нашественици. Наричан е също така и Старата арабска крепост. Днес във вътрешния двор се разполага културен център с работилници и магазини, както и малка сцена за спектакли. Именно тук се провежда Занзибарския международен филмов фестивал – едно от значимите събития в местния календар.
Старият диспансер е построен в края на 19 век от богат индийски търговец като благотворителна болница за бедните. Сградата е изключително красива с балконите, украсени с дърворезба, стъклописите и нео-класическите декоративни орнаменти.
Дворцовият музей се помещава в султански дворец, построен в края на 19 век. Представя живота на занзибарското кралско семейство. 
Англиканската катедрала е построена в края на 19 век  на мястото, където се е помещавал най-големия пазар на роби в Занзибар. Мястото е преднамерено избрано, за да отбележи края на робството. Олтарът на църквата е разположен на мястото за наказания с камшик. Зад църквата се намира Паметника на робите и Музея на робството. 
Римокатолическата катедрала Св. Йосиф е построена от френски мисионери в края на 19 век по модел на Марсилската катедрала. Двете й високи кули са емблематични за града и често са пътеводител за влизащите в пристанището кораби. Църквата е действаща и днес.
Каменният град е родното място на Фарок Булсара, повече известен на света под името Фреди Меркюри – вокалиста на рок групата Queen. По време на Занзибарската революция, когато той е бил на 17 години, семейството му имигрира в Англия. 
 
Екскурзията продължава по вода с разходка с лодка до остров Чангуу  (Changuu), известен още като Prison Island. По време на британското владичество през 19 век островът е служил като затвор за непокорните роби. Въпреки зловещото си име, днес островът е известна туристическа атракция с великолепните си пясъчни плажове. Морето се отличава с кристално чисти води и богатство на корали и риби, подхощящо за шнорхелинг и плуване. Островът е дом на гигантски сейшелски костенурки. През 1919 г. британския губернатор на Сейшелските острови изпратил като подарък за султана четири костенурки. Климатът им понесъл добре и скоро броят им достигнал 200. Днес на острова можете да срещнете костенурки на по 130 години, тежащи 200 кг – можете да ги нахраните и погалите. И да се снимате с тях, разбира се. 
 
Програмата не включва обяд.
Потеглянето е след закуска, връщането в хотела е вечерта.
За разходката в Каменния град се препоръчват удобни обувки и прилично облекло.
За престоя на Prison Island се препоръчват аква обувки и облекло, подходящо за плаж.
  
Плантация за подправки/Spice Tour
полудневна екскурзия
Цена: 30 USD
 
Въпреки че производството на подправки вече не доминира в занзибарската икономика, както някога, в Занзибар все още има действащи плантации за подправки. Местното производство включва индийско орехче, канела, джинджифил, ванилия, тамаринд, мента, карамфил и много други. В миналото Занзибар е осигурявал ¾ от световното производство на карамфил.
Разходка из плантацията с екскурзовод, даващ разяснения относно всички листа, плодове и семена, които вероятно трудно ще разпознаете като подправките на кухненския ви рафт. В зависимост от сезона ще имате възможност да видите, помиришете или вкусите между 20 и 50 подправки и екзотични плодове. Не всяко растение в плантацията е ядивно. Някои от тях намират приложение в медицината или козметиката – например къната, с която церемониално се украсяват ръцете и краката на местните жени. 
Обядът включва част от ароматните подправки и екзотичните плодове, които сте видели.
На сувенирния щанд ще намерите огромен избор на подправки. 
Програмата включва обяд.
Потеглянето е след закуска, връщането в хотела е следобед.
Препоръчват се удобни обувки за ходене.
 
Изпращане на залеза с традиционна лодка доу/Sunset Dhow Cruise
вечерна екскурзия
Круиз за изпращане на залеза – местна музика, безалкохолни напитки, вино и плодове.
Цена: 40 USD
 

 
Направи запитване
Бланка за Резервация

Резервация за:

Занзибар! Хакуна Матата!

Тип:

ПОЧИВКИ

Маршрут:

Занзибар -

Дати:

Пътуващи:

Пътуващи:

Специални изисквания:

Отделете още малко време, за да предоставите информация и начин за връзка с Вас. Благодарим Ви.

Име Фамилия:

E-mail:

Телефон: